Posts Tagged ‘Fastighetsägarna’

 • Ny rapport: Vinn slaget om det digitala hemmet

  Fastighetsägarna På onsdagen bjöd Fastighetsägarna in till ett frukostmöte för att presentera en studie om hur stockholmare använder digitala tjänster i hemmet. “Fastighetsägarna måste ta en mer aktiv och väldefinierad roll framöver för att inte bli det tredje hjulet”, säger Christoffer Börjesson, CDO på Fastighetsägarna Stockholm.

 • Experterna: Så kan utsatta områden lyftas

  Fastighetsägarna Går det att vända utvecklingen i Stockholmsregionens mest utsatta stadsdelar? Ja, med hjälp av samverkan mellan kommunen, näringslivet, fastighetsägare och boende. Det säger tre experter under ett seminarium som anordnades av Fastighetsägarna på måndagen.

 • Två månader med nytt rökförbud

  Fastighetsägarna Den första sommaren med nya hårda rökförbudet har enligt Fastighetsägarna på det stora hela gått bra. “De flesta har anpassat sig”, säger förbundsjuristen Johan Kleveland.

 • Vilken butik blir först med konsertlokal?

  Fastighetsägarna Det krävs nya samarbeten och kreativa idéer för att stadskärnorna ska överleva, skriver Helena Olsson på Fastighetsägarna Stockholm.

 • Årets hyresförhandlingar nästan klara

  Fastighetsägarna När de flesta hyror för året är färdigförhandlade landar den genomsnittliga hyreshöjningen på cirka 2 procent. Fastighetsägarna är inte nöjda, utan hade velat se en större höjning. 

 • Marknadshyror i central politisk position

  Fastighetsägarna Förslaget kring fri hyressättning vid nyproduktion, som finns med i S, MP, C och L-överenskommelsen, utgör grund för ett misstroendelöfte gentemot den nya Löfven-regeringen. Det meddelade Jonas Sjöstedt (V) på onsdagen. Vi har frågat på olika sätt skeptisk fastighetsbransch vad de tycker om utvecklingen.

 • Förbundsjurist till Fastighetsägarna

  Fastighetsägarna Fastighetsägarna Sverige rekryterar Johan Kleveland som ny förbundsjurist. Han kommer närmast från rollen som fastighetsjurist på systerorganisationen Fastighetsägarna Service. 

 • Ingen bra dag för hyresrätten

  Fastighetsägarna I tisdags blev det offentligt. Hyresgästföreningen (HGF) och de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholms stad presenterade uppgörelsen om Stockholmshyra. Enligt HGF var det en bra dag för hyresrätten. Vi är av en annan uppfattning. Uppgörelsen lovar inte gott för hyresrättens framtida roll i Stockholmsregionen.

 • Hyran i Stockholm höjs med 2,35 procent

  Fastighetsägarna Under 2019 höjs den allmänna hyresnivån i Stockholms stad med 2,35 procent. Fastighetsägarna är inte nöjda, utan menar att hyresnivån i realiteten sänks med 0,25 procent (sett till inflationsprognosen). Hyresgästföreningen är inte heller nöjda – de tycker att höjningen är för hög.

 • Eventuellt överens om trepartssamtal

  Fastighetsägarna SABO, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är överens om inriktningen för arbetet i de trepartssamtal som initierades i somras. Men avtalen är inte undertecknade ännu.

 • Vd lämnar Fastighetsägarna MittNord

  Fastighetsägarna Björn Söderholm lämnar Fastighetsägarna MittNord och rollen som vd. 

 • Gather växer så det knakar

  Fastighetsägarna Gather, ibland jämförd som den svenska motsvarigheten av SXSW i Texas, arrangeras i Stockholm för andra året i rad och stadsutveckling är ett självklart inslag även den här gången.

 • Branschens reaktioner på valresultatet

  Fastighetsägarna Efter att rösterna räknats är det fortsatt mer som är oklart än vad som är klart i den svenska politiken. Vi har samlat fastighetsbranschens reaktioner på det osäkra valresultatet.

 • Höjt tonläge på hyresmarknaden

  Fastighetsägarna Inom kort inleds hyresförhandlingar för 2019. Redan nu har den sedvanliga debatten dragit igång när Fastighetsägarna och SABO går ut med ett yrkande på 3-4 procents hyreshöjning – “omotiverat” enligt HGF. 

 • Hyressättningssystemet behöver utvecklas

  Fastighetsägarna I Sverige har bostadsmarknadens parter tilldelats ett avgörande ansvar för hyresrättens utveckling. Ska det ske på ett sätt som gynnar nuvarande och framtida hyresgäster måste den ges hållbara och långsiktigt konkurrenskraftiga förutsättningar. Hyressättningen måste då upplevas som rimlig av både hyresgäster och hyresvärdar. För att nå dit behöver parterna formulera en gemensam målbild när det gäller såväl boendekvalitet som hyresrättens framtida ställning på bostadsmarknaden.

 • En valvinnarfråga? 

  Fastighetsägarna Bostadsfrågan är märklig. Den finns på allas läppar. Den är alltid närvarande, vid frukostbordet, på bussen och på festen. Den kan bryta barriärer mellan främlingar. Ändå lyser den oftast med sin frånvaro i valrörelser. Varför?

 • Fastighetsägarna: “Vi fick en hemläxa”

  Fastighetsägarna Fastighetsägarna genomför under hela Järvaveckan en trygghetsundersökning, där alla kan vara med och rösta på hur man ser på trygghet. Den knivigaste frågan kommer från ett något oväntat håll.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived