Posts Tagged ‘Business Arena’

 • Galären vill se fler aktörer

  Business Arena Fastighetsmarknaden i norra Sverige diskuterades under Business Arena Luleå. Gunnar Tåhlin, vd för det Luleåbaserade fastighetsbolaget Galären, ser ett Luleå som går bra men menar att det behövs fler aktörer för att trygga tillväxten.

 • Arbete med unga prisat

  Business Arena Tre bolag prisades under Business Arena för sitt arbete med att få in unga på arbetsmarknaden.

 • Framgångsrika fastighetsduon – lång intervju med bröderna Zetterstedt

  Business Arena Stor intervju med grundarna av Fastighetsnytt – som fyller 25 år.

 • Barack eller monument?

  Business Arena Det behövs 1 400 skolor inom 10 år och 77 000 nya lärare de närmaste fem åren, enligt skolverket, och kommunerna står därmed inför stora utmaningar. Frågan är hur vi undviker baracker och nödlösningar.

 • Carlén: Bostadsfrågan het i Almedalen

  Business Arena Bostadsbyggandet, digitaliseringen och hållbarhet är tre återkommande teman i Almedalen i år. Alla stora aktörer inom fastighet och bygg är på plats, rapporterar Fastighetsnytts chefredaktör Anders Carlén.

 • Nissen: “Det måste finnas en plan”

  Business Arena Hotellfastighetsbolaget Pandox har investerat 17 miljarder kronor de senaste tre åren men ingenting i Skandinavien. I samtal med Fastighetsnytt förklarar vd Anders Nissen varför.

 • Sundström: Koalition i mitten ger stark regering

  Business Arena En blocköverskridande mittenkoalition skulle resultera i en stark regering även utan en majoritet i riksdagen. Det säger Anders Sundström, tidigare S-märkt näringsminister.

 • America first eller America alone?

  Business Arena Det finns två stora dragare i den globala ekonomin för tillfället med USA och Kina, menar Alasdair Ross, Countries Editor på The Economist, och han tror att det blir en ”rough ride” över de närmaste två åren. Men medan handelskriget eskalerar står inte övriga världen still och väntar utan nya allianser och handelsvägar bildas.

 • Drömmen om en skola för drömmar

  Business Arena Ett av de viktigaste verktygen vi har för att stärka integration och mångfald är skolan. Med utgångspunkt i att bygga upp självförtroende och självkänsla hos ungdomar i utsatta områden startade Milad Mohammadi, Amir Sajadi och Helya Riazat Järvaskolan. Ledord i arbetet har varit förtroende och relationsbyggande, både med barn och familjer.

 • Fastighetsbolag belönade för sin förvaltningskvalitet

  Business Arena Vinnarna av Branschindex presenterades på Business Arena under torsdagen. Melin Fastighetsförvaltning, SKB och Tidaholms Bostads tog hem priset i de tre olika klasserna.

 • “Rekordhögt tryck i Jönköping”

  Business Arena Jönköping är Sveriges tionde största kommun med 138 115 invånare och staden växer hela tiden. “Den största utmaningen är kompetensbristen”, säger kommunens näringslivschef, Sven Rydell, på Business Arena Stockholm.

 • ”Byggs väldigt lite på spekulation”

  Business Arena Logistikfastigheter är i ropet och kommer vara så ett tag till. En panel diskuterade logistik under Business Arena Almedalen där man ser färdig, detaljplanerad mark som det viktigaste för en kommun att erbjuda.

 • ”Behöver enas om en gemensam målbild”

  Business Arena Bostadsfrågan behöver diskuteras i lugn och ro, produktionstakten för hyresrätter måste säkerställas och det är ombytta roller på den svenska bostadsmarknaden. Fastighetsnytt träffade Mikael Anjou, vice koncernchef på Einar Mattsson, under Almedalsveckan.

 • Porten till staden

  Business Arena Järnvägsstationerna kan ses som en port in i våra städer. Men stationsutveckling i dag handlar mycket om stads- och samhällsutveckling där fler och fler funktioner vävs in. En panel under Business Arena Almedalen diskuterade stationens betydelse och framtid.

 • ”Skolmiljön behöver se ut på annat sätt”

  Business Arena Skolan ses som det kanske viktigaste när vi tittar på var vi ska bo. Men när det enbart pratas bostäder hamnar dessa byggnader i skymundan. Samtidigt är frågan vad som blir skolans roll när världen digitaliseras.

 • “Viktigt att få bo nära Campus”

  Business Arena Utbildning ligger högt på agendan hos både befolkning och politiker. En viktig aspekt är att se till att det finns bostäder för att kunna attrahera nya studenter. Bostadsbyggandet har växlat upp inom detta segment, men det är fortfarande en bit kvar.

 • Gemensam sak i norra Sverige

  Business Arena Norra Sverige spelar på den globala marknaden med jättar inom den digitala industrin. Nu gör sex kommuner i regionen gemensam sak för att skapa en nationell plattform.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived