Posts Tagged ‘Bostäder’

 • De bygger mest och minst i Stockholms län

  Bostäder På tisdagen släppte Region Stockholm sin senaste prognos om befolkningsökningen och bostadsbyggandet. Vi listar vilka kommuner som ligger i toppen och i botten.  

 • Experten: “Svårare att vara glad i små hem”

  Bostäder Sverige har flest ensamboende i hela Europa. Något som ökar kravet på smarta lösningar och gemensamma ytor. “Små hem kan orsaka shoebox-syndrom”, säger Oona Strathern, trendkonsult på familjebolaget ZukunftsInstitut.  

 • Rapport: Stort missnöje med bostadsutbudet

  Bostäder Missnöjet med bostadsbristen handlar inte bara om antalet bostäder, utan även om vilka typer av bostäder som erbjuds. Allra värst upplevs läget vara i Göteborg, enligt en ny rapport. 

 • Nu byggstartas förtätning i Majorna i Göteborg

  Bostäder Om ett par veckor kickar bygget av ett nytt bostadskvarter, Fixfabriken, som växer fram i Majorna igång. Minst 500 nya bostäder ska byggas i ett av stadens mest populära stadsdelar. 

 • SCB: Färre bostadsbyggen under första halvåret

  Bostäder Antal bostäder som påbörjats under det första halvåret är 12 procent färre jämfört med samma period 2018, visar ny preliminär statistik från SCB.

 • Tengbom rekryterar chef från konkurrenten White

  Bostäder ”Jättekul och spännande”, säger Niklas Svensson om nya uppdraget till Fastighetsnytt.

 • Nya bostäder i Lundby

  Bostäder Skanska har fått i uppdrag av Sverigehuset att bygga ett vårdboende och flerbostadshus i centrala Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande.

 • Lämnar Peab – blir vd inom Einar Mattsson

  Bostäder Peter Svensson blir ny vd för Einar Mattsson Projekt. Han kommer närmast från vd-posten på Peab Bostadsutveckling.

 • Regionen: “Vi vill ha med staten i pakten”

  Bostäder Förra sommaren beslutade riksdagen att Stockholms läns landsting i år blir Region Stockholm och får ett mer övergripande ansvar för regionens tillväxt och utveckling. Första mötet hölls i mars och budskapet var tydligt: Staten behöver titta på hur alla människor som söker sig till regionen ska få en bostad.

 • Rosengren: M och KD bildar regering

  Bostäder Valresultatet är oerhört komplicerat och försvåras av att inget block har tydlig majoritet. Men Björn Rosengren, tidigare näringsminister, tror på en lösning och säger att “Sverige rullar vidare”.

 • Stena utvecklar beståndet

  Bostäder Stena Fastigheter har som ambition att nå fördelningen 50/50 mellan hyresrätter och bostadsrätter i nyproduktionen. Fisksätra i Nacka kommun är ett stort projekt.

 • S: “Väljare efterfrågar rimliga hyror”

  Bostäder Det byggs för fulla muggar i Göteborg och konjunkturen är fortsatt stark, meddelade fastighetsnämnden i måndags. Men lokala politiker menar att nyproduktionen inte matchar efterfrågan.  

 • Maria Wernius till Veidekke Bygg

  Bostäder Veidekke Bygg Bostäder rekryterar Maria Wernius som HMS-chef. Hon kommer senast från Skanska och rollen som utvecklingsledare för företagets arbetsmiljösupport. 

 • Bostadsbrist trots rekordhög byggtakt

  Bostäder Bostadsbyggandet ökade under förra året i Västra Götalands län, men bostadsbristen består. “Trots att det byggs mer än på länge i länet saknar många hushåll en lämplig bostad”, skriver länsstyrelsen. 

 • Länsstyrelsen: Stockholm behöver hyresrätter

  Bostäder Bostadsrätten dominerar i Stockholmsregionen och det behövs fler hyresrätter för att inte stänga ute folk med svag ekonomi. Det uppger Länsstyrelsen Stockholm i sin senaste rapport om bostadsmarknaden. 

 • “Bostadsbristen är en svår uppgift att lösa”

  Bostäder Flyttkaruseller, ovisshet och maktlöshet bidrar till psykisk ohälsa bland asylsökande. Många mår sämre av själva etableringsperioden i Sverige än de trauman de flytt från. Det visar en ny rapport från Läkare utan gränser. ”Det ser mörkt ut”, säger en tvåbarnspappa till Fastighetsnytt.

 • V: Byggbjässarna håller på mark

  Bostäder Byggtakten minskar mitt i en bostadskris och många stora byggbolag håller på byggbar mark. Det säger Vänsterpartiet, som lämnat in en utredning på remiss om att införa ett statligt topplån till de byggbolag som vill bygga billiga hyresrätter. En proposition väntas till hösten. Men oppositionen vill se större reformer. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived