Posts Tagged ‘Fastighetsägarna’

 • En valvinnarfråga? 

  Fastighetsägarna Bostadsfrågan är märklig. Den finns på allas läppar. Den är alltid närvarande, vid frukostbordet, på bussen och på festen. Den kan bryta barriärer mellan främlingar. Ändå lyser den oftast med sin frånvaro i valrörelser. Varför?

 • Fastighetsägarna: “Vi fick en hemläxa”

  Fastighetsägarna Fastighetsägarna genomför under hela Järvaveckan en trygghetsundersökning, där alla kan vara med och rösta på hur man ser på trygghet. Den knivigaste frågan kommer från ett något oväntat håll.

 • Ny roll för Rikard Silverfur

  Fastighetsägarna Rikard Silverfur, näringspolitisk expert på Fastighetsägarna Sverige, tillträder den nyinrättade tjänsten som chef för Utveckling och Hållbarhet på organisationen.

 • Gråzon om flyttkedjornas effekt

  Fastighetsägarna Att hävda att nybyggnationen resulterar i större rörlighet som frigör billiga bostäder och sänker trösklarna på bostadsmarknaden är ett populärt argument, men det saknas enligt forskare empiriska belägg. Tvärtom fungerar flyttkedjorna såpass dåligt att resurssvaga hushåll ofta hamnar i botten.

 • Ny HR-chef på Fastighetsägarna

  Fastighetsägarna Fastighetsägarna Service Stockholm rekryterar Anna Birgersson som ny HR-chef. Hon tillträder tjänsten den 15 januari 2018. 

 • Marknadshyror inte årets julklapp

  Fastighetsägarna Fastighetsägarna arrangerade i veckan ett frukostseminarium med panelsamtal om hyresrättens framtid. Bostadsbristen, svartmarknaden, marknadshyror och misslyckade bruksvärdesförhandlingar var några punkter som togs upp.

 • McCormac slutar på Fastighetsägarna

  Fastighetsägarna Fastighetsägarna Stockholms vd Billy McCormac har meddelat styrelsen att han vill lämna bolaget. Han har jobbat på bolaget sedan 2013, och arbetet med att utse en efterträdare pågår. 

 • Levererar dyster bostadsprognos

  Fastighetsägarna Tillskottet från en växande världsekonomi väger inte upp de negativa effekter som uppstår i spåren av minskade bostadsinvesteringar och svagare privatkonsumtion de kommande åren, spår Fastighetsägarna i sin senaste konjunkturprognos. 

 • Föreslår skattereform för hyresrätter

  Fastighetsägarna Hyresmarknadens parter har länge propagerat för mer rättvisa skatter och balanserade villkor för hyresrätten. Nu går SABO, Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna fram med ett gemensamt förslag till skattereform.

 • Lista: Sveriges starkaste stadskärnor

  Fastighetsägarna Den positiva trenden håller i sig och omsättningen fortsatte att öka i Sveriges stadskärnor under förra året.

 • “Ränteavdragsförslag en stoppsignal”

  Fastighetsägarna Regeringens förslag om en hårdare begränsning av företagens ränteavdrag än vad EU kräver är en tydlig stoppsignal för den svenska fastighetsbranschen. Förslaget kommer att leda till ökade kostnader och därmed till minskade investeringar i såväl nyproduktion som renoveringar. Det skriver Fastighetsägarna i en debattartikel i Di.

 • Kritik mot förslag om ökat hyresgästinflytande

  Fastighetsägarna Den så kallade Hyresgästutredningen har överlämnat till betänkande till justitieminister Morgan Johansson. Bland annat föreslås att hyresgästernas intressen vid renoveringar ska tas på större allvar. Både privata fastighetsägare och allmännyttan är kritiska till förslagen.

 • Ljummen reaktion på regeringens vårbudget

  Fastighetsägarna På tisdagen presenterade finansminister Magdalena Andersson årets vårbudget. För fastighetsbranschen fanns få nyheter, trots att branschen hade hoppats på mer.

 • Kommer skattevargen närmare?

  Fastighetsägarna Den sista mars väntas en utredning lämnas över till regeringen gällande paketering av fastigheter. En utredning som kan få stor påverkan på den kommersiella fastighetsmarknaden i Sverige. Ulla Werkell, skattejurist på Fastighetsägarna, vill inte skrika “vargen kommer” – men menar att det finns en hel del orosmoln.

 • Strandningen över i Göteborg

  Fastighetsägarna Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen i Göteborg har kommit överens om hyrorna för både 2016 och 2017. Detta efter att förhandlingarna förra året strandade, och Hyresnämnden kopplats in för att rättsligt lösa hyran.

 • Efter strandning: vänder sig direkt till hyresgäster

  Fastighetsägarna Efter att hyresförhandlingar för över 38 000 lägenheter strandat i södra Sverige, väljer Fastighetsägarna Syds medlemsföretag att vända sig direkt till sina hyresgäster i 27 kommuner.

 • Regeringen sänker skatten på solel

  Fastighetsägarna Regeringen meddelade på måndagen att skatten på solel ska sänkas kraftigt, och att de med flera anläggningar på sikt helt kan slippa skatt. Branschen reaktioner är positiva.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived