Posts Tagged ‘Business Arena Stockholm’

 • Vem bär ansvaret för den utbredda ensamheten?

  Business Arena Stockholm En ny rapport visar att nära var tredje tillfrågad upplever ofrivillig ensamhet – och lider av det. Men vem ska egentligen ta ansvar för att lösa problemet? När ämnet diskuterades på Business Arena nyligen presenterades helt olika lösningar.

 • Här är vinnarna i Branschindex – SKB i topp igen

  Business Arena Stockholm Hemåt Fastigheter AB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening och Nordvestor Fastigheter AB stod som vinnare i den nionde upplagan av Branschindex Bostäder och Kontor.

 • Här ser du Di TV direkt från Business Arena

  Business Arena Stockholm För tredje året i rad livesänder Di TV intervjuer med några av de mest aktuella och intressanta deltagarna på Business Arena Stockholm. I år kan du se sändningarna direkt här på Fastighetsnytt.se.

 • Gammalt blir nytt och värdefullt

  Business Arena Stockholm Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade.

 • Rosengren: M och KD bildar regering

  Business Arena Stockholm Valresultatet är oerhört komplicerat och försvåras av att inget block har tydlig majoritet. Men Björn Rosengren, tidigare näringsminister, tror på en lösning och säger att “Sverige rullar vidare”.

 • Är Kungsleden en uppköpskandidat?

  Business Arena Stockholm Amerikanska investmentjätten Blackstone har varit i köpartagen på den nordiska fastighetsmarknaden, i alla fall på aktiesidan. I börsfördjupningen på Business Arena uppstod frågan om det fanns några fler uppenbara uppköpskandidater.

 • Nyanlända kan “rädda” branschen

  Business Arena Stockholm Tillgången till kvalificerad arbetskraft är en direkt förutsättning för fortsatt tillväxt, men trots det uppger 70 procent av byggbolagen sig ha svårt att hitta personal. Problemet diskuterades på andra dagen under Business Arena.

 • “Bostadsfrågan borde ligga på statsministern”

  Business Arena Stockholm De senaste åren har allt fler röster höjts för en social bostadspolitik – eller kanske en bostadspolitik över huvudtaget. Under Business Arenas första dag diskuterades frågan.

 • “Vi försöker lyssna på arkitekter”

  Business Arena Stockholm Arkitekturen skapar mervärde inom fastigheter och samhällsbyggnad, men det behövs bättre samverkan mellan beställare och arkitekter. Det säger en ganska enig panel på Business Arena.

 • Hur allvarlig är arbetskraftsbristen?

  Business Arena Stockholm Bristen på kompetent arbetskraft har seglat upp som ett av de vanligaste ämnena för debatt i fastighetsbranschen. Både Stockholms stad och Sveriges Byggindustrier vittnade under Business Arena Stockholm om en ”ständig rekryteringsprocess”.

 • Hålla sig till sanningen – lättare sagt än gjort

  Business Arena Stockholm Om en kris uppstår ska man utgå ifrån att problemen är värre än de verkar. Man ska hålla sig till sanningen. Man ska inte uttala sig innan man vet hur det förhåller sig. Så sammanfattar Percy Barnevik sin policy för krishantering.

 • “Inte bara läge, läge, läge”

  Business Arena Stockholm Hur många skulle vara beredda att betala 25-30 kronor för en liter mjölk? Pris och betalningsvilja kan vara relativa parametrar beroende på olika sammanhang – något som blir allt viktigare i handelssektorn.

 • Ökad bostadsefterfrågan förändrar marknaden

  Business Arena Stockholm Transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden kommer att nå nya rekordnivåer om 180 till 190 miljarder kronor under 2016. Samtidigt håller den höga efterfrågan på bostäder på att förändra den svenska fastighetsmarknaden i grunden, enligt årets Newsec Property Outlook.

 • ”Branschen måste spegla samhället”

  Business Arena Stockholm Smarta städer och en mer inkluderande bransch. Det var temat när fyra av branschens höjdare samlades under Business Arena Stockholms andra dag.

 • “Infrastruktur är en möjliggörare, men inte mer”

  Business Arena Stockholm Högst upp på kommunernas önskelista står bättre och mer infrastruktur. Men bara för att den kommer behöver det inte betyda att stadsutvecklingen naturligt följer efter. Detta beskriver KTH-professorn Göran Cars.

 • “Utländska investerare till Sverige med buller och bång”

  Business Arena Stockholm Transaktionsmarknaden spås gå mot ännu ett rekordår 2015. Fortsatt låg räntenivå och ökad riskvilja är några av de orsakerna. “Bättre förutsättningar än så här har aldrig funnits” säger Sven-Olof Johansson under Business Arena Stockholm.

 • Inte oroliga för det enskilda hushållet

  Business Arena Stockholm Även om Riksbanken har sänkt reporäntan till 0,25 procent innebär det inte att man inte längre oroar sig över hushållens skuldsättning.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived