• Marknad i gungning – eller?

  Business Arena Malmö Hur mycket gungar egentligen bostadsmarknaden just nu? Frågan diskuterades vidare under Business Arena Malmö på tisdagen.

 • Hur påverkas London av Brexit?

  Business Arena Malmö När det brittiska folket röstade för utträde ur EU och landets nya premiärminister Theresa May sedan valde att aktivera artikel 50 i Lissabon-fördraget, som gäller just utträde ur unionen, uppstod det viss oro för Londons framtid som världens viktigaste finansiella hub.

 • Mångfald som konkurrensfördel

  Business Arena Malmö Gränskontrollerna har saktat ner integrationsarbetet i Öresundsregionen, men det börjar se ljusare ut för pendlarna. Viktigt för en internationell stad som Malmö där integrationsarbete och mångfald är en nyckel till framgång.

 • ”Be aldrig om ursäkt för att du inte uppfyller normen”

  Business Arena Malmö Carin Götblad konstaterar att en bakgrund som förskollärare och jurist är en oslagbar kombination när man ska vara polischef. Redan där anar man att hon inte är en person som väjer för utmaningar. En sak som hon eftersträvar mer än något annat i sitt ledarskap är mångfald.

 • ”Vi är mossiga och efterblivna i branschen”

  Business Arena Malmö Hyresförhandlingarna mellan allmännyttan och de privata fastighetsägarna går bättre – men det stora problemet för hyresgästerna är avsaknaden av social bostadspolitik.

 • “Om man har möss skaffar man en katt”

  Business Arena Malmö Trots att byggande ökar och Malmö har slagit sitt rekord för beviljade bygglov i år ökar antalet hemlösa i staden. Vad kan kommunen och fastighetsägare göra?

 • Konstens roll i det offentliga rummet

  Business Arena Malmö Konst har fått en tydligare plats i det offentliga rummet. Den behöver heller inte längre vara statisk, utan kan se ut precis hur som helst. Under Business Arena Malmö diskuterades vad som är konst, var den ska finnas och hur stad och invånare kan växa av konstens närvaro.

 • Kan ett plus ett bli tre?

  Business Arena Malmö Är Malmö en stad som kan konkurrera på den internationella spelplanen? Det tror i alla fall Greg Clark.

 • Kan fotboll få individ och samhälle att växa?

  Business Arena Malmö LdB fusionerades med FC Rosengård, i grunden ett integrationsprojekt med syfte att förändra synen på Rosengård som stadsdel.

 • För många ankor som simmar?

  Business Arena Malmö En nödvändighet för Öresundsregionen är en förbättrad infrastruktur, men många olika aktörer med många olika viljor gör det svårt.

 • Svenskarna håller sig i Köpenhamn

  Business Arena Malmö Det är Köpenhamn med omnejd som gäller för de svenska fastighetsbolagen Wihlborgs och Norrporten.

 • ”Förändring kräver ett starkt politiskt ledarskap”

  Business Arena Malmö Öresundsregionen är under utveckling. Samarbetet mellan Malmö och Köpenhamn var ett stort samtalsämne under Business Arena Malmö på torsdagen.

 • Flaskhalsar i svenska ekonomin

  Business Arena Malmö I sitt inledningsanförande på Business Arena i Malmö målade Socialdemokraternas ekonomiska talesperson upp en förhållandevis ljus bild av den svenska ekonomin. I den efterföljande seminariesessionen talade Swedbanks chefsekonom Anna Felländer under temat finans och fastigheter och hon inledde sitt anförande med att konstatera att hon inte är riktigt lika optimistisk som Magdalena Andersson.

 • Därför hamnar bostadspolitiken i skymundan

  Business Arena Malmö De bostadspolitiska frågorna är vitglödgade i den allmänna debatten. Ändå menar statsvetaren Jenny Madestam att risken är stor att bostadspolitiken hamnar i skymundan i valet.

 • Arkitekturpolitik i Malmö

  Business Arena Malmö Malmö är på gång med ett tematiskt tillägg till översiktsplanen som man benämner Arkitekturpolitiskt program och som är tänkt att gå ut på samråd i höst.

 • ”Ett stort hål i statsfinanserna”

  Business Arena Malmö Det råder en vanlig missuppfattning, bland annat bland ekonomer och media, om att världen fortfarande befinner sig i en djup lågkonjunktur. Den globala tillväxten har stärkts, USA är på gång och även om eurozonen släpar efter rejält finns det indikationer på att även den är på gång. Det menar Magdalena Andersson, Socialdemokraternas ekonomiska talesperson, som inledningstalade på Business Arena Malmö.

 • Bostadsfrågan het i växande Öresundsregion

  Business Arena Malmö En hög tillgänglighet och ett kunskapsintensivt näringsliv är faktorer som ger Öresundsregionen gott självförtroende.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived