Posts Tagged ‘Emma Jonsteg’

 • Tyresö markanvisar direkt till arkitekt

  Emma Jonsteg Tyresö kommun provar en ny projektmodell i ett bostadsprojekt i nya stadsdelen Wättinge, där man markanvisar direkt till arkitektkontoret Utopia. 

 • “Vi prövar oss fram i okänd terräng”

  Emma Jonsteg Vi läste Rebecca Gulding och Eleonore Gustafssons replik med stor behållning. Inte minst för andan av förändringsvilja och klarsyntheten i formuleringar som: ”en rollmässig förflyttning för arkitekter är en absolut nödvändighet för att på sikt kunna åstadkomma ett hållbart samhällsbyggande för framtida generationer.” Men vi är tydligen av uppfattningen att denna ”rollmässiga förflyttning” kommer att behöva vara mer drastisk för att kunna påverka i tillräcklig omfattning, än vad replikförfattarna menar.

 • “Öppna böcker hela vägen”

  Emma Jonsteg Hur kommer det sig att Sverige är en av få marknader i Europa där arkitekten inte får ta det övergripande ansvaret för de projekt man jobbar med? Vad blir resultatet när man omfördelar roller och ansvar mellan arkitekt och byggherre i projekten? Och varför är intresset från landets kommuner för att testa det arbetssättet så stort just nu?

 • Jonsteg bland kultursveriges mäktigaste

  Emma Jonsteg För första gången har en arkitekt valts in som en av Kultursveriges 75 mäktigaste personer. I tidningen Fokus årliga lista återfinns nämligen Emma Jonsteg, vd på Utopia arkitekter, på plats 21.

 • ”Måste sluta stirra sig blinda på siffran”

  Emma Jonsteg Med ett behov på 700 000 nya bostäder till 2025 är det uppenbart att kvantiteten är viktig. En oro finns dock för att man stirrar sig blind på siffror och därmed glömmer bort annat som behövs för att bygga stad.

 • God arkitektur lyfter inte en kass stadsplan

  Emma Jonsteg Vi har i dag fantastiska möjligheter att skapa stadsplaner och arkitektur som ger enorma långsiktiga värden.

 • Replik: Klimatpåverkan i byggprocessen

  Emma Jonsteg Vi håller med Emma Jonsteg i att vi måste bli bättre på att ställa krav på och bygga energieffektiva hus och att det inte finns någon anledning att vänta. Men när det gäller vägen dit och de fakta som ligger till grund har vi har en helt annan uppfattning.

 • Klimatpåverkan i byggprocessen

  Emma Jonsteg Dagens byggtakt motsvarar nära nog hälften av utsläppen från Sveriges samlade personbilstrafik under ett år.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived