• Vilken plats får bostaden i valrörelsen?

  Det pratas om Under onsdagsförmiddagen hölls valårets första partiledardebatt i riksdagen – en första indikation på vilka frågor som kommer att få fokus i valrörelsen. Den som hade hoppats på bostadsfrågan får nog vänta ett tag till. 

 • Vem tar över NCC?

  Det pratas om NCC:s nyaste vinstvarning och aviserade sparpaket aktualiserar frågan om vem som kommer att ta över bolaget. Det florerar få rykten kring rekryteringen men några kandidater finns bland tidigare NCC-chefer.

 • Cash is king…

  Det pratas om Medan vissa drabbas av krisen är det bra läge för kapitalstarka aktörer på bostadsutvecklingsmarknaden som kan köpa upp projekt och mark till vrakpriser.

 • Stöd från oväntat håll

  Det pratas om Det har pratats mycket om ett skärpt amorteringskrav och Finansinspektionen, och i förlängningen regeringen, har fått tåla mycket kritik. Nu har man dock fått stöd från ett oväntat håll.

 • Tar han över efter Paulsson?

  Det pratas om När Erik Paulsson nu meddelat att han går i välförtjänt pension uppstår naturligtvis frågan vem som kommer att axla hans mantel som styrelseordförande i Fabege och Wihlborgs, och därmed som någon sorts ledare av Paulsson-sfären.

 • Är Kungsleden en uppköpskandidat?

  Det pratas om Amerikanska investmentjätten Blackstone har varit i köpartagen på den nordiska fastighetsmarknaden, i alla fall på aktiesidan. I börsfördjupningen på Business Arena uppstod frågan om det fanns några fler uppenbara uppköpskandidater.

 • Tar han över tyngsta posten?

  Det pratas om Nyheten om att Johan Karlström avgår från vd-posten i Skanska var kanske inte helt oväntat med tanke på hur länge han har suttit på posten men oavsett är det en stor nyhet med tanke på att Skanskas vd är en av de absolut tyngsta enskilda posterna i den svenska samhällsbyggnadssektorn, om inte den tyngsta.

 • En officier och en gentlehen

  Det pratas om Inom fastighetsbranschen talar vi alltid om yield i stället för direktavkastning och i näringslivet som helhet har engelskklingande titlar blivit mer och mer vanliga.

 • Lundbergs stora pappersvinst

  Det pratas om Stockholmsbörsen stoppade som tidigare rapporterats handeln med Hufvudstadens C-aktie den 25 augusti efter att aktiekursen stigit med närmare 900 procent över en vecka. 12,2 miljarder ökade Fredrik Lundbergs förmögenhet med.

 • Byggherrar blir byggaktörer i Stockholm

  Det pratas om I Stockholm pågår ett arbete med att göra detaljplaner könsneutrala. Ett led i frågan är att byta ut ord som byggherre och tjänsteman – till byggaktör och tjänsteperson.

 • Fortfarande lång restid

  Det pratas om Trots att ID-kontrollerna (dock inte gränskontrollerna) vid resor mellan Köpenhamn och Malmö upphört så har restiden med tåg mellan de två städerna ännu inte blivit kortare.

 • Vad är egentligen inflation?

  Det pratas om Ett antal kullar kapitalförvaltare och fastighetsekonomer har aldrig upplevt inflation utan kan enbart den teoretiska definitionen av detta förrädiska fenomen.

 • USA äger mest av svenska fastighetsaktier

  Det pratas om Bank of Botswana i all ära. Det land som, enligt Fastighetsnytts sammanställning av ägarsiffror från ägartjänsten Holdings, äger i särklass mest i svenska fastighetsaktier är USA.

 • Aktieägare från alla världens hörn – och Botswana

  Det pratas om Både inhemska och utländska investerare har aptit för svenska fastighetsaktier och en sammanställning Fastighetsnytt har gjort av utländskt ägande i svenska samhällsbyggnadsaktier visar att investerare från alla världens hörn vill ta del av framgången.

 • En miljon i Göteborgsregionen

  Det pratas om Den 28 mars flyttar den miljonte invånaren till eller föds i Göteborgsregionen. En stark symbolsiffra som man hoppas ska hjälpa regionen att växa ännu mer.

 • Fastigheter i slutförvar

  Det pratas om Det pratas ofta om att Stockholm är en institutionsägd stad medan de andra storstäderna, Göteborg och Malmö, till en mycket större grad ägs av privata investerare.

 • Kungsleden blir Essingeleden…?

  Det pratas om När Kungsledens huvudkontor var beläget på Vasagatan så hade man ett stråk med mötes- och konferensrum på kontoret där konferensrummen bar namn som vägmärken längs vandringsleden Kungsleden i norra Sverige.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived