Posts Tagged ‘Bojan Ticic’

 • Hönan, ägget och vi andra

  Bojan Ticic Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Den billiga svenska arbetskraften

  Bojan Ticic Frågetecknen kring situationen bostadsmarknaden hopar sig och frågan jag ställer mig är vad Riksbanken gör om konjunkturen viker eller rentav en bubbla brister?

 • E-handeln är död!  

  Bojan Ticic Ni är säkert många som den senaste julen beställt klappar och annat på nätet. Ni var säkert i tron om att det hela skulle gå smidigt, vara billigare än i fysisk butik och också komma fram i tid. Rent av vara oemotståndligt praktiskt! Det gjorde även yours truly. Men låt mig nu berätta en historia för er.  

 • Finns dolda värden i fastighetsmarknaden?

  Bojan Ticic Stora urbaniseringsprojekt och ändrade handelsmönster har visat att stadskärnor står emot konkurrensen från köpcentrum på ett bra sätt. Potentialen är dock stor och det finns utrymme för ännu högre hyror än de vi ser idag.

 • Det går utmärkt att aska i maten

  Bojan Ticic Jag hänger inte med längre. Igår kväll besökte jag en hyfsat vanlig kvarterskrog på Södermalm i Stockholm och beställde in deras kycklingrätt. In kom en hel, rostad fågel med några halverade syltlökar som garnityr. I det ögonblicket blev jag lite ställd, och formulerade en fråga till servitören ungefär på formen om det även kommer att serveras något mer konkret än halverade syltlökar till maten, men svaret som gavs blev att ”Nej, vi jobbar inte så”.

 • Hur många deciliter är 280 gram pasta?

  Bojan Ticic Vi är många som fått lukrativa erbjudanden om superhemliga hotellpriser i sin inkorg kort efter en till synes oskyldig googling på en weekendresa till någonstans trevligt, samtidigt är korrelationen mellan antal googlingar och den totala avkastningen för kommersiella fastigheter i London är nästan perfekt korrelerad över en period av tio år.

 • Cyklar vi fortfarande?

  Bojan Ticic Det verkar som att ett nervöst bakgrundsbrus ligger och stör många av de investerare som är verksamma på den svenska fastighetsmarknaden idag. Min uppfattning är att trenden tydligast slår igenom hos anglosaxiska investerare som ofta ställer frågor om det nu inte är så att hyrorna är väldigt höga och yielderna väldigt låga i Sverige. Det finns en utbredd oro för att vi befinner oss sent i en cykel.

 • Mognare – men gnälligt värre

  Bojan Ticic Egentligen är den kommersiella fastighetsmarknaden ett tjänsteobjekt som tjänar den reala ekonomin – den har inget existensberättigande som en självständig marknad eftersom slutbrukare inte är vanliga konsumenter.

 • Vi som lever i den yttersta tiden

  Bojan Ticic För en tid sedan utkom IMF:s senaste Fiscal Monitor Report. Lagarde med team levererade lika vältajmat som förväntat en dyster beskrivning över världsekonomin.

 • Två tydliga trender

  Bojan Ticic Något av en moment 22-liknande situation har uppstått, där fastighetsägare insett att det finns möjlighet att tjäna ordentliga slantar på försäljningar, samtidigt som de saknar goda alternativ till övriga investeringar. I denna typ av miljö brukar två tydliga trender utkristallisera sig, så även denna gång.

 • Ettusentvåhundra kilometerhöga högar

  Bojan Ticic Jag lovar dock att inte trötta ut er med ännu en sedvanlig årskrönika. Den här kommer att vara annorlunda, jag lovar.

 • Ett land på ruinens brant

  Bojan Ticic En god vän sa till mig inför valet att den bästa möjliga valutgången är sådan som fullständigt blockerar Riksdagen från att fatta några beslut överhuvudtaget.

 • E-handel offline

  Bojan Ticic Den senaste tiden har debatten kring e-handelns påverkan på detaljhandeln intensifierats.

 • Bojan Ticic till CBRE

  Bojan Ticic CBRE har rekryterat Bojan Ticic som Associate Director på Capital Markets i Sverige. Han kommer att fokusera på transaktioner inom segmentet handel i sin nya tjänst.

 • Ett splittrat år i Europa

  Bojan Ticic “Jag ska berätta lite om vad som hänt bland fastighetsfolk nere på kontinenten förra året.”

 • Den dominanta huvudstaden

  Bojan Ticic En omfattande satsning på en utbyggd tunnelbana i Stockholm har äntligen sytts ihop. Jag måste erkänna att satsningen är betydligt mer omfattande än vad jag vågade hoppas på.

 • Människan, opportunisten

  Bojan Ticic Sand är nästan lika viktigt för människan som luft och vatten. Människan använder kopiösa mängder sand, eller 15 miljarder ton årligen. Det är så mycket sand att ingen riktigt vet hur mycket sand det är.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived