• Examensarbete: Vilken upplåtelseform ska medborgaren välja?

  Examensarbete Vid köp av lägenhet förväntar sig de flesta en bostadsrätt då ägarlägenheter sällan nämns som ett alternativ. I vissa artiklar har konsumenter till och med varnats för ägarlägenheter på grund av priserna.

 • Nudging – ett sätt att uppmuntra hållbara beteenden?

  Examensarbete I Köpenhamn innebar målade gröna fotspår för att leda folk till soptunnorna att nedskräpningen minskade med hela 46 procent. Stimulerande beteende som leder till lägre kostnader för fastighetsägaren och ett litet steg på vägen för att nå miljömålen till 2020.

 • Examensarbete: Prognoser och priseffekter för kontorshyresmarknaden

  Examensarbete Hyresnivåerna i de stora kontorsmarknaderna i Stockholm, Göteborg och Malmö har ökat avsevärt under det senaste decenniet, inte minst de senaste två åren har hyrorna ökat markant samtidigt som vakanserna har minskat – under en minusränteperiod. Vilka är då drivkrafterna bakom kontorshyrornas framtida utveckling?

 • Examensarbete: Attefallshus för miljoner

  Examensarbete Bestämmelserna om attefallshus gör det möjligt att bygga en självständig bostad och sälja den som en bostadsrätt för miljonbelopp. Med en inredd källare och en loftvåning kan byggnadens yta uppgå till närmre 50 kvadratmeter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived