Posts Tagged ‘Handel’

 • Citycon satsar på mixed used-projekt

  Handel Retail-branschen genomgår just nu stora förändringar. Citycons strategi är att göra handelsplatserna mer attraktiva genom att få dem att bli mer än bara retail. Det säger Erik Lennhammar, bolagets chief development officer, till Fastighetsnytt.

 • Alvendal: Rätt att sälja kommunala centrum

  Handel Stockholms stads besked om att sälja Vällingby centrum och andra fastigheter har väckt starka känslor i veckan. Kristina Alvendal, tidigare moderat borgarråd i Stockholms stad, vill bredda perspektivet.  

 • Analytiker: Ökad polarisering inom handeln

  Handel Att e-handeln förändrar hushållens konsumtion är redan en tio år gammal nyhet. Den senaste nyheten är snarare att e-handeln har börjat etablera sig i den fysiska butiksvärlden. Det säger Jarek Morawski, analyschef på Grosvenor Europe, till Fastighetsnytt.

 • Nytt värderingsverktyg: promenad-data

  Handel “Poängen är att kunna visa att bara några meter kan göra stor skillnad på hur attraktivt ett läge är”, säger Jacob Philipson, CEO på Datscha om den nya digitala tjänsten Footfall.

 • Scott Ball: “Buzz-ordet är omnikanaler”

  Handel Pop up-konst och online-tänk. Citycons nya vd har en plan för hur han ska vässa bolaget och öka intäkterna. “Internet är en inkubator för nya koncept, inte en fiende”, säger Scott Ball till Fastighetsnytt. 

 • Ikea: “Svårt att hitta större ytor”

  Handel I maj öppnade svenska möbeljätten sitt första minivaruhus i innerstaden, La Madeleine i Paris. Men i Stockholm sätter lokalbristen stopp för det nya konceptet. 

 • Krönika: Handelsdöden en naturlig utveckling

  Handel Den fruktade “handelsdöden” är en nödvändig evolutionsprocess. Även om vissa kommer att gå under så går utvecklingen framåt, skriver Fastighetsnytts Sverrir Thór.

 • AMF:s nya satsning – The Lobby

  Handel På onsdagen förhandsvisade AMF Fastigheter ett sprillans nytt koncept som ska möta de utmaningar som handeln står inför. The Lobby öppnar dörrarna för allmänheten i april.

 • NK får utegym på taket

  Handel Nordiska Kompaniet i Stockholm presenterade på tisdagsmorgonen det största förändringsarbetet i varuhusets historia. Mer butiksytor, utegym på taket, fler matställen och större fokus på digitalisering utlovas.  

 • HUI: E-handeln ett hot mot fastighetsvärden

  Handel En nedskrivning av fastighetsvärden i spåren av e-handeln kommer att slå hårt mot vissa svenska aktörer. Det flaggar HUI Research för. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived