Posts Tagged ‘Business Arena Umeå’

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Business Arena Umeå “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

 • Få lyfter bostaden som viktigaste valfrågan

  Business Arena Umeå Även om bostadsfrågan är ständigt närvarande i fastighetsbranschen är den sällan högt upp på väljarnas dagordning. Är bostadens betydelse överskattad? Frågan diskuterades under Business Arena Umeå under onsdagen.

 • Helt avgörande att få befolkningstillväxt

  Business Arena Umeå Befolkningstillväxt är en förutsättning för hållbar ekonomisk tillväxt och för att lyfta en region. För att få till befolkningstillväxt måste man bygga bostäder och skapa arbetstillfällen.

 • Valrörelse med fokus på bostadspolitik?

  Business Arena Umeå Under bostadsseminariet på Business Arena Umeå talade Alf Karlsson, statssekreterare till bostadsminister Peter Eriksson.

 • Det går bra för Sverige men var är exporten?

  Business Arena Umeå Ekonomiskt sett går Sverige som tåget. Tillväxten är bra men kruxet är att den har varit inhemskt driven väldigt länge. Exportsektorn har inte bidragit som den bör, i den annars exportdrivna svenska ekonomin, trots den rekordsvaga kronan.

 • “Vi måste få bygga stad”

  Business Arena Umeå Svenska städer växer så att det knakar – även i de norra delarna av landet. Urbaniseringen är med andra ord påtaglig även här – samtidigt som man upplever samma flaskhalsar här som på nationell nivå.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived