Posts Tagged ‘Amanda Lundeteg’

 • Vd:ar utan vilja bromsar jämställdheten

  Amanda Lundeteg ”Det kommer han aldrig att klara av, inte en chans”, sa vd-Anders i ett panelsamtal apropå vd-Johans löfte om att uppnå en jämn könsfördelning i ledningen under det kommande året.

 • Är valresultatet det nya normala?

  Amanda Lundeteg “Den stora faran är om vi tror att det här är ett tillfälligt hack i skivan”. Ger Trumps vinst ny energi till missnöjda människor utanför USA:s gränser? Och hur ska den transatlantiska länken mellan Sverige och USA hållas intakt? Fastighetsnytt sammanfattar näringslivets analyser av Trumps vinst.

 • Regeringen går vidare med kvoteringslag

  Amanda Lundeteg Förra året meddelade regeringen att de förberedde en lagstiftning som ska straffa de bolag som har under 40 procent kvinnor i styrelsen. Nu går regeringen vidare med ett lagförslag.

 • Blir börsens första jämställda bransch

  Amanda Lundeteg Nu när vi börjar närma oss maj har majoriteten av börsbolagen lämnat in sina förslag till nya styrelser. Slår nomineringarna in kommer fastighetsbranschen att bli den första någonsin att nå regeringens mål om 40 procent kvinnor i styrelserna.

 • Ledningsgrupperna jämställda 2040

  Amanda Lundeteg På måndagen presenterade stiftelsen AllBright sin årliga rapport om jämställdhet i börsbolagens ledningsgrupper. Precis som förra året hamnar fastighetsbranschen i topp, och övergripande jämställdhet beräknas uppnås 2040. Det finns dock vissa orosmoln.

 • Fastighetsbranschen – bäst av de sämsta på jämställdhet

  Amanda Lundeteg De två senaste rapporterna från stiftelsen AllBright visar att fastighetsbranschen sticker ut på jämställdhetsfronten. Branschen är nämligen bäst på börsen när det gäller representation av kvinnor i både ledningsgrupper och styrelser. Betyder det att fastighetsbranschen kan luta sig tillbaka, eller finns det mer kvar att göra?

 • “Kvinnor öppnar upp för kvinnor”

  Amanda Lundeteg Efter årets stämmosäsong har det skett ett tydligt trendbrott vad gäller kvinnlig representation i de börsnoterade bolagens styrelser. Sedan förra året har andelen kvinnor i styrelserna stigit till 28 procent, vilket kan jämföras med att siffran mellan 2010 och 2013 låg oförändrad på 22 procent.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived