Posts Tagged ‘Catharina Elmsäter-Svärd’

 • 2020 påbörjas färre bostäder än 2014

  Catharina Elmsäter-Svärd Nästa år påbörjas 39 500 nya bostäder, enligt Sveriges Byggindustriers senaste konjunkturprognos. Det är den lägsta nivån sedan 2014. 

 • Tydligare inbromsning att vänta 2019?

  Catharina Elmsäter-Svärd Helgerna är över och ett nytt år ligger framför oss – ett år som både en och annan har uttryck oro inför med en inbromsande byggtakt, en annalkande lågkonjunktur och ett politiskt osäkert läge. Vi har frågat fem branschrepresentanter: hur var året och vilka utmaningar väntar 2019? 

 • Bostadsbyggandet vänder kraftigt nedåt

  Catharina Elmsäter-Svärd En tredjedel av marknaden för nyproducerade bostäder spås försvinna under 2019, enligt Sveriges Byggindustriers nya konjunkturprognos. 

 • Elmsäter-Svärd ny vd för Sveriges Byggindustrier

  Catharina Elmsäter-Svärd Sveriges Byggindustrier har utsett Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister och finansborgarråd i Stockholm, till ny vd.

 • Smartare städer, hållbara transporter och framtidens jobb!

  Catharina Elmsäter-Svärd Självkörande fordon behöver inga skyltar, breda vägar eller stora parkeringsytor. De är tystare, säkrare och tar hänsyn till sin omgivning. Då blir det mer plats för människor. Det är inte fordonet i sig som är det väsentliga – snarare dess funktion och möjlighet som uppstår när transportsystemet baseras på automation, digitalisering, tjänster och är inkluderande. Men varför?

 • Sverige är ett ABC

  Catharina Elmsäter-Svärd Idag kan vi kanske skratta åt tanken att bo, arbeta, konsumera och producera i samma kommun. Idag måste vi pendla över gränser för boende, jobb, arbete eller studier. Vår egen och Sveriges byteshandel har ändrats över tid. Vi är beroende av export och import från länder i vår närhet liksom globalt. Det har bidragit till ökat välstånd och välfärd. Men, det påverkar oss också i en snabb urbaniseringstakt när det gäller att få rätt infrastruktur och bostäder på rätt plats, i rätt tid.

 • Infrastruktur berör alla!

  Catharina Elmsäter-Svärd Något som blev väldigt tydligt för mig, när jag som tidigare infrastrukturminister reste runt i landet och träffade kommunalråd och medborgare var hur infrastruktur berör. Alla har en relation till den. Den möjliggör, upprör eller förgör beroende av vem du pratar med.

 • Förbifart Stockholm kan byggstartas

  Catharina Elmsäter-Svärd Regeringen har beslutat att avslå överklagandena av arbetsplanen för Förbifart Stockholm.

 • Förhandlare utsedda

  Catharina Elmsäter-Svärd HG Wessberg blir förhandlingsperson till uppdraget om utbyggnad av tunnelbanan och ökad bostadsbebyggelse i Stockholms län.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived