+
 • Charlotte Strömberg – Ny chef i Norden

  PUBLICERAD 2006-01-24 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2006-01-24 00:00

  Charlotte Strömberg, har anställts som chef för Jones Lang LaSalles nordiska verksamhet med bas i Stockholm. Hennes roll kommer att vara att leda en erfaren ledningsgrupp och utveckla verksamheten med omkring 130 medarbetare. Verksamheten har en stark ställning i regionen.

  – Jones Lang LaSalle har steg för steg höjt sin kompetens och stärkt sin position i Sverige och rekryteringen av Charlotte är viktig för att vi ska nå våra högt ställda tillväxtmål, säger Alastair Hughes, koncernchef för Jones Lang LaSalles europeiska verksamhet. Charlotte besitter en viktig kombination av affärskunnande, rådgivningskompetens och förmågan att utveckla starka kundrelationer. Hon har levererat resultat i sin tidigare karriär och kommer att vara en stor tillgång för företaget.

  Charlotte kommer närmast från Carnegie Investment Bank där hon var chef för Investment Banking sedan 2003 och dessförinnan chef för aktiemarknadsrelaterade transaktioner sedan 1997. Charlotte har även lång erfarenhet som rådgivare på Alfred Berg / ABN Amro.

  – Det här är en spännande och utmanande möjlighet för mig, säger Charlotte Strömberg. Jag har tagit det här jobbet eftersom jag ser att Jones Lang LaSalle med sin marknadsledande kompetens om både den lokala och globala fastighetsmarknaden har stora förutsättningar att utveckla sina erbjudanden till kunderna och växa i Norden.

  Parimal Patel, tillförordnad vd för Jones Lang LaSalle i Norden, kommer att återvända till Jones Lang LaSalles engelska verksamhet och få en roll i ledningsgruppen.

  Kort om Charlotte Strömberg

  Född: 1959

  Utbildning: Handelshögskolan i Stockholm

  Anställningar: Carnegie Investment Bank (1997-2005), Alfred Berg / ABN Amro (1986-1997), Consensus Fondkommission (1985-1986), Robur (1984-1985) och Institutet för företagsledning, IFL (1983-1984).

  Familj: Gift, två barn

  www.joneslanglasalle.se

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Klarakvarteren 2.0 lever upp till forna visioner

  Fastighetsmarknad, Samhälle Citysaneringen, norrmalmsregleringen, rivningen av klarakvarteren, bygget av det moderna Stockholm. Kär stadsomvandling har många namn – och många kritiker. Visionen för den moderna och företagsvänliga huvudstaden nådde inte ända fram, men kanske håller drömmarna på väg att uppfyllas 50 år senare.

 • Nej även till bantat Nobelcenter

  Nyheter Nobelstiftelsen kan tänka sig en mindre byggnad och att Tullhuset bevaras, för att få ett Nobelcenter på Blasieholmen. Men det grönblå styret i stadshuset säger nej även till det nya förslaget, uppger SVT.

 • Förändringar i Jernhusens ledning

  Rekrytering Vid årsskiftet omorganiserar Jernhusen, bland annat genom nya affärsområden. I samband med detta lämnar Ann Wiberg och Mats Hubertsson bolaget – samtidigt som Cecilia Pettersson tar plats i ledningsgruppen. 

 • Vincero gör ytterligare förvärv i Huddinge

  Transaktioner Vincero Fastigheter har köpte tre fastigheter i Storängens industriområde, i Huddinge. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner.

 • ANNONS
 • När apparna förändrar staden

  Handel, Krönikor Det finns tyvärr gott om exempel på gamla handelsstråk som hamnat fel i den nya världen. På dessa platser är butiksdöden plågsamt påtaglig. Det gäller alltså att positionera sig rätt när apparna förändrar staden.

 • Skanska bygger ESS Campus

  Fastighetsmarknad - Syd Skanska har fått i uppdrag av Skandrenting att bygga ESS Campus, som består av kontor, laboratorium och verkstäder, i Lund. Avtalet är värt cirka 475 miljoner kronor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived