• Nota på 18 miljarder för Brexit

  Samhälle En hård Brexit kan bli kännbar för svensk ekonomi konstaterar Stockholms Handelskammare och Oxford Economics som tillsammans räknat på den svenska kostnaden för Brexit.

 • Bjuder in till samtal om höghastighetstågen

  Samhälle Enligt SVT nyheter är nu Socialdemokraterna och Miljöpartiet överens om förutsättningarna för höghastighetståg och bjuder in allianspartierna i ett försök att få till en bred överenskommelse.

 • Förvärvar logistik i Riga

  Samhälle East Capital ha, genom East Capital Baltic Property Fund III, förvärvat en nybyggd logistik-och industripark i Riga. Det totala transaktionspriset uppgår till 10,6 miljoner euro, vilket motsvarar runt 109 miljoner kronor. Säljare är lettiska PICHE. 

 • Ska en euro kosta mer än tio kronor?

  Samhälle Det var nog inte så här som motståndarna mot euron i folkomröstningen 2003 hade tänkt sig. Ett av nejsidans viktigaste argument var att en svag krona skulle rädda svensk ekonomi vid en allvarlig kris men ingen trodde väl då att kronan skulle kunna sjunka som ett blysänke även under normala förhållanden.

 • JM förvärvar i Norge

  Samhälle JM har förvärvat en del av fastigheten Bergerveien 12 belägen i Asker, sydväst om Oslo. Säljare är norska pensionsbolaget KLP och affären uppgår till runt 340 miljoner kronor. 

 • Investerar 960 miljoner i Helsingfors

  Samhälle Skanska investerar 96 miljoner euro, motsvarande runt 960 miljoner kronor, i ett kontorsprojekt i Helsingfors. Fastigheten kommer bli kontor för European Chemicals Agency.

 • ”Infrastruktur och bostäder måste löpa hand i hand”

  Samhälle Fastighetsnytt talade med Tomas Eneroth som snart suttit ett år på posten som infrastrukturminister. Han ser gärna en tätare koppling mellan infrastrukturinvesteringar och stadsutveckling framöver men oroas också över kompetensbristen i de stora, planerade infrastrukturprojekt som ska till.

 • “Ny arena för digitala innovationer”

  Samhälle Den fjärde industriella revolutionen har länge varit en het fluga inom tillväxtindustrin. Nu tar byggsektorn också ett kliv framåt genom att lansera en ny digital plattform i april. Det kommunicerades på Årets Bygge förra veckan.

 • Bonava köper i Danmark

  Samhälle Bonava har förvärvat mark i Greve kommun, belägen utanför Köpenhamn. Köpeskillingen uppgår till drygt 95 miljoner kronor. 

 • Dome of Visions till Chalmers

  Samhälle NCC:s Dome of Visions, som de senaste åren stått vid KTH i Stockholm, byggs just nu upp vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. 

 • Comeback för certifikat

  Samhälle Företagscertifikat har återigen dykt upp som ett alternativ till bankfinansiering och allt fler fastighetsbolag använder sig av dem. Den kortsiktiga finansieringen kan vara smidig och billig men den kräver också att man har en backup.

 • Nya lagförslag om självkörande bilar

  Samhälle På onsdagen tog infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) emot en tvåårig utredning om självkörande fordon. Allmänhetens acceptans, tekniska utmaningar och ny lagstiftning är viktiga punkter som lyfts fram.

 • Stordalen: “Höga hus har en unik känsla”

  Samhälle Vem vill bo på ett platt hotell? Den frågan ställde sig hotellmagnaten Petter Stordalen i ett anförande på Real Estate Öresund. Enligt honom har Malmö Live blivit ”tiiiiidernas hotellsuccé”

 • Moody’s bekräftar Sveriges betyg

  Samhälle Internationella ratinginstitutet Moody‘s har efter en genomgång av den svenska ekonomin och statens finanser bekräftat Sveriges kreditbetyg som Aaa vilket är det högsta betyg Moody‘s ger. Betyget omfattar Sveriges kreditvärdighet som långsiktig gäldenär samt landets förmåga att hedra sina seniora icke-säkerställda skulder.

 • NCC får Västlänken-order för 4,7 miljarder

  Samhälle NCC undertecknade på torsdagen ett avtal med Trafikverket för bygget av Centralen – en pendeltågsstation inom Västlänken i Göteborg. Ordervärdet uppgår till cirka 4,7 miljarder. 

 • Sweco förvärvar tyskt verkstadsföretag

  Samhälle Sweco har tecknat avtal om förvärv av det tyska verkstadsföretaget BML Ingenieure GmbH i Frankfurt. Syftet är att stärka Swecos position inom teknik och arkitektur i Europa. 

 • Svårt att koppla värdeökning till ny infrastruktur

  Samhälle I ett betänkande som överlämnats till regeringen under onsdagen konstateras att det inte är möjligt att koppla en särskild skatt på fastigheters värdeökning till följd av en infrastrukturinvestering.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived