• Se Di TV från Business Arena Luleå

  Business Arena I dag tar Business Arena Luleå plats på Clarion Hotel Sense i Luleå. Här kan du se Di:s tv-sändningar från fastighetsmässan.

 • Arbete med unga prisat

  Business Arena Tre bolag prisades under Business Arena för sitt arbete med att få in unga på arbetsmarknaden.

 • Här är vinnarna i Branschindex – SKB i topp igen

  Business Arena Hemåt Fastigheter AB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening och Nordvestor Fastigheter AB stod som vinnare i den nionde upplagan av Branschindex Bostäder och Kontor.

 • Hårt tryck på Afas konstauktion

  Business Arena Målet på 100 000 kronor slogs med råge. “Jag tror att alla kommer att bli överraskade över hur mycket pengar stadsmission fått in på de här auktionen, säger Lars Edberg, förvaltningschef på Afa Fastigheter.”

 • ”Greta-fenomenet kommer att sprida sig”

  Business Arena Kent Persson, senior investment manager och utvecklingschef på Heimstaden, spår ett ökat socialt engagemang från fastighetsbranschens sida i spåren av Greta Thunberg och synlig ekonomisk utsatthet.

 • Internationellt kapital möter nordiska aktörer

  Business Arena Den 23 maj genomförs Business Arena London för andra gången. Sverrir Thór, ekonomiredaktör på Fastighetsnytt och en av initiativtagarna, ser ett stort intresse för att investera i Norden samtidigt som de nordiska aktörerna gärna vill bredda sina ägargrupper.

 • Dags för omtvistade snabbtåg

  Business Arena Ostlänken är ett av de mest omdiskuterade projekten i modern tid, men efter att tidplanen reviderats ska de börja rulla först om 16 år, under 2035. Kommer man att nå den vitalisering av regionen man hoppas på? Projektet diskuterades under den första upplagan av Business Arena i Norrköping.

 • ”Måste känna sig välkommen”

  Business Arena Vasakronan satsar friskt med förvärv och nybyggnation i Uppsala där man redan i dag är en stor aktör inom det kommersiella segmentet. Ett gott samarbete med kommunen gör att man kan ha god framförhållning och kontinuitet, menar Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

 • “Fin bas att stå på”

  Business Arena För att överhuvudtaget kunna hålla i den takt man har i tillväxten i Uppsala var beskedet om fyrspår en avgörande faktor, anser Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör, Uppsala.

 • Stark men trång Uppsalamarknad

  Business Arena Transaktions- och hyresmarknaden i Uppsala har varit stark de senaste åren – även om Gustav Källén, transaktionschef på Svefa, hade förväntat sig något mer av marknaden i staden sett till grundläggande goda förutsättningar. Under Business Arena Uppsala diskuterades Uppsalamarknaden.

 • Uppsala vill jobba långsiktigt

  Business Arena Uppsala är en av de städer som växer snabbast och planerna är fortsatt expansiva där inte minst planerade fyrspår skapar ytterligare möjligheter. Utmaningen nu är att fortsätta jobba med den starka tillväxt staden haft de senaste åren, menar Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala.

 • Sundström: Koalition i mitten ger stark regering

  Business Arena En blocköverskridande mittenkoalition skulle resultera i en stark regering även utan en majoritet i riksdagen. Det säger Anders Sundström, tidigare S-märkt näringsminister.

 • America first eller America alone?

  Business Arena Det finns två stora dragare i den globala ekonomin för tillfället med USA och Kina, menar Alasdair Ross, Countries Editor på The Economist, och han tror att det blir en ”rough ride” över de närmaste två åren. Men medan handelskriget eskalerar står inte övriga världen still och väntar utan nya allianser och handelsvägar bildas.

 • Drömmen om en skola för drömmar

  Business Arena Ett av de viktigaste verktygen vi har för att stärka integration och mångfald är skolan. Med utgångspunkt i att bygga upp självförtroende och självkänsla hos ungdomar i utsatta områden startade Milad Mohammadi, Amir Sajadi och Helya Riazat Järvaskolan. Ledord i arbetet har varit förtroende och relationsbyggande, både med barn och familjer.

 • Rosengren: M och KD bildar regering

  Business Arena Valresultatet är oerhört komplicerat och försvåras av att inget block har tydlig majoritet. Men Björn Rosengren, tidigare näringsminister, tror på en lösning och säger att “Sverige rullar vidare”.

 • SBAB: Handelskrig kan ge global recession

  Business Arena SBAB:s chefsekonom Robert Boije varnar i samband med Business Arena Stockholm för vad följderna kan bli av ett utökat handelskrig mellan USA och Kina.

 • “Staten som är boven”

  Business Arena Vi har på senaste tiden sett flera exempel på affärer där bostadsfastigheter sålts efter ett kort ägande, till en betydligt högre prislapp än inköpspriset. Under Business Arena Stockholm diskuterades frågan.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived