Posts Tagged ‘Infrastruktur’

 • Västlänken splittrar politiken före valet

  Infrastruktur Det kontroversiella tunnelbygget rör fortsatt upp känslorna i Göteborg. Alliansen och de rödgröna vill inte stoppa bygget. Samtidigt ökar stödet för de tre partier som vill stoppa Västlänken, enligt en lokal opinionsmätning.

 • Så svarar partierna om bostäder

  Infrastruktur På måndagen anordnade KTH en debatt om den mycket aktuella bostadsfrågan och gav varje parti möjlighet att svara på nio olika frågor om bostäder och infrastruktur. Åsikterna gick för det mesta isär. 

 • Ministern: Pengarna räcker inte till

  Infrastruktur Trots pågående infrastruktursatsningar och ett tillskott på 100 miljarder kronor de kommande elva åren så räcker inte pengarna till. Det påpekade infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) på IVA:s seminarium i december. “Behoven är väsentligt mycket större och därför kommer jag att tvingas göra en massa tuffa prioriteringar”, säger han. 

 • Tyréns utvecklar hållbart Göteborg

  Infrastruktur Göteborg planerar för omfattande förtätning i centrala stadsdelar, främst Älvstaden-området, med syfte att stärka Göteborg som regionens kärna. Tyréns kommer att bidra med kompetens.

 • Damberg: Ni driver svensk tillväxt

  Infrastruktur På onsdagen besökte närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) Upplands Väsby för att tala på Stadsbyggnadsdagen. “Det är ni som driver väldigt mycket av svensk tillväxt i dag”.

 • Ny station kan ge 50 000 jobb

  Infrastruktur Nya centralstationsområdet är det största projektet i Stockholms innerstad på 50 år och beräknas bidra till 50 000 nya jobb i regionen och en ekonomisk tillväxt som är sju gånger större än dagens.

 • Självkörande bilar trissar upp bopriser

  Infrastruktur Digitaliseringen väcker nya processer inom flera sektorer i samhället och självkörande bilar är nästa stora utmaning. Experterna förutspår att utvecklingen kommer att ha stor inverkan på bostadspriserna.

 • Regeringen vill ha höghastighetsbanor

  Infrastruktur Under torsdagen presenterade infrastrukturminister Anna Johansson och klimatminister Isabella Lövin infrastrukturpropositionen. Regeringens mål är att nya stambanor för höghastighetståg ska färdigställas så att Stockholm, Göteborg respektive Malmö bättre knyts samman. Man tillägger också att utbyggnaden ska ske i en takt som ekonomin tillåter.

 • Skattebetalarnas fordran på staten

  Infrastruktur I dagens samhälle krävs det både politiskt mod och civilkurage för en politiker att ignorera samhällsekonomiska kalkyler som ändå är meningslösa och ta tuffa beslut som kan bidra till ett effektivare samhälle i framtiden. Inte många politiker har modet att ta sådana beslut.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived