Posts Tagged ‘Bostadsmarknad’

 • Stillastående bostadspriser under sommaren

  Bostadsmarknad Efter ett tumult år har bostadsmarknaden stått stilla under sommaren. Det säger Svensk Mäklarstatistiks senaste mätningar för landet. Rapporten visar att priserna på bostadsrätter och villor har varit oförändrade under den senaste månaden.

 • FN-rapportör: De skor sig på andras olycka

  Bostadsmarknad Fastigheter är världens största marknad och internationella riskkapitalbolag reser jorden runt för att leta efter utmätta hem. Nu uppmanar FN:s rapportör svenska staten att leva upp till konventionen om mänskliga rättigheter och återta kontrollen över bostadsmarknaden. Ett av bolagen, Blackstone, slår dock ifrån sig kritiken. 

 • MP-politiker: ”Jag ser en havererad bomarknad”

  Bostadsmarknad Nyproduktionen har mattats av i storstadsregionerna och betalningskraften minskar. Nu krävs reformer. Det menar riksdagskandidaten Pontus Wessman (MP) som lämnat in en motion om ett ROT-avdrag för nybyggnationer.

 • “Bankernas restriktioner sänker byggandet”

  Bostadsmarknad Kreditrestriktioner sänker byggandet mer än utbudet och amorteringskraven, enligt Veidekkes senaste marknadsrapport. “Peter Eriksson uttrycker sig förvirrat just nu”, säger Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke.

 • Stockholm chockhöjer markhyror

  Bostadsmarknad För första gången sedan 2004 höjer Stockholms stad, som är en av landets största markägare, tomthyrorna nästa år. Förslaget kan ge avgiftshöjningar på 1 200 kronor för en trerummare i innerstaden och vissa angränsande stadsdelar. Det visar en färsk studie som Datscha gjort.

 • Analyschef: Nu är det köparens marknad

  Bostadsmarknad Trots stor regional efterfrågan så är bostadsmarknaden mättad på många håll i Sverige och vissa kommuner är mer utsatta än andra. Det visar en färsk studie som Juni Strategi gjort.

 • ”Politikerna kan utlösa en fastighetskris”

  Bostadsmarknad Läget på bostadsmarknaden är osäkert trots stark samhällsekonomi och högt bostadsbyggande, enligt Veidekkes senaste konjunkturrapport. ”Bostadspolitiken är helt avgörande för riktningen framåt”, säger Lennart Weiss.

 • Avmattning kan resultera i fler hyresrätter

  Bostadsmarknad “Förhoppningen är att avmattningen för bostadsrätter ska resultera i att det byggs fler hyresrätter,” säger Peter Eriksson när han kommenterar bostadsmarknadsläget.

 • Lantmäteriet kan ta hjälp av fastighetsbranschen

  Bostadsmarknad De långa handläggningstiderna hänger kvar som ett mörkt moln över Lantmäteriet. På kommunerna pekar mungiporna nedåt och vissa vill ta över uppdraget lokalt, men branschfolk tycker i stället att myndigheten bör anlita extern hjälp.

 • Ris och ros för statligt investeringsstöd

  Bostadsmarknad Regeringens investeringsstöd ger inte billigare hyror och når inte rätt målgrupp. Det menar Fastighetsägarnas ordförande Reinhold Lennebo. ”Det krävs rörlighet i systemet”, säger han. Bostadsminister Peter Eriksson (MP) säger att det uppstår rörlighet när det byggs mer.

 • Rapport: Byggregler kan verka hämmande

  Bostadsmarknad På tisdagsförmiddagen presenterades en färsk analys om hur byggregler påverkar bostadsbyggandet. Regeringen har nu tillsatt en kommitté som ska komma med ett nytt förslag i december 2019.

 • Försäljningrekord på het marknad

  Bostadsmarknad Bostadsutvecklingskoncernen Obos dotterbolag ökade sin leverans av nya bostäder i Sverige med 29 procent under 2016 och levererade 1800 bostäder från sina fyra fabriker i Sverige.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived