Posts Tagged ‘Anders Nordstrand’

 • Nordstrand: Bopolitiken är ett misslyckande

  Anders Nordstrand Det är högst relevant att regeringen tillsätter en utredning om ny social bostadspolitik. Det påpekar allmännyttans bransch- och intresseorganisation Svensk allmännytta i en debattartikel. 

 • Sabo: Byggpriserna har ökat med 48 procent

  Anders Nordstrand En ny rapport från allmännyttans branschorganisation Sabo visar att byggpriserna ökat med 48 procent mellan 2015 och 2017. “Prisbilden matchar vare sig betalningsviljan eller betalningsförmågan runt om i landet” säger Sabos vd Anders Nordstrand. 

 • Sabos vd: “Jag står i bostadskön”

  Anders Nordstrand På torsdagen lanserades boken “En bostadspolitik för alla” av Sabo, allmännyttans bransch- och intresseorganisation. “Jag hoppas att boken väcker debatt. Alla ska kunna få en bostad och Sabo styrelse måste ställa krav på staten”, säger vd:n Anders Nordstrand.

 • Branschens reaktioner på valresultatet

  Anders Nordstrand Efter att rösterna räknats är det fortsatt mer som är oklart än vad som är klart i den svenska politiken. Vi har samlat fastighetsbranschens reaktioner på det osäkra valresultatet.

 • Höjt tonläge på hyresmarknaden

  Anders Nordstrand Inom kort inleds hyresförhandlingar för 2019. Redan nu har den sedvanliga debatten dragit igång när Fastighetsägarna och SABO går ut med ett yrkande på 3-4 procents hyreshöjning – “omotiverat” enligt HGF. 

 • All inclusive i nya hyresrätter?

  Anders Nordstrand Skillnader mellan olika boendeformer och huruvida bostadsrätten är orättvist gynnad är en fråga som seglat upp allt högre på dagordningen de senaste åren. Så även under Business Arena Göteborg som arrangerades på tisdagen.

 • Ett handslag för ett välfungerande hyresförhandlingssystem

  Anders Nordstrand Hyresrätten är viktig för en fungerande bostadsmarknad som ska möta både demografiska förändringar och arbetsmarknadens behov. Därför måste hyresförhandlingssystemet fungera på ett sätt som förhandlingsparterna är nöjda med.

 • SABO: “nedskrivningsreglerna är orimliga”

  Anders Nordstrand Utformningen av dagens redovisningsregler hindrar allmännyttans uppdrag att bygga bostäder “kraftigt”. Det menar SABO, som nu uppmanar till en översyn av de regler som styr nedskrivningar.

 • Anders Nordstrand blir ny vd på SABO

  Anders Nordstrand Efter att SABOs vd Kurt Eliasson för en tid sedan meddelade att han går i pension, har man letat efter en efterträdare. Nu står det klart att posten går till Bostads AB Mimers nuvarande vd Anders Nordstrand.

 • Nordstrand går från Micasa till Mimer

  Anders Nordstrand Den 1 september tillträder Anders Nordstrand som ny vd på Bostads AB Mimer.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived