Posts Tagged ‘Almedalen’

 • Barack eller monument?

  Almedalen Det behövs 1 400 skolor inom 10 år och 77 000 nya lärare de närmaste fem åren, enligt skolverket, och kommunerna står därmed inför stora utmaningar. Frågan är hur vi undviker baracker och nödlösningar.

 • “De inofficiella mötena ökar i Almedalen”

  Almedalen Att evenemangen blir färre i Almedalen behöver inte vara dåligt. Det menar statsvetaren Stig-Björn Ljunggren som pekar på ett ökat antal möten som sker lite vid sidan av den officiella agendan.

 • Storaffär när Bonnier satsar på bostäder

  Almedalen Bonnier Fastigheter och Byggvesta bildar joint venture som inledningsvis omfattar 1 600 hyresrätter i Stockholmsregionen.

 • Eneroth (S) vill ha beslut om höghastighetståg

  Almedalen Debatten om höghastighetsbanor i Sverige har böljat fram och tillbaka men infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) står fast. “Ambitionsnivån att vi snart ska ha en överenskommelse”, säger han i Almedalen.

 • Vem ska betala för “lullullet”?

  Almedalen I samhällsbygget har fokus skiftat från att utveckla fastigheter till att utveckla staden. Det ställer nya krav på samarbete och kompromisser, menar flera experter på Business Arena Almedalen.

 • “Hållbarhet genomsyrar alla diskussioner”

  Almedalen Det råder ingen tvekan om vad som är årets största ämne på Almedalen, säger Cecilia Fredholm på Stena Fastigheter.

 • “Hållbarhet tas på större allvar i år”

  Almedalen I år tas hållbarhetsfrågorna på ett större allvar i Almedalen jämfört med tidigare, säger arkitekten Yves Chanterau från Ekvator.

 • “Hög nivå på samtalen om samhällsfastigheter”

  Almedalen “Alla seminarier kring samhällsfastigheter har hållit väldigt hög nivå”, säger Dorotea Stellmach, konceptutvecklare på Altura, i vår enkät från Almedalen.

 • ”De som säger Almedalen blivit mindre pratar skit”

  Almedalen Ett ämne är ohotat etta på samtalstoppen under starten av Almedalsveckan, enligt statsvetaren och föreläsaren Stig-Björn Ljunggren.

 • Carlén: Bostadsfrågan het i Almedalen

  Almedalen Bostadsbyggandet, digitaliseringen och hållbarhet är tre återkommande teman i Almedalen i år. Alla stora aktörer inom fastighet och bygg är på plats, rapporterar Fastighetsnytts chefredaktör Anders Carlén.

 • ”Byggs väldigt lite på spekulation”

  Almedalen Logistikfastigheter är i ropet och kommer vara så ett tag till. En panel diskuterade logistik under Business Arena Almedalen där man ser färdig, detaljplanerad mark som det viktigaste för en kommun att erbjuda.

 • ”Behöver enas om en gemensam målbild”

  Almedalen Bostadsfrågan behöver diskuteras i lugn och ro, produktionstakten för hyresrätter måste säkerställas och det är ombytta roller på den svenska bostadsmarknaden. Fastighetsnytt träffade Mikael Anjou, vice koncernchef på Einar Mattsson, under Almedalsveckan.

 • Porten till staden

  Almedalen Järnvägsstationerna kan ses som en port in i våra städer. Men stationsutveckling i dag handlar mycket om stads- och samhällsutveckling där fler och fler funktioner vävs in. En panel under Business Arena Almedalen diskuterade stationens betydelse och framtid.

 • Ett vaksamt öga på bomarknaden

  Almedalen En central del i bostadsmarknadens utveckling är finanspolitikens inriktning. ”Nja” var svaret på frågan om skattesystemet bör ses över när finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Elisabeth Svantesson möttes i en debatt under Almedalsveckan.

 • ”Skolmiljön behöver se ut på annat sätt”

  Almedalen Skolan ses som det kanske viktigaste när vi tittar på var vi ska bo. Men när det enbart pratas bostäder hamnar dessa byggnader i skymundan. Samtidigt är frågan vad som blir skolans roll när världen digitaliseras.

 • “Viktigt att få bo nära Campus”

  Almedalen Utbildning ligger högt på agendan hos både befolkning och politiker. En viktig aspekt är att se till att det finns bostäder för att kunna attrahera nya studenter. Bostadsbyggandet har växlat upp inom detta segment, men det är fortfarande en bit kvar.

 • Gemensam sak i norra Sverige

  Almedalen Norra Sverige spelar på den globala marknaden med jättar inom den digitala industrin. Nu gör sex kommuner i regionen gemensam sak för att skapa en nationell plattform.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived