Posts Tagged ‘Bostadsbristen’

 • Carlén: Bostadsfrågan het i Almedalen

  Bostadsbristen Bostadsbyggandet, digitaliseringen och hållbarhet är tre återkommande teman i Almedalen i år. Alla stora aktörer inom fastighet och bygg är på plats, rapporterar Fastighetsnytts chefredaktör Anders Carlén.

 • Åhörare: ”Ni skyller ifrån er”

  Bostadsbristen Järvaveckan är den nya politikerveckan och arrangeras för andra året i rad. På torsdagen var temat bostad och segregation, ett högaktuellt ämne som lockade bostadsminister Peter Eriksson (MP) och andra politiker till Spånga norr om Stockholm.

 • Modernare byggregler efterfrågas

  Bostadsbristen Precis som Fastighetsnytt tidigare rapporterat så presenterades projektet ”Fler, billigare bostäder och bättre bostäder” i Radiohuset, Stockholm, på tisdagsförmiddagen. Efteråt hölls panelsamtal med politiker.

 • Rekordmånga unga tvingas bo kvar hemma

  Bostadsbristen Hyresgästföreningens årliga kartläggning visar att bostadsmarknaden för unga har gått från dålig till usel de senaste tjugo åren. Frågan diskuterades i riksdagen under torsdagen.

 • Rapport: Byggregler kan verka hämmande

  Bostadsbristen På tisdagsförmiddagen presenterades en färsk analys om hur byggregler påverkar bostadsbyggandet. Regeringen har nu tillsatt en kommitté som ska komma med ett nytt förslag i december 2019.

 • ”Väldigt dyrt att ändra reavinstskatten”

  Bostadsbristen Någon sänkning av reavinstskatt eller avskaffande av ränteavdraget är inte aktuell. Det är inte heller återinförandet av fastighetsskatten. Så löd budskapet när finansminister Magdalena Andersson talade på Hyresgästföreningens bostadskongress på tisdagen.

 • Zlatan eller Spotify?

  Bostadsbristen Även om man kan säga att Spotify-grundarna bidragit till att öka farten i debatten, vilket på alla sätt och vis är bra, så skulle det inte förvåna mig om en debattartikel där Zlatan hotar sluta spela i landslaget (vilket han kanske ändå kommer att göra) om inte politikerna tar sig i kragen och löser bostadsbristen hade fått ännu större uppmärksamhet.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived