Posts Tagged ‘Centerpartiet’

 • Replik: Vi är oroliga för hyresgästernas konsumentskydd

  Centerpartiet Ola Johansson (C) har fel när han hävdar att Hyresgästföreningen sprider skrämselpropaganda om Januariavtalets konsekvenser för hyresgästernas konsumentskydd, skriver Marie Linder och Erik Elmgren från Hyresgästföreningen.

 • Johansson (C): Skrämseltaktik ger dålig debatt om hyrorna

  Centerpartiet “Trots att ingen vare sig i debatten eller i skarpa beslutsförslag i Sveriges riksdag förespråkat införandet av marknadshyror, har det blivit ett begrepp som man använder sig av för att skrämmas”, skriver riksdagsledamoten och bostadspolitiska talespersonen Ola Johansson (C).

 • Livescener hotas – bjuder in fastighetsbolag

  Centerpartiet “Min poäng är att kulturen, även sådan som låter, kan bidra till ekonomiska värden”, säger Jonas Naddebo till Fastighetsnytt.

 • Nytt förslag för Masthamnen i Stockholm

  Centerpartiet Centerpartiet i Stockholm har tagit fram ett eget förslag för utvecklingen av Masthamnen på Södermalm. Förslaget omfattar 5500 nya bostäder, skyskrapor i trä, kommersiella fastigheter och runt 60000 kvadratmeter kontorsyta.

 • C: Bygg “Klarastaden” i Stockholm city

  Centerpartiet Centerpartiet i Stockholm vill höja stadens bostadsmål från 130 000 till 140 000 nya bostäder till år 2030. För att lyckas med det vill man däcka över spåren väster om centralstationen och bygga vad man kallar “Klarastaden” med 6 000 nya bostäder.

 • “Bygg bostäder på höjden i city”

  Centerpartiet På torsdagen behandlades ärendet om exploatering av Gallerian-kvarteret i det röd/grön/rosa Stockholm. Från de blå partierna är man kritiska, och vill se fler bostäder på höjden i city.

 • Föreslår skyskrapa i city

  Centerpartiet Centerpartiet i Stockholm presenterade på torsdagen ett förslag om en ny bostadsskyskrapa i Stockholms city. Utspelet är en del av det “skyskrapeprogram” som partiet vill att staden tar fram.

 • #bopol: partierna om marknadshyror

  Centerpartiet I den bostadspolitiska debatten kan det ibland vara svårt att orientera sig bland frågor, åsikter och rapporten. I ett försök att råda bot på förvirringen kommer Fastighetsnytt i en serie artiklar fråga riksdagspartiernas bostadspolitiska personer var de står i olika frågor. I dag har turen kommit till marknadshyrornas vara eller icke-varande.

 • Mera mark och mer marknad löser bokrisen

  Centerpartiet Två komponenter är nödvändiga för att lösa bostadskrisen. Det behövs mer mark och det behövs mer marknad. Då kommer byggandet igång. För att nya bostäder ska få effekt för de som står utanför bostadsmarknaden idag behövs det en tredje sak – rörlighet! Centerpartiet vill få igång flyttkedjorna så att fler lägenheter med en billig hyra frigörs för nykomlingarna på bostadsmarknaden.

 • Design för en inkluderande huvudstad

  Centerpartiet Bänkar som är omöjliga att sova på, staket framför trappor och enskilda stolar istället för längre bänkar – alla former av exkluderande design. Design för att hålla människor borta från vissa allmänna ytor. Fenomenet blir allt vanligare i den svenska huvudstaden, och var under våren föremål för debatt. Nu har två centerpartister lagt fram en motion om fenomenets motsats: inkluderande design.

 • Lööf vill se över ränteavdraget

  Centerpartiet Annie Lööf (C) vill se en blocköverskridande överenskommelse där man ser över ränteavdraget, och andra ekonomiska styrmedel som påverkar hushållens skulder.

 • Opinion: Ola Johansson (C)

  Centerpartiet I sitt förstamajtal kastade Stefan Löfvén fram förslaget att ta 3 miljarder från de statligt ägda företagen, ge dem till SBAB för att låna ut till förmånliga villkor till företag som bygger hyresrätter.

 • ”Bekvämare skor och mindre ömma tår”

  Centerpartiet Ett ökat bostadsbyggande stämmer i varje fall inte med den bild Veronica Palm (s) försöker sätta och hon får svårt att förklara på vilket sätt regeringen har misslyckats.

 • Bygg högt tycker Centerpartiet

  Centerpartiet Stockholms stad måste byggas tätt och högt för att klara de klimatmål som staden satt upp, anser Centerpartiet och förordar en klimatbonus som gör det billigare att bygga på höjden.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived