• Samhällsutveckling atom för atom

  Business Arena Malmö Det vi kallar för nanoteknologi har potentialen att bli en ”game changer” inom en mängd områden. Det kan vara svårt att greppa att lösningen på några av de riktigt stora frågorna kan handla om miljondels millimetrar, men vad skulle det innebära om vi nu kan strukturera alla material exakt efter de behov vi har? Maria Strømme, professor i nanoteknologi, gästade Business Arena Malmö.

 • “MKB har en viktig roll att fylla”

  Business Arena Malmö Malmö brottas likt många andra städer för att hålla fart i bostadsbyggandet, inte minst för den unga befolkningen. Fastighetsnytt träffade Marie Thelander Dellhag, nytillträdd vd på MKB, under Business Arena Malmö.

 • Forskare: “Lyft bostadsfrågan till regional nivå”

  Business Arena Malmö Inför riksdagsvalet i höstas lovade flera av partierna att återigen börja prata bostadspolitik efter valet, både på lokal och nationell nivå. I Skåne ställs frågan många gånger på sin spets. Vi har träffat Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, som hoppas på mer samarbete inom regionen.

 • Marknad i gungning – eller?

  Business Arena Malmö Hur mycket gungar egentligen bostadsmarknaden just nu? Frågan diskuterades vidare under Business Arena Malmö på tisdagen.

 • Hur påverkas London av Brexit?

  Business Arena Malmö När det brittiska folket röstade för utträde ur EU och landets nya premiärminister Theresa May sedan valde att aktivera artikel 50 i Lissabon-fördraget, som gäller just utträde ur unionen, uppstod det viss oro för Londons framtid som världens viktigaste finansiella hub.

 • Mångfald som konkurrensfördel

  Business Arena Malmö Gränskontrollerna har saktat ner integrationsarbetet i Öresundsregionen, men det börjar se ljusare ut för pendlarna. Viktigt för en internationell stad som Malmö där integrationsarbete och mångfald är en nyckel till framgång.

 • ”Be aldrig om ursäkt för att du inte uppfyller normen”

  Business Arena Malmö Carin Götblad konstaterar att en bakgrund som förskollärare och jurist är en oslagbar kombination när man ska vara polischef. Redan där anar man att hon inte är en person som väjer för utmaningar. En sak som hon eftersträvar mer än något annat i sitt ledarskap är mångfald.

 • ”Vi är mossiga och efterblivna i branschen”

  Business Arena Malmö Hyresförhandlingarna mellan allmännyttan och de privata fastighetsägarna går bättre – men det stora problemet för hyresgästerna är avsaknaden av social bostadspolitik.

 • “Om man har möss skaffar man en katt”

  Business Arena Malmö Trots att byggande ökar och Malmö har slagit sitt rekord för beviljade bygglov i år ökar antalet hemlösa i staden. Vad kan kommunen och fastighetsägare göra?

 • Konstens roll i det offentliga rummet

  Business Arena Malmö Konst har fått en tydligare plats i det offentliga rummet. Den behöver heller inte längre vara statisk, utan kan se ut precis hur som helst. Under Business Arena Malmö diskuterades vad som är konst, var den ska finnas och hur stad och invånare kan växa av konstens närvaro.

 • Kan ett plus ett bli tre?

  Business Arena Malmö Är Malmö en stad som kan konkurrera på den internationella spelplanen? Det tror i alla fall Greg Clark.

 • Kan fotboll få individ och samhälle att växa?

  Business Arena Malmö LdB fusionerades med FC Rosengård, i grunden ett integrationsprojekt med syfte att förändra synen på Rosengård som stadsdel.

 • För många ankor som simmar?

  Business Arena Malmö En nödvändighet för Öresundsregionen är en förbättrad infrastruktur, men många olika aktörer med många olika viljor gör det svårt.

 • Svenskarna håller sig i Köpenhamn

  Business Arena Malmö Det är Köpenhamn med omnejd som gäller för de svenska fastighetsbolagen Wihlborgs och Norrporten.

 • ”Förändring kräver ett starkt politiskt ledarskap”

  Business Arena Malmö Öresundsregionen är under utveckling. Samarbetet mellan Malmö och Köpenhamn var ett stort samtalsämne under Business Arena Malmö på torsdagen.

 • Flaskhalsar i svenska ekonomin

  Business Arena Malmö I sitt inledningsanförande på Business Arena i Malmö målade Socialdemokraternas ekonomiska talesperson upp en förhållandevis ljus bild av den svenska ekonomin. I den efterföljande seminariesessionen talade Swedbanks chefsekonom Anna Felländer under temat finans och fastigheter och hon inledde sitt anförande med att konstatera att hon inte är riktigt lika optimistisk som Magdalena Andersson.

 • Därför hamnar bostadspolitiken i skymundan

  Business Arena Malmö De bostadspolitiska frågorna är vitglödgade i den allmänna debatten. Ändå menar statsvetaren Jenny Madestam att risken är stor att bostadspolitiken hamnar i skymundan i valet.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived