• IT-boomen satte fart på kontorsmarknaden

  Nyheter Under de sista åren av IT-boomen när hypen var som störst kröp vakansgraden ner under två procent i de centrala delarna av Stockholm. Nu har vi ett liknande läge i huvudstaden där inte minst IT och den digitala transformationen är en del i kontorskonkurrensen. Fastighetsnytt träffade Henrik Eriksson som varit med i uthyrningssvängen i över 20 år.

 • Gammalt blir nytt och värdefullt

  Nyheter Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade. Det säger Göran Cars, professor i stadsbyggnad, som talade om ämnet på Business Arena Stockholm nyligen.

 • 189 nya bostäder i Huddinge

  Nyheter NCC går in i ett samverkansavtal med SHH Bostad avseende uppförandet av nya bostäder i Huddinge. Uppdraget omfattar totalt 189 lägenheter som fördelas på bostadsrätter och lägenheter för ett äldreboende. 

 • Willhem köper av SSM för halv miljard

  Nyheter Willhem förvärvar 176 lägenheter som kommer att byggas i framväxande Täby Park, norr om Stockholm. Säljare är SSM och fastighetsvärdet uppgår till 473 miljoner kronor. 

 • Pandox miljardköper i Manchester

  Nyheter Pandox förvärvar hotellet The Midland Manchester, belägen centralt i Manchester, Storbritannien. Affären uppgår till cirka 115 miljoner pund, vilket motsvarar runt 1,3 miljarder kronor. Transaktionen sker med Fattal Hotels Group som operatörspartner. 

 • Nya borgarråd i Stockholm

  Nyheter Moderaternas Anna Köning Jerlmyr tar över som finansborgarråd i Stockholms stad, efter fredagens besked om ett blågrönt styre i huvudstaden.

 • Fastighetsbranschen bäst på jämställdhet

  Nyheter Fastighetsbranschen toppar listan på jämställda bolag för fjärde året i rad och närmar sig jämställdhet med 36 procent kvinnor i ledningsgrupperna. Det visar Allbrights senaste rapport.

 • Citycon rekryterar stadsutvecklingschef

  Nyheter Veronica Palmgren blir ny stadsutvecklingschef på Citycon. Hon har tidigare arbetat på bland annat Shell och KF Fastigheter och har flera års erfarenhet som konsult. 

 • Brunswick rekryterar Swedbankprofil

  Nyheter Brunswick Real Estate rekryterar Jan Eriksson från Swedbank till kreditverksamheten.

 • Heimstaden går in i Nederländerna

  Nyheter Heimstaden gör sin första affär i Nederländerna, genom förvärv av 131 lägenheter i Utrecht. Köpeskillingen ligger på 22,75 miljoner euro, motsvarande cirka 236 miljoner svenska kronor. 

 • Inget Nobel Center på Blasieholmen

  Nyheter Det nya blågröna styret i Stockholms stad stoppar det omdiskuterade bygget av Nobel Center på Blasieholmen i Stockholm. Även planerna på Apples butik i Kungsträdgården stoppas. Det meddelade de fem partierna under en presskonferens på fredagen. 

 • Corem hyr ut i Jönköping

  Nyheter Corem hyr ut i fastigheten Älgskytten 4 i Jönköping. Ny hyresgäst blir Gastro Food som tillträder den 1 november. 

 • Storebrand rekryterar Asset Manager

  Nyheter Storebrand Fastigheter har rekryterat David Lundkvist som Asset Manager med ansvar för bolagets kontorsportfölj. Han kommer närmast från Tenant & Parnter, där han varit tjänsteområdesansvarig för Tenant Representation.

 • Blågrönt styre tar över i Stockholm

  Nyheter Miljöpartiet har kommit överens med Alliansen om att ta över styret i Stockholms stad. Moderaterna kommer därmed att överta posten som finansborgarråd från Socialdemokraternas Karin Wanngård.

 • Bra dag för Skanska i USA

  Nyheter Under fredagen meddelade Skanska att bolaget tecknat tre kontrakt i USA. Projekten avser byggnation i Vancouver, WA och Nashville samt flertalet uppdrag för The Boeing Company. 

 • Skanska bygger i Florida

  Nyheter Skanska tecknar ett tilläggskontrakt för uppförandet av en byggnad för USF Health Morsani College of Medicine och Heart Institute i Tampa, Florida. Ordervärdet uppgår till 36 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 320 miljoner kronor. 

 • Nu ska framtidens skola byggas!

  Nyheter De ökande och akuta behoven av verksamhetslokaler för barnomsorg och skola är alarmerande. Förstår politiker, stat och kommuner omfattningen samt tidspressen vi står inför? Om bostadsbristen är ett akut problem så är det inget mot bristen på skolor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived