• Skanska bygger i London för 1,6 miljarder

  Internationellt Skanska ska bygga K1 Knightsbridge, en kommersiell fastighet belägen i London. Kontraktet tecknades med The Olayan Group och är värt 141 miljoner pund.

 • Förvärvar i Finland och Nederländerna

  Internationellt Sagax har förvärvat fyra fastigheter för totalt 131 miljoner kronor. Tre av fastigheterna ligger i Nederländerna medan den sista är belägen i Finland. Affären skedde i fyra separata transaktioner. 

 • Bonava avyttrar i Finland

  Internationellt Bonava säljer ett hyresprojekt beläget i Lielahti, i anslutning till centrala Tammerfors. Affären avser 106 lägenheter och köparen är LocalTapiola Real Estate Ltd.

 • Logicenters hyr ut till DKI

  Internationellt I början av 2017 förvärvade Logicenters en fastigheten i Köge hamn, i Danmark. I samband med köpet påbörjades arbetet med att bygga ut fastigheten och utveckla en ny distributionscentral för den blivande hyresgästen DKI. Nu flyttar DKI in i fastigheten på en total yta om 43240 kvadratmeter. 

 • SBB förvärvar i Helsingfors

  Internationellt Samhällsbyggnadsbolaget i Norden förvärvar ett äldreboende i Helsingfors. Tillträde sker den 30 april 2018. 

 • Förvärvar logistik i Riga

  Internationellt East Capital ha, genom East Capital Baltic Property Fund III, förvärvat en nybyggd logistik-och industripark i Riga. Det totala transaktionspriset uppgår till 10,6 miljoner euro, vilket motsvarar runt 109 miljoner kronor. Säljare är lettiska PICHE. 

 • JM förvärvar i Norge

  Internationellt JM har förvärvat en del av fastigheten Bergerveien 12 belägen i Asker, sydväst om Oslo. Säljare är norska pensionsbolaget KLP och affären uppgår till runt 340 miljoner kronor. 

 • Investerar 960 miljoner i Helsingfors

  Internationellt Skanska investerar 96 miljoner euro, motsvarande runt 960 miljoner kronor, i ett kontorsprojekt i Helsingfors. Fastigheten kommer bli kontor för European Chemicals Agency.

 • Bonava köper i Danmark

  Internationellt Bonava har förvärvat mark i Greve kommun, belägen utanför Köpenhamn. Köpeskillingen uppgår till drygt 95 miljoner kronor. 

 • Sweco förvärvar tyskt verkstadsföretag

  Internationellt Sweco har tecknat avtal om förvärv av det tyska verkstadsföretaget BML Ingenieure GmbH i Frankfurt. Syftet är att stärka Swecos position inom teknik och arkitektur i Europa. 

 • Säljer kontor för 1,8 miljarder i Helsingfors

  Internationellt Illmarinen säljer kontorsfastigheten Töölönlahdenkatu 3 i Helsingfors till Deka. Köpesumman uppgår till runt 1,8 miljarder svenska kronor och markerar därmed den största transaktionen någonsin för enskilda kontor i Finland. 

 • Varför fungerar hyresmarknaden i Finland?

  Internationellt I de flesta branscher är vi vana vid att de nordiska marknaderna fungerar åtminstone på ett liknande sätt i samtliga länder. Titta bara på dagligvarumarknaderna, finansmarknaderna eller marknaderna för sällanköpsvaror. En stor skillnad finns däremot mellan marknaderna för hyresbostäder i Sverige och Finland.

 • Jeddah Tower – världens högsta byggnad

  Internationellt I Jeddah i Sauduarabien byggs just nu det som kommer att bli världens högsta byggnad. Bygget kallades från början Kingdom Tower (Burj al Mamlakah) eller ”Mile Tower” – det nämligen tänkt att bygget skulle bli 1,6 kilometer högt (en engelsk mile).

 • Shanghai Tower – världens näst högsta

  Internationellt I stadsdelen Pudong hittar man det senaste tillskottet bland Shanghais skyskrapor. Shanghai Tower är med sina 632 meter för närvarande världens näst högsta byggnad.

 • Pandox köper hotell för 4 miljarder

  Internationellt Pandox köper sju hotell i Europa av Invesco Real Estate. Köpeskillingen för de totalt 1 744 rummen uppgår till 4,1 miljarder kronor.

 • Slut på globalisering och västvärld?

  Internationellt Ett av de mer oroväckande ämnena som diskuterades i Visby under årets Almedalsvecka var om de demokratiska, västerländska värderingar som de flesta i vår del av världen har tagit för givna, är på väg att luckras upp. Det som utlöst diskussionen är bland annat resultatet i den brittiska omröstningen om EU-medlemskapet.

 • Entreprenörer utsedda för Fehmarn förbindelse

  Internationellt Cowi är en av de kontrakterade aktörerna i infrastrukturprojektet Fehmarn Bält-förbindelsen där en tunnel ska knyta ihop Danmark och Tyskland och som blir den längsta sänktunneln i världen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived