Posts Tagged ‘Andreas Hatzigeorgiou’

 • Debatt: Högkostnadståg löser inte bostadsproblemen

  Andreas Hatzigeorgiou Regeringen och de partier som yrkat på nya höghastighetsbanor behöver tänka om, skriver Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms Handelskammare.

 • Handelskammaren utreder amorteringskravet

  Andreas Hatzigeorgiou Stockholms Handelskammare ifrågasätter Finansinspektionens analys, som kom i förra veckan, angående amorteringskravets konsekvenser. Därför anlitar man tidigare vice riksbankschefen Lars EO Svensson för att göra en egen analys.

 • ”Det sitter i väggarna”

  Andreas Hatzigeorgiou Dessvärre verkar svensk bostadspolitik också präglas av en acceptans för att ”det sitter i väggarna”. Under en lång serie av år har bostadsmarknaden diskuterats flitigt och det finns en bred samsyn om att marknaden är dysfunktionell. Trots det har regeringar och oppositioner av olika färger misslyckats att samla sig för ett kraftfullt gemensamt grepp som kan revitalisera marknaden.

 • På hockeyrinken blir prioriteringarna tydliga

  Andreas Hatzigeorgiou En växande befolkning är inte sällan sammankopplat med ökad tillväxt. Det är i grunden något positivt. Samtidigt skapar fler människor också ökade behov. Dessa handlar om samhällsfastigheter såsom nya skolor och förskolor, men även simhallar, sporthallar, affärer samt kontor och andra arbetsplatser. För att inte tala om ishallar.

 • En bombad bostadspolitik

  Andreas Hatzigeorgiou När den världsledande ekonomen Edward Glaeser från Harvard-universitetet i USA nyligen besökte Sverige öste han beröm över vårt land. Är vi verkligen så här bra? Känslan av självbelåtenhet fick dock ett abrupt slut när han påminde oss om vår ruttna bostadspolitik.

 • Kontoren – den nya flaskhalsen?

  Andreas Hatzigeorgiou Medan bostadsbristen legat högt upp på agendan länge har utbudet av kontor gått under radarn. Den senaste tiden har frågat seglat upp som avgörande.

 • “Vi är inte längre i en högkonjunktur”

  Andreas Hatzigeorgiou Ekonomin i Stockholmsregionen faller till den lägsta nivån på fem år, enligt Stockholms Handelskammares Stockholmsbarometer.

 • Hatzigeorgiou ny vd för Stockholms Handelskammare

  Andreas Hatzigeorgiou Stockholms Handelskammares nuvarande chefekonom, Andreas Hatzigeorgiou, tar nu över rollen som vd på företaget. Detta beslutade styrelsen under torsdagen.  

 • Stark global konjunktur ger andrum – men klockan tickar 

  Andreas Hatzigeorgiou Jag är övertygad om att flaskhalsar i form av arbetskraftsbrist, bostadsbrist och kontorsbrist måste lösas snabbt, innan den globala tillväxtmiljön vänder tillbaka, skriver Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

 • “Amorteringskrav ger tydlig inbromsning”

  Andreas Hatzigeorgiou Idag införs det skärpta amorteringskravet. Enligt Stockholms Handelskammare uppger samtidigt byggbranschen i huvudstaden att orderstockarnas positiva utveckling “tvärvänt”.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived