Posts Tagged ‘ArkDes’

 • Regeringen vill inrätta en riksarkitekt

  ArkDes På torsdagen presenterade regeringen sin proposition för politik för gestaltad livsmiljö, där man föreslår att ett nytt politiskt mål för arkitektur, form och designpolitik införs.

 • Regeringen utser ny ArkDes-chef

  ArkDes På fredagen utsåg regeringen Kieran Long till ny överintendent på Statens centrum för arkitektur och design, ArkDes. Han efterträder Kerstin Brunnberg.

 • ArkDes förblir egen myndighet

  ArkDes Kulturdepartementet meddelade på torsdagen att ArkDes kommer att finnas kvar som en egen myndighet. Det betyder att det förslag på sammanslagning med Moderna Museet och ombildning till Myndigheten för gestaltad livsmiljö som varit på förslag inte längre är aktuella.

 • ”Marknaden klarar inte att lösa bostadskrisen”

  ArkDes Ett ökat statligt inflytande över bostadsbyggandet. Det föreslår Byggnads som i en ny rapport pekar på att marknaden inte alls klarar av att lösa bostadsbristen, utan att den behöver statliga incitament för att bli intresserad av att bygga på ställen där affären inte är lika självklar.

 • Digitaliserar Asplunds skisser

  ArkDes ArkDes (Arkitektur- och designcentrum) gör unika originalskisser på Skogskyrkogården fritt tillgängligt via nätet.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived