Posts Tagged ‘Det pratas om’

 • Tar han över tyngsta posten?

  Det pratas om Nyheten om att Johan Karlström avgår från vd-posten i Skanska var kanske inte helt oväntat med tanke på hur länge han har suttit på posten men oavsett är det en stor nyhet med tanke på att Skanskas vd är en av de absolut tyngsta enskilda posterna i den svenska samhällsbyggnadssektorn, om inte den tyngsta.

 • Lundbergs stora pappersvinst

  Det pratas om Stockholmsbörsen stoppade som tidigare rapporterats handeln med Hufvudstadens C-aktie den 25 augusti efter att aktiekursen stigit med närmare 900 procent över en vecka. 12,2 miljarder ökade Fredrik Lundbergs förmögenhet med.

 • Vad är egentligen inflation?

  Det pratas om Ett antal kullar kapitalförvaltare och fastighetsekonomer har aldrig upplevt inflation utan kan enbart den teoretiska definitionen av detta förrädiska fenomen.

 • USA äger mest av svenska fastighetsaktier

  Det pratas om Bank of Botswana i all ära. Det land som, enligt Fastighetsnytts sammanställning av ägarsiffror från ägartjänsten Holdings, äger i särklass mest i svenska fastighetsaktier är USA.

 • Aktieägare från alla världens hörn – och Botswana

  Det pratas om Både inhemska och utländska investerare har aptit för svenska fastighetsaktier och en sammanställning Fastighetsnytt har gjort av utländskt ägande i svenska samhällsbyggnadsaktier visar att investerare från alla världens hörn vill ta del av framgången.

 • Kungsleden blir Essingeleden…?

  Det pratas om När Kungsledens huvudkontor var beläget på Vasagatan så hade man ett stråk med mötes- och konferensrum på kontoret där konferensrummen bar namn som vägmärken längs vandringsleden Kungsleden i norra Sverige.

 • Vad ser Eurocommercial som andra inte ser?

  Det pratas om Förra veckans stora nyhet på den skånska fastighetsmarknaden måste vara Eurocommercials köp av köpcentret C4 Shopping i Kristianstad. Att någon köper ett köpcentrum i Kristianstad är kanske inte så förvånande men prislappen på 1,7 miljarder kronor i underliggande fastighetsvärde fick nog många att tappa hakan.

 • Varför bara Castellum?

  Det pratas om Det är knappast i Castellums intresse och enligt en källa med god insyn i affärer av det här slaget är det osannolikt att det rör sig om en tillfällighet.

 • Kommer Akelius lämna Sverige helt?

  Det pratas om Bolaget har målmedvetet avyttrat stora delar av sitt bestånd i Sverige samtidigt som man i allt större utsträckning investerar på andra sidan Atlanten samt i någon mån i Europas största länder. Det krävs ingen större konspiratorisk läggning för att skönja ett mönster.

 • Fastighetsbranschens miljardärer

  Det pratas om Med amerikanska affärstidskriften Forbes som förebild har Veckans Affärer för vana att varje år lista upp Sveriges miljardärer. Enligt den nyaste listan som nyligen släpptes hade Sverige 156 miljardärer år 2015, 10 procent av dessa miljardärer kan kopplas till fastighetsbranschen.

 • Låååång amorteringstid

  Det pratas om Nu är det klubbat. Det där amorteringskravet som satt skräck i en hel nation. Eller det är kanske att ta och inte att skämta om med tanke på alla förskräckliga händelser i omvärlden den senaste tiden.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived