• Det pratas om: Flera storaffärer i pipeline och nya yieldrekord

  Det pratas om Den svenska transaktionsmarknaden taktar på starkt och det finns ett antal större affärer i pipeline. Samtidigt trycks yielderna ner mot nya rekordnivåer.

 • Bäddat för 4-miljarders affär i Stockholm city

  Det pratas om Rykten på marknaden gör gällande att försäljningen av fastigheten Brädstapeln 16 på Kungsholmen i Stockholm, till vardags kallad Trygg-Hansa-huset, snart är i hamn.

 • Fabeges nya vd presenteras senast 2 april

  Det pratas om Det har gått nästan två månader sedan nyheten slog ned som en bomb i branschen att Fabeges ytterst framgångsrike vd Christian Hermelin lämnar bolaget under 2019.

 • Superkoalition bakom nytt logistikbolag

  Det pratas om Fastighetsnytt rapporterade tidigare i veckan om att Christian Berglund, affärsområdeschef på Catena och medlem i bolagets koncernledning, valt att lämna bolaget. Med sig tar han även stjärnuthyraren Nicklas Schmidt och rykten på marknaden gör gällande att de tillsammans med ett par tunga fastighetsprofiler inom kort kommer att meddela om bildandet av ett nytt logistikbolag.

 • Fler ändringar att vänta hos NCC?

  Det pratas om Byggjätten NCC meddelade tidigt i veckan att man gjort ändringar i koncernledningen och det är uppenbart att nye vd:n Tomas Carlsson har börjat se över bolagets ledning.

 • Vad händer i konsultbranschen?

  Det pratas om Det har varit en turbulent tid i konsultbranschen på sistone. Uppmärksammade avgångar och jobbyten har avlöst varandra på löpande band och karusellen verkar fortsätta snurra. Vän av ordning undrar så klart vad det är som händer.

 • Fler budstrider att vänta?

  Det pratas om Det senaste fastighetsbolaget att köpas upp är Victoria Park, som Fastighetsnytt skrivit mycket om. Kanske är det snart dags för nya uppköp på den nordiska marknaden? Dagens Industri listar Atrium Ljungberg som ett tänkbart utköpsobjekt. 

 • Vilken plats får bostaden i valrörelsen?

  Det pratas om Under onsdagsförmiddagen hölls valårets första partiledardebatt i riksdagen – en första indikation på vilka frågor som kommer att få fokus i valrörelsen. Den som hade hoppats på bostadsfrågan får nog vänta ett tag till. 

 • Vem tar över NCC?

  Det pratas om NCC:s nyaste vinstvarning och aviserade sparpaket aktualiserar frågan om vem som kommer att ta över bolaget. Det florerar få rykten kring rekryteringen men några kandidater finns bland tidigare NCC-chefer.

 • Cash is king…

  Det pratas om Medan vissa drabbas av krisen är det bra läge för kapitalstarka aktörer på bostadsutvecklingsmarknaden som kan köpa upp projekt och mark till vrakpriser.

 • Stöd från oväntat håll

  Det pratas om Det har pratats mycket om ett skärpt amorteringskrav och Finansinspektionen, och i förlängningen regeringen, har fått tåla mycket kritik. Nu har man dock fått stöd från ett oväntat håll.

 • Tar han över efter Paulsson?

  Det pratas om När Erik Paulsson nu meddelat att han går i välförtjänt pension uppstår naturligtvis frågan vem som kommer att axla hans mantel som styrelseordförande i Fabege och Wihlborgs, och därmed som någon sorts ledare av Paulsson-sfären.

 • Är Kungsleden en uppköpskandidat?

  Det pratas om Amerikanska investmentjätten Blackstone har varit i köpartagen på den nordiska fastighetsmarknaden, i alla fall på aktiesidan. I börsfördjupningen på Business Arena uppstod frågan om det fanns några fler uppenbara uppköpskandidater.

 • Tar han över tyngsta posten?

  Det pratas om Nyheten om att Johan Karlström avgår från vd-posten i Skanska var kanske inte helt oväntat med tanke på hur länge han har suttit på posten men oavsett är det en stor nyhet med tanke på att Skanskas vd är en av de absolut tyngsta enskilda posterna i den svenska samhällsbyggnadssektorn, om inte den tyngsta.

 • En officier och en gentlehen

  Det pratas om Inom fastighetsbranschen talar vi alltid om yield i stället för direktavkastning och i näringslivet som helhet har engelskklingande titlar blivit mer och mer vanliga.

 • Lundbergs stora pappersvinst

  Det pratas om Stockholmsbörsen stoppade som tidigare rapporterats handeln med Hufvudstadens C-aktie den 25 augusti efter att aktiekursen stigit med närmare 900 procent över en vecka. 12,2 miljarder ökade Fredrik Lundbergs förmögenhet med.

 • Byggherrar blir byggaktörer i Stockholm

  Det pratas om I Stockholm pågår ett arbete med att göra detaljplaner könsneutrala. Ett led i frågan är att byta ut ord som byggherre och tjänsteman – till byggaktör och tjänsteperson.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived