Posts Tagged ‘Helena Bjarnegård’

 • Riksarkitekten: “Lär av Danmark”

  Helena Bjarnegård Sveriges första riksarkitekt, Helena Bjarnegård, pekar ut Danmark som ett föregångsland när det gäller att skapa god arkitektur. “Arkitektur är en huvudfråga som hela organisationen behöver jobba med”, säger Tina Saaby, Köpenhamns förre stadsarkitekt till Fastighetsnytt.

 • Branschens syn på nya arkitekturpolitiken

  Helena Bjarnegård Det har varit delade meningar sedan den nya arkitekturpolitiken presenterades. När Fastighetsnytt frågar branschen vad de tycker om den nya rollen som riksarkitekt, är de flesta dock positiva.

 • Riksarkitekten: “Handlar inte om smakråd”

  Helena Bjarnegård Boverket meddelade på onsdagen att Helena Bjarnegård blir landets första riksarkitekt från nästa år. “Det har funnits en del kritiska röster om det verkligen behövs ett estetiskt råd på den här nivån. Men det här handlar inte om att vara ett tyck- och smakråd, utan om att genomföra de nya målen”, säger hon till Fastighetsnytt.

 • Helena Bjarnegård utsedd till riksarkitekt

  Helena Bjarnegård Boverket anställer Helena Bjarnegård som Sveriges riksarkitekt. Hon kommer närmast från Göteborgs stad, där hon varit stadsträdgårdsmästare. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived