• Prosit, är du sjuk eller?

  Samhälle När du kommer till din plats hajar du till. Kollegan intill hostar, nyser och fräser och är uppenbart vrålförkyld. Näsdukar, spray, tabletter och ett trött leende. Du känner frustrationen. Irritationen. Är man sjuk ska man vara hemma, inte på arbetsplatsen! Hur gör man nu? Ska du säga något? Nej. Istället tvingar du fram ett leende. 

 • Finsk order på kvarts miljard

  Samhälle NCC kommer att bygga en ny kontors- och affärsbyggnad intill köpcentret Ratina i Tammerfors, Finland. Beställare är fastighetsbolaget Sponda. 

 • “Finansinspektionens inverkan på marknaden är överdriven” 

  Samhälle Många har beskyllt Finansinspektionens amorteringskrav för att sänka bostadspriserna och skjuta bostadsproduktionen i sank. Men effekten är överskattad att döma av kommentarer från ett par experter som Fastighetsnytt talat med.

 • ”Måste finnas ett tydligt syfte” 

  Samhälle Ett universitet är något som står högt på alla städers önskelista. En drivkraft för ekonomi, kunskap och unga människor. Fastighetsnytt träffade Birgitta Bergvall Kåreborn, rektor och professor, Luleå Tekniska Universitet, som ser spännande möjligheter i digitaliseringen. 

 • Det råder akut brist på äldreboenden

  Samhälle Genom åren har tusentals vård- och omsorgsboenden lagts ned trots en åldrande befolkning. Nu uppger fler kommuner än vanligt sig ha ett underskott. ”Om vi inte börjar bygga mer får vi stora problem om 10–15 år”, säger Mats Thorslund, professor i socialgerontologi.

 • Regeringen lägger fram infrastrukturplanen

  Samhälle Regeringen har fattat beslut om en nationell plan för infrastrukturen för åren 2018–2029. Både Norrbotniabanan och nya stambanor för höghastighetståg finns med.

 • Stockholm en nyckelort för Grosvenor

  Samhälle Handel i Stockholm, kontor i Paris och bostäder i Madrid står i fokus för Grosvenor. Fastighetsnytt träffade James Raynor som basar över den europeiska verksamheten.

 • Skanska bygger i London för 1,6 miljarder

  Samhälle Skanska ska bygga K1 Knightsbridge, en kommersiell fastighet belägen i London. Kontraktet tecknades med The Olayan Group och är värt 141 miljoner pund.

 • “Vi är inte längre i en högkonjunktur”

  Samhälle Ekonomin i Stockholmsregionen faller till den lägsta nivån på fem år, enligt Stockholms Handelskammares Stockholmsbarometer.

 • Så svarar partierna om bostäder

  Samhälle På måndagen anordnade KTH en debatt om den mycket aktuella bostadsfrågan och gav varje parti möjlighet att svara på nio olika frågor om bostäder och infrastruktur. Åsikterna gick för det mesta isär. 

 • Föreslår slopning av bytesrätt och inkomstkrav

  Samhälle För att komma till rätta med den svarta bostadsmarknaden föreslår åtta företrädare för allmännyttiga bolag sju punkter för att vända utvecklingen.

 • Förvärvar i Finland och Nederländerna

  Samhälle Sagax har förvärvat fyra fastigheter för totalt 131 miljoner kronor. Tre av fastigheterna ligger i Nederländerna medan den sista är belägen i Finland. Affären skedde i fyra separata transaktioner. 

 • Peab får order från Trafikverket värd 2,9 miljarder

  Samhälle Peab får i uppdrag av Trafikverket att bygga planskilda järnvägsspår i knutpunkten Olskroken i Göteborg. Värdet på kontraktet är 2,9 miljarder kronor.

 • Vasakronan tar täten inom BIM

  Samhälle Sveriges största fastighetsbolag, Vasakronan, har byggt en ny databas för öppna standarder. ”Många branschkollegor vill hoppa på det här tåget och vi vill absolut dela med oss”, säger Lennart Lifvenhjelm på Vasakronan.

 • Bonava avyttrar i Finland

  Samhälle Bonava säljer ett hyresprojekt beläget i Lielahti, i anslutning till centrala Tammerfors. Affären avser 106 lägenheter och köparen är LocalTapiola Real Estate Ltd.

 • Logicenters hyr ut till DKI

  Samhälle I början av 2017 förvärvade Logicenters en fastigheten i Köge hamn, i Danmark. I samband med köpet påbörjades arbetet med att bygga ut fastigheten och utveckla en ny distributionscentral för den blivande hyresgästen DKI. Nu flyttar DKI in i fastigheten på en total yta om 43240 kvadratmeter. 

 • Riksbanken väntas skjuta på första höjningen till fjärde kvartalet

  Samhälle Riksbanken kommer lämna räntan oförändrad och väntas samtidigt skjuta fram prognosen för den första räntehöjningen från det tredje till det fjärde kvartalet i år då inflationen inte vill ta fart. Den bedömningen gör experter som Fastighetsnytt talat med inför torsdagens räntebesked.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived