Posts Tagged ‘Almedalen’

 • ”Byggs väldigt lite på spekulation”

  Almedalen Logistikfastigheter är i ropet och kommer vara så ett tag till. En panel diskuterade logistik under Business Arena Almedalen där man ser färdig, detaljplanerad mark som det viktigaste för en kommun att erbjuda.

 • ”Behöver enas om en gemensam målbild”

  Almedalen Bostadsfrågan behöver diskuteras i lugn och ro, produktionstakten för hyresrätter måste säkerställas och det är ombytta roller på den svenska bostadsmarknaden. Fastighetsnytt träffade Mikael Anjou, vice koncernchef på Einar Mattsson, under Almedalsveckan.

 • Porten till staden

  Almedalen Järnvägsstationerna kan ses som en port in i våra städer. Men stationsutveckling i dag handlar mycket om stads- och samhällsutveckling där fler och fler funktioner vävs in. En panel under Business Arena Almedalen diskuterade stationens betydelse och framtid.

 • Ett vaksamt öga på bomarknaden

  Almedalen En central del i bostadsmarknadens utveckling är finanspolitikens inriktning. ”Nja” var svaret på frågan om skattesystemet bör ses över när finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Elisabeth Svantesson möttes i en debatt under Almedalsveckan.

 • ”Skolmiljön behöver se ut på annat sätt”

  Almedalen Skolan ses som det kanske viktigaste när vi tittar på var vi ska bo. Men när det enbart pratas bostäder hamnar dessa byggnader i skymundan. Samtidigt är frågan vad som blir skolans roll när världen digitaliseras.

 • “Viktigt att få bo nära Campus”

  Almedalen Utbildning ligger högt på agendan hos både befolkning och politiker. En viktig aspekt är att se till att det finns bostäder för att kunna attrahera nya studenter. Bostadsbyggandet har växlat upp inom detta segment, men det är fortfarande en bit kvar.

 • Gemensam sak i norra Sverige

  Almedalen Norra Sverige spelar på den globala marknaden med jättar inom den digitala industrin. Nu gör sex kommuner i regionen gemensam sak för att skapa en nationell plattform.

 • Snövit, prinsen och häxan

  Almedalen Ulf Kristersson (M) bildar regering i höst, Trump är det nya normala och trygghetsfrågan blir det mest omtalade under Almedalen. Det tror i alla fall statsvetaren Stig-Björn Ljunggren som talade på Business Arena Almedalen.

 • Almedalen: Vägen framåt för morgondagens transporter

  Almedalen Vi gillar räls i Sverige och en järnväg för snabbare tåg är ju en framtid som vi nästan kan ta på, men är det framtidens infrastruktur? Tåg i vakuumtunnlar, självkörande bilar eller drönartransporter är utmanare. Man kan dock enas om att utvecklingen tangerar två områden – snabbare och effektivare.

 • En resurs för fastighetsbranschen

  Almedalen Fastighetsbranschen har ett stort rekryteringsbehov, samtidigt som det finns en grupp i samhället som har svårt att komma in på arbetsmarknaden, de nya svenskarna. Hur tar branschen på bästa sätt tillvara på kompetensen?

 • Hur går det för Stockholmshusen?

  Almedalen Runt om i Sverige testas nya metoder för att på olika sätt komma tillrätta med bostadsbristen. Ett av koncepten som fått uppmärksamhet är huvudstadens så kallade Stockholmshus – ett koncept som just nu har över 3 000 lägenheter i pipen.

 • Almedalen: Färre riktlinjer, men rätt

  Almedalen Under seminariet ”Behövs tydligare riktlinjer inom bostadspolitiken?” var det en ganska enig panel som konstaterade att det behövs, men framförallt färre samt rätt riktlinjer där detaljplaneringen blir mindre detaljerad.

 • Räcker det att pressa byggkostnaderna?

  Almedalen Allt som händer mellan kommunens markanvisning och att nyckeln sätts i låset påverkar i slutändan den hyra som den nya hyresgästen ska betala. När man pratar om att byggpriserna måste ned – hur mycket påverkar det egentligen slutkunden?

 • Slut på globalisering och västvärld?

  Almedalen Ett av de mer oroväckande ämnena som diskuterades i Visby under årets Almedalsvecka var om de demokratiska, västerländska värderingar som de flesta i vår del av världen har tagit för givna, är på väg att luckras upp. Det som utlöst diskussionen är bland annat resultatet i den brittiska omröstningen om EU-medlemskapet.

 • ”Vill man inte ha grannar ska man inte bo i Stockholm”

  Almedalen De planerade satsningarna på höghastighetsjärnväg öppnar upp möjligheter för bostadsbyggande när nya intressanta stationslägen tillkommer. Men det finns också risker, menar Jonas Nygren, tidigare KSO i Sundbyberg, som tror att det kan bli dyrt om man inte tänker rätt.

 • ”Vi måste fatta hur politiker funkar”

  Almedalen Nya Karolinska har inte blivit en krona dyrare försäkrar Skanskas vd, Johan Karlström, som också talade sig varm för OPS som arbetsmetod i projekt.

 • Infrastruktur och bostäder ”krokar arm”

  Almedalen Att infrastruktur genererar nya, intressanta platser för stadsutveckling är de flesta överens om. Flera svenska städer kan tacka järnvägen för sin existens.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived