Posts Tagged ‘FSBX’

 • Blandad utveckling för FSBX-bolagen i Q1

  FSBX Samhällsbyggnadsindex FSBX backade drygt en procent under det första kvartalet. Vinnarlistan toppades av en kvartett som steg 14 procent eller mer och i botten återfanns fyra bolag som föll minst lika mycket.

 • Positiv fastighetsbörs under sommaren – Skanska och NCC trycker ner FSBX

  FSBX Det brukar heta att sommaren är den sämsta tiden på börsen. Aktiviteten i handeln är låg och kurvorna ganska flacka. Hittills i sommar har utvecklingen på fastighetssidan varit svagt positiv men lägger man därtill de övriga samhällsbyggnadsaktierna så är den svagt nedåtgående.

 • Snittavkastning 21 procent per år

  FSBX Fastighetsnytts aktieindex, FSBX, fyllde tre år den 6 maj. Över de tre åren har indexets GI-variant, som mäter totalavkastning, stigit med 76 procent vilket motsvarar 21 procent om året i genomsnitt.

 • Styrelseledamot säljer i Coor

  FSBX Mats Jönsson, styrelseledamot i Coor Service Management, sålde på måndagen 6726 aktier i FM-bolaget till kursen 55,01 kronor per aktie. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

 • Tre rapporter att vänta i veckan

  FSBX Rapportsäsongen är i full gång och tre av de börsnoterade samhällsbyggnadsbolagen, som inkluderas i Fastighetsnytts aktieindex FSBX, har redan släppt sina rapporter för kvartalet. Ytterligare tre kommer att offentliggöra sina bokslut i veckan.

 • Börsåret 2016 – emissionernas år

  FSBX När börsåret 2016 sammanfattas är det svårt att sätta fingret på någon tydlig trend. Det har varit toppar och botnar, bolag har tillkommit i en lite långsammare takt än tidigare och kapital har rests. Det har kort och gott varit ett ganska normalt börsår med en fortsatt positiv trend.

 • Fastighetsaktierna fallit brant

  FSBX Fastighetsaktierna har gått genom ett stålbad på börsen de senaste veckorna och samtidigt som övriga börsen har stigit har fastigheter fallit relativt kraftigt.

 • Börsen: Brant fall på måndagen

  FSBX Det är brant fall på Stockholmsbörsen i den inledande handeln på måndagen och marknaden följer därmed i de övriga europeiska marknadernas fotspår. Anledningen är sannolikt helgens nyheter om Hillary Clintons sjukdom.

 • FSBX-aktierna slår övriga börsen med råge

  FSBX 2016 års första kvartal närmar sig sitt slut. Det har varit ett turbulent kvartal på börsen med stora nedgångar i början av året men sedan har marknaden återhämtat sig med råge och när Stockholmsbörsen slog igen portarna för kvartalets näst sista handelsdag, onsdagen 30 mars, slog dess fastighetsaktieindex ett nytt all-time high rekord.

 • Ras på Stockholmsbörsen – JM faller med 8 procent

  FSBX Det har varit en mycket dyster måndag på Stockholmsbörsen och börsens huvudindex har fallit med nästan 4,2 procent i skrivande stund. Fastighetsaktierna har presterat ännu sämre och strax efter klockan 17 hade börsens fastighetsindex fallit med hela 4,7 procent. FSBX har fallit med 4,2 procent.

 • Glada miner på börsen på fredagen

  FSBX Veckans sista handelsdag inleds på positiva noter på Stockholmsbörsen och i den inledande handeln har börsens index stigit med drygt 2 procent. OMX Stockholm S30 har stigit med 2,2 procent i skrivande stund och OMX Stockholm Real Estate med 2,1 procent.

 • Rött på börsen – index fallit med 9 procent i år

  FSBX Det är fortsatt branta kursfall på börsen och på årets första nio handelsdagar har Stockholmsbörsens ledande index fallit med i runda slängar 10 procent. Endast två av de nio dagarna har index stigit och i skrivande stund på fredagen har OMX S30 fallit med 2,6 procent.

 • 2015 – ett strålande börsår

  FSBX Ett rekordår för nynoteringar på Nasdaqs nordiska börser. Så lyder rubriken i Nasdaqs sammanfattning av 2015, en sammanfattning som kablades ut i form av ett pressmeddelande den 21 december.

 • Dystert på börsen i december

  FSBX December har hittills varit en dyster månad på börsen. Sedan börsens fastighetsindex noterade ett nytt all-time high 1 december har det varit en stadig nedgång, med undantag för en enda dag då index steg med 1,74 procent.

 • Kraftiga börsfall på tisdagen

  FSBX Det har varit kraftigt nedåt på världens börser på tisdagen och på Stockholmsbörsen har huvudindex, OMX S30, backat med 2,4 procent i skrivande stund. Även fastighetsaktierna har tagit stryk av den negativa stämningen och börsens fastighetsindex har fallit med 2 procent.

 • Nytt historiskt rekord för fastighetsaktierna

  FSBX Efter en sommar och tidig höst i orons tecken har börsen återhämtat sig rejält under oktober månad. Det gäller inte minst fastighetsaktierna. Under oktober steg Stockholmsbörsens fastighetsindex OMX Stockholm Real Estate GI med 10 procent och slutade på 2 172,98. Det är snudd på all-time high och under novembers första handelsdag slog indexet all-time high då det låg på 2192,2 när börsen slog igen portarna på måndagen.

 • Börsen faller igen

  FSBX Det är tvära kast på börsen. På tisdagsförmiddagen lyfte den igen efter måndagsens ras, en utveckling som sedan förstärktes av kinesiska Folkets banks beslut att sänka sin styrränta med 0,25 procentenheter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived