• IT-boom satte fart på kontorsmarknaden

  Kontor Under de sista åren av IT-boomen när hypen var som störst kröp vakansgraden ner under två procent i de centrala delarna av Stockholm. Nu har vi ett liknande läge i huvudstaden där inte minst IT och den digitala transformationen är en del i kontorskonkurrensen.

 • Tuffare att fylla Malmös kontor framöver

  Kontor Det byggs relativt mycket kontor i Malmö men bristande efterfrågan på större kontorslokaler kan komma att sätta en hämsko på nyproduktionen framöver, vilket även riskerar att drabba mindre företag som letar nya lokaler. Det säger Gustav Källén, vice vd och transaktionschef på Svefa, till Fastighetsnytt.

 • Stor uthyrning i Sthlm 01

  Kontor Skanska har hyrt ut 4 400 kvadratmeter i skyskrapan Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad. Ytan hyr man ut till IWG, en internationell coworkingaktöer med varumärken som Regus, Spaces och No18.

 • Lundbergs bygger kontor för halv miljard

  Kontor Fastighets AB L E Lundberg investerar 570 miljoner kronor i ett nytt kontorsprojekt i centrala Linköping. Ett hyresavtal har även tecknats med Danske Bank. 

 • Förlorade IT-klöver blev till fastighets-klöver(n)

  Kontor År 2000 slogs IT-bolagen Information Highway och Connecta ihop under namnet Adcore. När sedan bubblan sprack omvandlades strategin. Förlustavdragen användes till fastighetsinvesteringar, då under namnet Klövern. Vi har träffat bolagets dåvarande vd Gustaf Hermelin som berättar om resan.

 • Investerar 600 miljoner i Köpenhamn

  Kontor Skanska har dragit igång den första fasen av kontorskomplexet Cph. Highline i Köpenhamn. Byggjätten investerar 412 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 570 miljoner kronor, i projektet där man redan har hyrt ut cirka en tredjedel av kontorsytan.

 • Fler myndigheter kan utlokaliseras

  Kontor Regeringen har bestämt att minst 20 myndigheter ska lämna Stockholm. Nu väcker Handelskammaren frågan om staten inte kan vända på fler stenar för att lösa den akuta bristen på kontor i innerstaden.

 • Kontorsmarknaden påväg mot nedkylning?

  Kontor Kontorsmarknaden väntas vara fortsatt stark i Stockholm framöver men takten i hyresuppgången väntas mattas då topphyrorna nu nått avskräckande höga nivåer efter de senaste årens kraftiga uppgångar. Den bedömningen gör fastighetskonsulter som Fastighetsnytt talat med.

 • 3-procentig hyresökning i Göteborg

  Kontor Hyran för kontor i centrala Göteborg bedöms ha nått en nivå på 3 300 kronor, enligt den senaste utgåvan av JLL Nordic Outlook. 

 • Balder utökar satsning på Backaplan

  Kontor Balder förvärvar en fastighet om 9 000 kvadratmeter, med framtida byggrätter om 21 000 kvadratmeter, vid Backaplan på Hisingen i Göteborg. Förvärvet är ett led i bolagets satsning i området. 

 • Fortsatt het kontorsmarknad i Stockholm

  Kontor Hyran för kontor på Stockholms kontorsmarknad bedöms i de centrala delarna ha nått en nivå på 7 300 kvadratmeter. Det visar den senaste utgåvan av JLL Nordic Outlook som publiceras på onsdagen.

 • Köper ÅF-Huset i Göteborg

  Kontor Bygg-Göta Fastigheter förvärvar det så kallade ÅF-Huset i Kallebäck, Göteborg för cirka 650 miljoner kronor. Säljare är Pareto-bolaget GBG Office 1.

 • Castellum bygger nytt i Helsingborg

  Kontor Castellum säljer två mindre fastigheter i centrala Helsingborg. Samtidigt satsar man på ett nytt kontorshus i den framväxande stadsdelen Oceanhamnen. 

 • AMF säljer kontorshus för 1,8 miljarder

  Kontor AMF Fastigheter säljer tomträtten till kontorshuset Gångaren 11 i centrala Stockholm till Allianz Real Estate. Huset omfattar 30 000 kvadratmeter och är fullt uthyrt till Skandia. 

 • Kontoren – den nya flaskhalsen?

  Kontor Medan bostadsbristen legat högt upp på agendan länge har utbudet av kontor gått under radarn. Den senaste tiden har frågat seglat upp som avgörande.

 • Castellum investerar 842 miljoner i Finland

  Kontor Castellum förvärvar en kontorsfastighet i centrala Helsingfors. I och med förvärvet etablerar sig bolaget på en, för dem, helt ny marknad.

 • Hemfosa säljer till Bonnier för 1 miljard

  Kontor Hemfosa säljer en fastighet i centrala Uppsala till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1 miljard kronor. Köpare är Bonnier Fastigheter. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived