Posts Tagged ‘Bostäder’

 • Länsstyrelsen: Stockholm behöver hyresrätter

  Bostäder Bostadsrätten dominerar i Stockholmsregionen och det behövs fler hyresrätter för att inte stänga ute folk med svag ekonomi. Det uppger Länsstyrelsen Stockholm i sin senaste rapport om bostadsmarknaden. 

 • “Bostadsbristen är en svår uppgift att lösa”

  Bostäder Flyttkaruseller, ovisshet och maktlöshet bidrar till psykisk ohälsa bland asylsökande. Många mår sämre av själva etableringsperioden i Sverige än de trauman de flytt från. Det visar en ny rapport från Läkare utan gränser. ”Det ser mörkt ut”, säger en tvåbarnspappa till Fastighetsnytt.

 • V: Byggbjässarna håller på mark

  Bostäder Byggtakten minskar mitt i en bostadskris och många stora byggbolag håller på byggbar mark. Det säger Vänsterpartiet, som lämnat in en utredning på remiss om att införa ett statligt topplån till de byggbolag som vill bygga billiga hyresrätter. En proposition väntas till hösten. Men oppositionen vill se större reformer. 

 • Så svarar partierna om bostäder

  Bostäder På måndagen anordnade KTH en debatt om den mycket aktuella bostadsfrågan och gav varje parti möjlighet att svara på nio olika frågor om bostäder och infrastruktur. Åsikterna gick för det mesta isär. 

 • Ola Serneke: “Varje åtgärd kan få fel effekt”

  Bostäder Ola Serneke reagerar ytterst svalt på Boverkets mörka byggprognoser tack vare senaste årens överhettning på marknaden. Att antalet bygglov och investeringar minskar är snarare en normalisering. Men långsiktigheten hänger på politiska beslut: “Det vore helt fel att börja rota och ta fram fler styrande åtgärder”, säger han. 

 • Hans Wallenstam: ”Staten har stoppat marknaden”

  Bostäder Nu tvärnitar bostadsbyggandet, enligt Boverkets senaste prognos. ”Det måste vara unikt för ett land att bromsa byggandet mitt i en bostadskris”, säger Hans Wallenstam, som är kritisk till statens agerande på bostadsmarknaden den senaste tiden.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • ”Behövs 80 000 nya bostäder per år”

  Bostäder På onsdagen höll Boverket en presskonferens om läget på bostadsmarknaden med utgångspunkt i Statistiska centralbyråns senaste siffror. Boverket flaggar för att byggtakten måste öka för att möta den befolkningsökning Sverige står inför och det underskott som uppstått.     

 • Tydligt säsongsmönster för prisfallet

  Bostäder Bostadsrättspriserna fortsatte nedåt under november och föll med tre procent på riksnivå, vilket är mer än 2011. ”Det kommer att bli värre innan det blir bättre”, säger Valueguards vd Lars-Erik Ericson till Fastighetsnytt.

 • Fler bostäder i Landvetter

  Bostäder Landvetter centrum får cirka 100 nya bostäder och en park. Bostadsbolaget Förbo kommer bygga tre flerbostadshus i området och preliminär produktionsstart landar i årsskiftet 2018/2019, med inflyttning under våren 2020.

 • Kommunhuset i Växjö till salu

  Bostäder Kommunfullmäktige fattade tidigare i år beslut om att bygga ett nytt stads- och stationshus i Växjö, vilket innebär att det gamla kommunhuset nu ska säljas.

 • OBOS bygger 170 bostäder

  Bostäder OBOS vann Falköpings kommuns markanvisningstävling för Prästgårdsgärde, strax utanför Falköpings centrum, och ska bygga 170 bostäder i tre etapper. 

 • Valeskog: Det är ingen brist på utmaningar

  Bostäder Fastighetsnytt har pratat med Jan Valeskog (S) som i förra veckan tog över som stadsbyggnadsborgarråd efter att Roger Mogert fick sparken som följd av #metoo-kampanjen.

 • Klart för bostäder i Uppsala

  Bostäder Uppsala kommun har fattat beslut om att bygga 130 lägenheter, förskola och lokaler för centrumverksamhet längs Luthagsesplanaden. “Vi vill se mer handel och service samt fler bostäder i det här området”, säger Erik Pelling (S).

 • “Sverige – sämst på det hyrda boendet”

  Bostäder Det finns ingen annan jämförbar europeisk stad, förutom München i Tyskland, där det är svårare att hitta hyresrätter till rimliga priser än i Stockholmsregionen, vilket tyder på ett allvarligt systemfel. Det säger landstingsrådet Gustav Hemming.

 • Högt utbud påverkar priser mest

  Bostäder Den snabba byggtakten har ökat utbudet av bostäder till försäljning och det påverkar bostadspriserna i storstadsregionerna allra mest, enligt den pejling som Sydsvenska Handelskammaren har gjort.

 • OBOS bygger 100 bostäder

  Bostäder I januari utlyste Lunds kommun en markanvisningstävling i Dalby för att få fram permanenta bostäder, där bland annat nyanlända ska bo. OBOS vann tävlingen och kommer att bygga totalt 100 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived