Posts Tagged ‘First North’

 • Nytt 8-miljardersbolag på First North

  First North Ett nytt fastighetsbolag kommer att tas upp för handel på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad, First North, på fredagen. Bolaget, Cibus Nordic Real Estate, är bildat av Pareto Securities för att köpa en 8 miljarders fastighetsportfölj från finska fonderna Sirius Fund 1 Grocery och Sirius Fund II.

 • Tobin stiger på Klövern-besked

  First North Tobin Properties aktie tog ett glädjeskutt på nyheten om att Klövern skulle skjuta till kapital och bli huvudägare i bolaget. Aktiens öppningskurs på First North var 26,1 kronor vilket är 12 procent högre än tisdagens stängningskurs om 23,3 kronor.

 • Catellas nya bolag till börsen

  First North Catellas nya bolag Tre Kronor Property Investment har godkänts för handel på First North, med första handelsdag på fredagen. 

 • SBB listar preferensaktie

  First North Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har ansökt om att bolagets preferensaktie tas upp för handel på Nasdaqs tillväxtmarknad First North. Beräknad första handelsdag är torsdagen 12 oktober.

 • Riskerar SPV:er att urholka börsen?

  First North Paketerade fastighetsbolag står som spön i backen på den svenska aktiemarknaden. Sedan Delarka gjorde debut på börsen strax innan julen 2013 har antalet bolag ökat snabbt och nu är 13 SPV:er listade på svenska börser. Det är en utveckling som i värsta fall kan urholka börsens trovärdighet.

 • Nytt bolag till First North

  First North Fastighetsutvecklingsbolaget Quartiers Properties vars affär går ut på att utveckla fastigheter på spanska solkusten kommer att tas upp för handel på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North den 21 juni.

 • Trianon tas upp för handel 21 juni

  First North Första dag för handel med Trianons aktie beräknas bli 21 juni. Aktien kommer att listas på First North Premier under kortnamnet Trian B och bolaget kommer i samband med listningen att emittera nya aktier för 300 miljoner kronor.

 • Utser Remium som market maker

  First North Effnetplattformen har utsett Remium som sin likviditetsgarant (e. market maker) på börsen. Det innebär Remium kommer att dagligen ställa köp- respektive säljordrar om 15 000 kronor vardera i handeln med bolagets aktier.

 • Batljans bolag godkänt av börsen

  First North Stockholmsbörsen har godkänt Effnetplattformen, som är under namnändring till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, för notering på tillväxtmarknaden First North.

 • Köksvägen till börsen också bevakad

  First North Ett bolag som tar köksvägen till börsen, som Samhällsbyggnadsbolaget nu avser göra, behöver genomgå samma due diligence som bolag som går in via huvudingången. Enligt Ilija Batljan väljer man köksvägen i syfte att bredda ägarbasen.

 • MaxFasts vd lämnar sin post

  First North MaxFast Properties vd Robert Engwall har valt att lämna sin anställning i bolaget och efterträds av finanschefen Håkan Karlsson. Han tillträder vd-posten 1 november och samma dag blir fastighetschefen Magnus Fält vice vd.

 • D. Carnegie stigit med 37,6 procent i snitt per år

  First North Så fort affären mellan Blackstone och storägarna i D. Carnegie blev offentlig tog fastighetsbolagets aktie ett litet skutt uppåt, 5 procent, till en kurs som därmed låg 5 procent över de 100 kronorna per aktie.

 • Solnaberg Property börsnoterat

  First North Ännu ett fastighetsbolag gjorde på onsdagen entré på börsen när enfastighetsbolaget Solnaberg Property listades på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North.

 • Solnaberg till börsen på onsdagen

  First North Nasdaq har godkänt Solnaberg Propertys aktie för handel på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad, First North. Aktien kommer därmed att listas på First North med onsdagen 12 oktober som första handelsdag.

 • Brinova börsnoteras på fredag

  First North Stockholmsbörsen har godkänt Brinova Fastigheters B-aktie för handel på First North Premier. Första dag för handel med aktien blir fredagen 30 september.

 • Brinova på First North Premier

  First North Fastighetsbolaget Brinova som ägs till störst del av familjen Paulsson samt av Balders grundare och huvudägare Erik Selin, avser notera bolaget på First North Premier.

 • Löser in preffar

  First North Styrelsen för Tobin Properties har beslutat att lösa in högst en miljon preferensaktier av serie A i bolaget. Det motsvarar högst hälften av utestående preffar av den serien och då inlösenskursen ligger på 110 kronor blir inlösenlikviden sammanlagt 110 miljoner kronor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived