Posts Tagged ‘Hyresgästföreningen’

 • Hon inför rökstopp i alla nybyggen: “Rätt i tiden”

  Hyresgästföreningen Det allmännyttiga bostadsbolaget Mölndalsbostäder har beslutat att rökförbud ska gälla i all nyproduktion. ”Det ligger rätt i tiden”, säger vd:n Marie Werner till Fastighetsnytt. Men enligt Hyresgästföreningens jurist är rättsläget osäkert.

 • Replik: Vi är oroliga för hyresgästernas konsumentskydd

  Hyresgästföreningen Ola Johansson (C) har fel när han hävdar att Hyresgästföreningen sprider skrämselpropaganda om Januariavtalets konsekvenser för hyresgästernas konsumentskydd, skriver Marie Linder och Erik Elmgren från Hyresgästföreningen.

 • Årets hyresförhandlingar nästan klara

  Hyresgästföreningen När de flesta hyror för året är färdigförhandlade landar den genomsnittliga hyreshöjningen på cirka 2 procent. Fastighetsägarna är inte nöjda, utan hade velat se en större höjning. 

 • Bostadsbristen – en miljardförlust för Sverige

  Hyresgästföreningen En dåligt fungerande bostadsmarknad slår hårt mot nya jobb och Sveriges tillväxt. Enligt Svenskt Näringsliv behövs fem konkreta åtgärder för att sätta stopp på bostadsbristen, medan Sabo och Hyresgästföreningen vill vässa EU-politiken.

 • Ny chef till Hyresgästföreningen

  Hyresgästföreningen Hyresgästföreningen i region Norrland har utsett Elisabeth Ennefors som ny chef för enheten Förhandling. Hon efterträder Conny Säker som går vidare till annan verksamhet. 

 • Marknadshyror i central politisk position

  Hyresgästföreningen Förslaget kring fri hyressättning vid nyproduktion, som finns med i S, MP, C och L-överenskommelsen, utgör grund för ett misstroendelöfte gentemot den nya Löfven-regeringen. Det meddelade Jonas Sjöstedt (V) på onsdagen. Vi har frågat på olika sätt skeptisk fastighetsbransch vad de tycker om utvecklingen.

 • HGF etablerar ny avdelning

  Hyresgästföreningen Hyresgästföreningen startar upp en ny analys-och utredargrupp med inriktning mot nationalekonomi, statsvetenskap och statsstödsfrågor in EU.

 • Hyran för 300 000 lägenheter klar

  Hyresgästföreningen 288 507 lägenheter har fått sin hyra färdigförhandlad för 2019. Den genomsnittliga höjningen är 1,75 procent för de kommunala bolagen, och 1,9 procent hos privata hyresvärdar. 

 • Ingen bra dag för hyresrätten

  Hyresgästföreningen I tisdags blev det offentligt. Hyresgästföreningen (HGF) och de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholms stad presenterade uppgörelsen om Stockholmshyra. Enligt HGF var det en bra dag för hyresrätten. Vi är av en annan uppfattning. Uppgörelsen lovar inte gott för hyresrättens framtida roll i Stockholmsregionen.

 • “Stockholmshyra” för 60 000 bostäder

  Hyresgästföreningen Stockholms stad inför en systematisk hyressättning för 60 000 lägenheter i de allmännyttiga bolagen. På tisdagen tecknade de berörda parterna en principöverenskommelse om hur systemet, som kallas Stockholmshyra, ska införas under de kommande åren. 

 • Hyran i Stockholm höjs med 2,35 procent

  Hyresgästföreningen Under 2019 höjs den allmänna hyresnivån i Stockholms stad med 2,35 procent. Fastighetsägarna är inte nöjda, utan menar att hyresnivån i realiteten sänks med 0,25 procent (sett till inflationsprognosen). Hyresgästföreningen är inte heller nöjda – de tycker att höjningen är för hög.

 • Eventuellt överens om trepartssamtal

  Hyresgästföreningen SABO, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är överens om inriktningen för arbetet i de trepartssamtal som initierades i somras. Men avtalen är inte undertecknade ännu.

 • Hyreshöjning i snitt på 1,17 procent

  Hyresgästföreningen Nästan 67 000 lägenheter har nu fått sin hyra färdigförhandlad för 2019. Den genomsnittliga hyreshöjningen ligger på 1,17 procent. 

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Hyresgästföreningen Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • 1 100 bostadsrätter blir hyresrätter

  Hyresgästföreningen Efter att bostadsrättsmarknaden svajat det senaste året har 1 100 svårsålda bostäder ombildats till hyresrätter. Flest står Wallenstam för, 370 stycken. Det skriver Hem&Hyra.

 • Yrkar på hyreshöjning med 3,5 procent

  Hyresgästföreningen Fastighetsägarna Stockholm yrkar på en hyreshöjning med 3,5 procent i huvudstaden – i enlighet med organisationens gemensamma utspel med SABO förra veckan. 

 • Höjt tonläge på hyresmarknaden

  Hyresgästföreningen Inom kort inleds hyresförhandlingar för 2019. Redan nu har den sedvanliga debatten dragit igång när Fastighetsägarna och SABO går ut med ett yrkande på 3-4 procents hyreshöjning – “omotiverat” enligt HGF. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived