Posts Tagged ‘Bostäder’

 • Lämnar Peab – blir vd inom Einar Mattsson

  Bostäder Peter Svensson blir ny vd för Einar Mattsson Projekt. Han kommer närmast från vd-posten på Peab Bostadsutveckling.

 • Regionen: “Vi vill ha med staten i pakten”

  Bostäder Förra sommaren beslutade riksdagen att Stockholms läns landsting i år blir Region Stockholm och får ett mer övergripande ansvar för regionens tillväxt och utveckling. Första mötet hölls i mars och budskapet var tydligt: Staten behöver titta på hur alla människor som söker sig till regionen ska få en bostad.

 • Rosengren: M och KD bildar regering

  Bostäder Valresultatet är oerhört komplicerat och försvåras av att inget block har tydlig majoritet. Men Björn Rosengren, tidigare näringsminister, tror på en lösning och säger att “Sverige rullar vidare”.

 • Stena utvecklar beståndet

  Bostäder Stena Fastigheter har som ambition att nå fördelningen 50/50 mellan hyresrätter och bostadsrätter i nyproduktionen. Fisksätra i Nacka kommun är ett stort projekt.

 • S: “Väljare efterfrågar rimliga hyror”

  Bostäder Det byggs för fulla muggar i Göteborg och konjunkturen är fortsatt stark, meddelade fastighetsnämnden i måndags. Men lokala politiker menar att nyproduktionen inte matchar efterfrågan.  

 • Maria Wernius till Veidekke Bygg

  Bostäder Veidekke Bygg Bostäder rekryterar Maria Wernius som HMS-chef. Hon kommer senast från Skanska och rollen som utvecklingsledare för företagets arbetsmiljösupport. 

 • Bostadsbrist trots rekordhög byggtakt

  Bostäder Bostadsbyggandet ökade under förra året i Västra Götalands län, men bostadsbristen består. “Trots att det byggs mer än på länge i länet saknar många hushåll en lämplig bostad”, skriver länsstyrelsen. 

 • Länsstyrelsen: Stockholm behöver hyresrätter

  Bostäder Bostadsrätten dominerar i Stockholmsregionen och det behövs fler hyresrätter för att inte stänga ute folk med svag ekonomi. Det uppger Länsstyrelsen Stockholm i sin senaste rapport om bostadsmarknaden. 

 • “Bostadsbristen är en svår uppgift att lösa”

  Bostäder Flyttkaruseller, ovisshet och maktlöshet bidrar till psykisk ohälsa bland asylsökande. Många mår sämre av själva etableringsperioden i Sverige än de trauman de flytt från. Det visar en ny rapport från Läkare utan gränser. ”Det ser mörkt ut”, säger en tvåbarnspappa till Fastighetsnytt.

 • V: Byggbjässarna håller på mark

  Bostäder Byggtakten minskar mitt i en bostadskris och många stora byggbolag håller på byggbar mark. Det säger Vänsterpartiet, som lämnat in en utredning på remiss om att införa ett statligt topplån till de byggbolag som vill bygga billiga hyresrätter. En proposition väntas till hösten. Men oppositionen vill se större reformer. 

 • Så svarar partierna om bostäder

  Bostäder På måndagen anordnade KTH en debatt om den mycket aktuella bostadsfrågan och gav varje parti möjlighet att svara på nio olika frågor om bostäder och infrastruktur. Åsikterna gick för det mesta isär. 

 • Ola Serneke: “Varje åtgärd kan få fel effekt”

  Bostäder Ola Serneke reagerar ytterst svalt på Boverkets mörka byggprognoser tack vare senaste årens överhettning på marknaden. Att antalet bygglov och investeringar minskar är snarare en normalisering. Men långsiktigheten hänger på politiska beslut: “Det vore helt fel att börja rota och ta fram fler styrande åtgärder”, säger han. 

 • Hans Wallenstam: ”Staten har stoppat marknaden”

  Bostäder Nu tvärnitar bostadsbyggandet, enligt Boverkets senaste prognos. ”Det måste vara unikt för ett land att bromsa byggandet mitt i en bostadskris”, säger Hans Wallenstam, som är kritisk till statens agerande på bostadsmarknaden den senaste tiden.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • ”Behövs 80 000 nya bostäder per år”

  Bostäder På onsdagen höll Boverket en presskonferens om läget på bostadsmarknaden med utgångspunkt i Statistiska centralbyråns senaste siffror. Boverket flaggar för att byggtakten måste öka för att möta den befolkningsökning Sverige står inför och det underskott som uppstått.     

 • Tydligt säsongsmönster för prisfallet

  Bostäder Bostadsrättspriserna fortsatte nedåt under november och föll med tre procent på riksnivå, vilket är mer än 2011. ”Det kommer att bli värre innan det blir bättre”, säger Valueguards vd Lars-Erik Ericson till Fastighetsnytt.

 • Fler bostäder i Landvetter

  Bostäder Landvetter centrum får cirka 100 nya bostäder och en park. Bostadsbolaget Förbo kommer bygga tre flerbostadshus i området och preliminär produktionsstart landar i årsskiftet 2018/2019, med inflyttning under våren 2020.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived