Posts Tagged ‘Fabege’

 • Fabege utökar avtal i Arenastaden

  Fabege CA Gruppen AB har tecknat ett nytt 12-årigt avtal om att hyra resterande yta i fastigheten Signalen 3. Uthyrningen innebär att fastigheten nu är fullt uthyrd till ICA Gruppen.

 • Fabege vinnare efter stark rapport

  Fabege Fabege stiger 4,5 procent på tisdagsförmiddagen efter ett kraftigt ökat förvaltningsresultat i det första kvartalet samtidigt som värdet på fastighetsbeståndet justeras upp kraftigt.

 • Fabege vinnare efter köprekommendation från Danske Bank

  Fabege Fabege stiger som mest 4,4 procent i livligt handel på tisdagen efter en köprekommendation från Danske Bank och en stark kvartalsrapport från Castellum.

 • Fabege avyttrar i Vasastan

  Fabege Fabege säljer fastigheten Resedan 3 belägen i Vasastan i Stockholm. Köpare är Probitas och försäljningen sker med ett underliggande fastighetsvärde om 215 miljoner kronor. 

 • Etablerar två modemärken på Gamla Brogatan

  Fabege På uppdrag av Fabege Fastigheter AB har Mind Retail hyrt ut två lokaler på Gamla Brogatan i Stockholm. Nya hyresgäster är modevarumärkena WOS och SOSO Clothing. 

 • Säljer för 1,2 miljarder i Arenastaden

  Fabege Fabege säljer fastigheten Uarda 6 i Arenastaden till Union Investments öppna fastighetsfond Unilmmo: Europa för 1,2 miljarder kronor. Det blir därmed det tredje förvärvet av Union i Arenastaden.

 • Hyr ut 3800 kvadratmeter

  Fabege Fabege hyr ut en kontorslokal i fastigheten Tulestationen, i centrala Stockholm. Den nya hyresgästen blir The North Alliance, som tillträder i början av 2019. 

 • Fabege får investment-grade rating från Moody’s

  Fabege Fabege har erhållit en publik kreditrating av internationella kreditvärderingsinstitutet Moody‘s. Bolagets nya rating är Baa3 med stabila utsikter. Det är en investment grade-rating, motsvarande BBB- hos de andra ratinginstituten.

 • Jan Litborn ny ordförande i Fabege

  Fabege Advokaten Jan Litborn föreslås bli ny ordförande i Fabege. Han sitter i styrelsen sedan ett år tillbaka och ersätter på ordförandeposten Erik Paulsson som tidigare meddelat att han lämnar sina styrelseuppdrag.

 • Miljardsatsning ska lyfta Kista

  Fabege Stockholms stad avsätter miljarder för att skapa en bättre blandning av bostäder och arbetsplatser i ICT-klustret, Kista. Notan för nya tvärbanan beräknas landa på närmare fem miljarder kronor, och det kommer att byggas 6 000 nya bostäder på kommunal och privat mark.       

 • Fabege och Brabo utvecklar bostäder i Haga Norra

  Fabege På grund av den för närvarande svaga bostadsmarknaden kommer Fabege att i samverkan med Brabo Bostäder utveckla de bostadsbyggrätter som ingår i Haga Norra, på den så kallade Bilia-tomten i Solna.

 • Fabege bokslutskommuniké 2017

  Fabege Ökade hyresintäkter och rekordhög nettouthyrning Hyresintäkterna ökade till 2 280 Mkr (2 105). I identiskt bestånd ökade hyresintäkterna med 9,5 procent. Driftsöverskottet ökade med 11,5 procent till 1 680 Mkr (1 507). Överskottsgraden uppgick till 74 procent (72). Förvaltningsresultatet ökade till 992 Mkr (471). Realiserade och orealiserade värdeförändringar på fastigheter uppgick till 6 095 Mkr

  Högsta betyg för grön obligation

  Fabege Fabege har av det internationella kreditvärderingsinstitutet Moody‘s erhållit högsta betyg för sin nyligen emitterade gröna obligation. Gröna obligationer bedöms av Moody‘s utifrån kriterier som kallas för Green Bond Assessment (GBA).

 • Thomas Jalde till NAI Svefa

  Fabege NAI Svefa rekryterar Thomas Jalde till teamet för Corporate Solutions, i rollen som senior rådgivare. Han kommer närmast från Colliers. 

 • Fabege hyr ut 13800 kvadratmeter i Solna

  Fabege Fabege hyr ut lokaler om 13 800 kvadratmeter i Solna Business Park. Ny hyresgäst blir Skolverket som flyttar in i slutet av 2019.

 • Fabege rekryterar inom stadsutveckling

  Fabege Maria Majtorp en ny tjänst inom Fabeges affärsutvecklingsteam med fokus på planläggning och fastighetsutveckling i tidiga skeden.

 • Fabege delårsrapport K3 2017

  Fabege Hyresintäkterna ökade till 1 688 Mkr (1 573) främst till följd av att färdigställda projektfastigheter genererar intäkter. I identiskt bestånd ökade intäkterna med cirka 8,5 procent (9). Driftsöverskottet ökade till 1 230 Mkr (1 125). I identiskt bestånd ökade driftsöverskottet med cirka 11,5 procent. Överskottsgraden uppgick till 73 procent (72). Förvaltningsresultatet ökade med 12 procent

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived