• Hyran i Stockholm höjs med 2,35 procent

  Fastighetsmarknad Under 2019 höjs den allmänna hyresnivån i Stockholms stad med 2,35 procent. Fastighetsägarna är inte nöjda, utan menar att hyresnivån i realiteten sänks med 0,25 procent (sett till inflationsprognosen). Hyresgästföreningen är inte heller nöjda – de tycker att höjningen är för hög.

 • Stabilt framåt för samhällsbyggaren

  Fastighetsmarknad Offentliga hyresgäster och stabilt kassaflöde kombinerat med den demografiska utvecklingen har lockat fler och fler investerare till segmentet samhällsfastigheter. Men behoven växer och Nils Styf, vd för Hemsö, tror att kommunerna kan få det jobbigt framöver när de måste växla upp inom skola, vård och omsorg.

 • SISAB rekryterar två

  Fastighetsmarknad Skolfastigheter i Stockholm förstärker organisationen genom att rekrytera Peter Jernberg och Pia Lundgren som projektområdeschefer. 

 • Arwidsro rekryterar

  Fastighetsmarknad Arwidsro rekryterar Gustav Lilliehöök som transaktionsansvarig. Han tillträder den 19 februari. 

 • Ledningsförändringar hos Castellum

  Fastighetsmarknad Castellum gör om i strukturen och bildar tre nya enheter inom kontor och logistik, vilket också medför förändringar i koncernledningen. 

 • Eventuellt överens om trepartssamtal

  Fastighetsmarknad SABO, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är överens om inriktningen för arbetet i de trepartssamtal som initierades i somras. Men avtalen är inte undertecknade ännu.

 • Stenvalvet rekryterar två

  Fastighetsmarknad Stenvalvet förstärker organisationen genom att rekrytera Ulrika Lindh som analytiker och Steve Kou som biträdande förvaltare. Båda tillträder i januari. 

 • Bonnier Fastigheter rekryterar

  Fastighetsmarknad Bonnier Fastigheter rekryterar Lars Skoglund som ny marknadsområdeschef i Uppsala. Han tillträder sin nya tjänst den 1 mars. 

 • Vice vd till Belatchew Arkitekter

  Fastighetsmarknad Belatchew Arkitekter har utsett Per Ångquist till ny vice vd för bolaget. Han tillträder sin nya tjänst under januari 2019. 

 • Köper Solna Port för 2 miljarder

  Fastighetsmarknad FastPartner har kommit överens med Areim om att förvärva fastigheten Brahelund 2 i Solna, även känd som Solna Port, för närmare 2 miljarder kronor. Fastigheten har en yta om 41 000 kvadratmeter LOA och en årlig hyresintäkt om 123 miljoner kronor.

 • Larsson: “Går inte att pressa in hyresrätter”

  Fastighetsmarknad Kommunens mark ska säljas och hyresrätter ombildas för att balansera delar av bostadsmarknaden. Det anser de nya makthavarna i Stockholms stad. “Det går inte att pressa in hyresrätter överallt”, säger stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

 • Trio bildar investmentbolag

  Fastighetsmarknad Mona Örjansdotter Johansson, Susanne Sundeman och Anders Eliasson, med en gemensam bakgrund från JLL och Tenzing, startar ett nytt bolag: Tenzing Invest. 

 • Hemsö investerar 320 miljoner

  Fastighetsmarknad Hemsö förvärvar en förskola och skola under uppförande i Haninge. Dessutom har bolaget tecknat avtal om markreservation för ett nytt äldreboende i Halmstads kommun. Investeringen uppgår till totalt 320 miljoner kronor. 

 • Upphäver detaljplan för 700 bostäder

  Fastighetsmarknad Länsstyrelsen upphäver en detaljplan för 700 nya bostäder vid Bromma Flygplats då man anser att exploateringen skulle medföra hälsorisker. 

 • NCC bygger i Helsingfors

  Fastighetsmarknad NCC kommer bygga om kontorsbyggnaden på Helsingfors centralstation till ett hotell. Uppdragsgivare är Exilion och ordervärdet uppgår till 740 miljoner kronor. 

 • Vem får marken?

  Fastighetsmarknad Markanvisningar är ett av kommunernas viktigaste verktyg för alla nybyggen som ska till. Men kriterierna för vilka aktörer som väljs ut som vinnare ser väldigt olika ut i olika kommuner – med otydliga spelregler för bolagen och en snedvridning mellan vilka bolag som tilldelas mark som följd. Det visar en undersökning från Sharing Capabilities.

 • Bostadspriserna vände nedåt i november

  Fastighetsmarknad Under november sjönk priserna på bostäder med -1 procent i riket. Årstakten är dock mindre negativ än förra månaden, och landade på -2 procent för bostadsrätter. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived