• Socialt utsatt område eller välmående stadsdel?

  Business Arena Det är ganska sällan rubrikerna handlar om någonting positivt när det skrivs om de förortsområden som brukar benämnas som socialt utsatta. Och känslan är att det blivit råare på många håll, samtidigt finns det en stark gemenskap i många av dessa områden. Hur förändrar man en negativ trend i ett utsatt område?

 • Riksbyggen och Stena prisade

  Business Arena Stena Fastigheter anställer flest lärlingar, praktikanter, traineer och unga på yrkesintroduktion av alla företag i fastighetsbranschen. Riksbyggen är bästa företag i kategorin att anställa sommarjobbare.

 • Vinnarna av Branschindex

  Business Arena Anders Bodin Fastigheter, Botrygg AB och Stockholms Kooperativa Bostadsförening stod som vinnare när resultatet av Branschindex presenterades på Business Arena i Stockholm.

 • Nya grepp i bristens spår

  Business Arena Kommunerna har de senaste åren tvingats tänka nytt för att byggtakten ska kunna öka. Vilka grepp och resultat det gett på olika håll i landet diskuterades under torsdagen på Business Arena Stockholm.

 • Nyanlända kan “rädda” branschen

  Business Arena Tillgången till kvalificerad arbetskraft är en direkt förutsättning för fortsatt tillväxt, men trots det uppger 70 procent av byggbolagen sig ha svårt att hitta personal. Problemet diskuterades på andra dagen under Business Arena.

 • Årets nominerade till Kasper Salin är…

  Business Arena De fyra nominerade för årets Kasper Salin presenterades under Business Arena. Ett äldreboende, en skola, och två tillbyggnader gör upp om priset.

 • “Bostadsfrågan borde ligga på statsministern”

  Business Arena De senaste åren har allt fler röster höjts för en social bostadspolitik – eller kanske en bostadspolitik över huvudtaget. Under Business Arenas första dag diskuterades frågan.

 • Digitala kullerbyttor blir analoga

  Business Arena När gamle elitidrottsmannen Theo Blanco såg sina barn sitta stilla och spela dataspel i soffan fick han idén att utnyttja kickarna som spelen ger för att få barn och unga att röra sig på riktigt.

 • Fotbollen Sveriges bästa integrationsverktyg?

  Business Arena När vi bygger våra städer är det mer än bara bostäder som måste till. De mjuka värdenas roll ska inte underskattas när nya och gamla stadsdelar utvecklas. Idrottens betydelse som social byggsten i stadsrummet, och kanske mer specifikt fotbollens, behandlades under ett seminarium på Business Arena.

 • Vad är bra ledarskap inom samhällsbyggnad?

  Business Arena Med inspiration från Business Arenas inledningstalare Percy Barnevik arrangerades på onsdagen ett fördjupningsseminarium om ledarskap. Men vad är bra ledarskap i en traditionell bransch som nu genomgår enorma förändringar på grund av digitalisering, globalisering och urbanisering?

 • Draknäste om integration

  Business Arena Minskad segregation är en absolut nyckelfråga inom samhällsbyggnad – annars faller Stockholm och andra städer isär. Med detta som bakgrund har tre lag inom ULI Young Leader Sweden arbetat fram nya spännande konceptidéer. Idéerna presenterades sedan för tre stycken ”drakar” som bedömde deras potential vid Business Arena.

 • Hur allvarlig är arbetskraftsbristen?

  Business Arena Bristen på kompetent arbetskraft har seglat upp som ett av de vanligaste ämnena för debatt i fastighetsbranschen. Både Stockholms stad och Sveriges Byggindustrier vittnade under Business Arena Stockholm om en ”ständig rekryteringsprocess”.

 • Bäst av de sämsta

  Business Arena Mycket har gjorts för att förbättra mångfald inom bygg och fastighet, mycket återstår att göra. Kanske sammanfattades det bäst av Amanda Lundeteg, vd Stiftelsen Allbright, som menade att fastighetssektorn är ”den bästa branschen bland de sämsta” när det gäller mångfaldsarbete. Detta under Business Arena Stockholm.

 • Hålla sig till sanningen – lättare sagt än gjort

  Business Arena Om en kris uppstår ska man utgå ifrån att problemen är värre än de verkar. Man ska hålla sig till sanningen. Man ska inte uttala sig innan man vet hur det förhåller sig. Så sammanfattar Percy Barnevik sin policy för krishantering.

 • “Inte bara läge, läge, läge”

  Business Arena Hur många skulle vara beredda att betala 25-30 kronor för en liter mjölk? Pris och betalningsvilja kan vara relativa parametrar beroende på olika sammanhang – något som blir allt viktigare i handelssektorn.

 • Ökad bostadsefterfrågan förändrar marknaden

  Business Arena Transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden kommer att nå nya rekordnivåer om 180 till 190 miljarder kronor under 2016. Samtidigt håller den höga efterfrågan på bostäder på att förändra den svenska fastighetsmarknaden i grunden, enligt årets Newsec Property Outlook.

 • Blackstone kommer göra fler affärer i Sverige

  Business Arena Amerikanska investmentjätten Blackstone har de senaste åren investerat cirka 40 miljarder svenska kronor på den nordiska fastighetsmarknaden. Enligt Michael Swank, ansvarig för Blackstones fastighetsinvesteringar i Norden, har bolaget inte köpt färdigt i Norden.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived