Posts Tagged ‘Brexit’

 • Brexit och OS bakom nya Paris-boomen

  Brexit Enligt Tom Leahy som är Senior Director på analysbolaget Real Capital Analytics, var omsättningen på Paris fastighetsmarknad 40 procent över genomsnittet under årets första nio månader. Det drivs bland annat av ett stundande OS och Brexit.

 • Efter Brexit-röran – nu är Paris hetare än London

  Brexit Paris har passerat London när Europas största, eller snarare mest aktiva, fastighetsmarknader listas. Stockholm är på femte plats.

 • Brittiska experter: ”Ingen vet riktigt vad Brexit betyder”

  Brexit Tre brittiska fastighetsexperter djupdyker i Brexit och läget i Storbritannien.

 • Nationalstat eller gemenskap?

  Brexit Oenighet kring migrationspolitiken och växande högerkrafter samtidigt som britterna bunkrar varor i väntan på Brexit. Utmaningarna för EU är minst sagt stora. Frågan är om nationalstaten är påväg tillbaka?

 • That’s what I call Brexit, 969!

  Brexit Brexit is looming around the corner and in only three weeks the United Kingdom might leave the European Union. What will that mean for the UK? Bruce Dear and Tord Svensson of Eversheds Sutherland give us A Guide to Brexit Realities and Real Estate in Ten Songs.

 • Nota på 18 miljarder för Brexit

  Brexit En hård Brexit kan bli kännbar för svensk ekonomi konstaterar Stockholms Handelskammare och Oxford Economics som tillsammans räknat på den svenska kostnaden för Brexit.

 • Brexit kan ge fördel till nordisk marknad enligt Savills

  Brexit Storbritanniens utträde ur EU medför möjligheter för den nordiska fastighetsmarknaden då mycket kapital strömmar in på den europeiska marknaden, framförallt från Asien och Mellanöstern. Enligt en ny rapport från Savills, som Dagens industri rapporterar om, tror man att det utländska intresset för investeringar i Sverige och Norden fortsatt är stort.

 • EU om Brexit: Notan måste göras upp

  Brexit Det är dags för britterna att säga vad man tycker, manar EU:s chefsförhandlare om Brexit inför nästa veckas förhandlingar. “Framsteg krävs på alla områden innan en framtida relation kan diskuteras”.

 • Vallokalsundersökningar indikerar dåligt resultat för May

  Brexit De första vallokalsundersökningarna i Storbritannien indikerar att det konservativa partiet, under ledning av premiärminister Theresa May, har förlorat sin majoritet i parlamentets underhus. Det innebär inte nödvändigtvis att May har förlorat makten då partiet alltjämt är landets största.

 • Hur påverkas London av Brexit?

  Brexit När det brittiska folket röstade för utträde ur EU och landets nya premiärminister Theresa May sedan valde att aktivera artikel 50 i Lissabon-fördraget, som gäller just utträde ur unionen, uppstod det viss oro för Londons framtid som världens viktigaste finansiella hub.

 • Brexit-processen inleds 29 mars

  Brexit Storbritannien kommer att aktivera artikel 50 i Lissabon-fördraget den 29 mars och därmed formellt inleda processen att lämna EU. Processen drar således igång nio månader efter den uppmärksammade Brexit-folkomröstningen i Storbritannien där landets väljare röstade för ett EU-utträde.

 • “London är fortfarande öppet”

  Brexit Ett av de heta ämnena på årets upplaga av Mipim är Brexit. I en paneldiskussion menade deltagarna att staden har styrka nog att fortsätta hävda sig som finansiellt centrum.

 • Och vinnaren är…

  Brexit Den initiala chocken efter Brexit har lagt sig och börsen har återhämtat raset som följde på britternas omröstning. Fastighetsindex uppvisar till och med årshögsta-noteringar. För att travestera på Veronica Maggios musikalbum Och vinnaren är… så är vinnarna på Brexit Diös och Amasten.

 • Brittiska fastighetsfonder öppnas igen

  Brexit Brittiska kapitalförvaltaren Columbia Threadneedle har beslutat att öppna sin fond Threadneedle UK Property Authorised Investment Fund, som liksom namnet indikerar investerar i kommersiella fastigheter.

 • Stoppar uttag ur brittiska fastighetsfonder

  Brexit Aviva och Standard Life, två stora brittiska fondförvaltare, har begränsat möjligheterna för sina kunder att ta ut pengar ur fonder med innehav i brittiska fastigheter.

 • “Det kom som en chock”

  Brexit Det är omöjligt att ge någon tydlig bild av vilka effekter utfallet av Brexit-omröstningen kommer att ha i Sverige. Vi kan bara spekulera än så länge. Det säger Günther Mårder, vd för Företagarna, som i utfrågades under programpunkten Rakt på sak på Business Arena i Almedalen.

 • MaxFast gör entré på börsen

  Brexit Ytterligare ett fastighetsbolag gjorde entré på börsen på onsdagen när MaxFasts aktie togs upp för handel på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad, First North. Fastighetsnytt kunde i mars avslöja planerna på en listning.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived