Posts Tagged ‘Bostadsrätter’

 • Byggstart för Hisingens svar på SoFo: SoHå

  Bostadsrätter ”Det är en unikt kvarter som innehåller en mix av alla boendeformer som finns och många gemensamma utrymmen”, säger Anna Henriksson, vd på Sverigehuset.

 • Bostadsbyggandet minskar

  Bostadsrätter Bostadsbyggandet i landet fortsätter att minska både i år och nästa år enligt en ny rapport från Boverket. Störst tillbakagång sker i Stockholm.

 • 108 000 bostadsrätter sålda under 2017

  Bostadsrätter Enligt SCB såldes det 108 000 bostadsrätter under 2017. Det sammanlagda värdet landade på drygt 256 miljarder kronor, där medelpriset i landet steg med 7 procent. Priset steg från 2,2 miljoner kronor år 2016 till 2,4 miljoner år 2017. 

 • Oscar Properties trotsar nedgång

  Bostadsrätter Trots att Oscar Properties skrev ned sin prognos från cirka 500 till 400 miljoner kronor i fjol och stoppade vissa projekt, så tror bostadsutvecklaren på en fortsatt stark marknad för lyxbostäder. ”Vi har sålt över 70 procent av beståndet i Norra Tornen”.

 • Midroc bygger i Trelleborg

  Bostadsrätter Midroc bygger två femplanshus med totalt 38 bostadsrätter i Trelleborg centrum. “Med drygt ett år kvar till inflyttning är redan 80 procent av bostäderna sålda”, säger Anders Koch.

 • Analyschef: Nu är det köparens marknad

  Bostadsrätter Trots stor regional efterfrågan så är bostadsmarknaden mättad på många håll i Sverige och vissa kommuner är mer utsatta än andra. Det visar en färsk studie som Juni Strategi gjort.

 • Kontor blir bostäder i Kista

  Bostadsrätter Nu ger Exploateringsnämnden grönt ljus för att kontorsfastigheten Skalholt 1 i Kista, där Ericsson tidigare huserat, ska omvandlas till bostäder och hotell.

 • Färre bostadsrätter sålda men priset ökar

  Bostadsrätter Det sammanlagda värdet av de bostadsrätter som såldes under 2012 uppgick till 131 miljarder kronor. Jämfört med året innan är det en ökning med 4 miljarder kronor, 3,1 procent.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived