• Storsatsning på datacenter i norr

  Infrastruktur-norr I partnerskap med ett tyskt bolag planerar Skellefteå Kraft att bygga en av Sveriges största datacenterparker i Finnfors utanför Skellefteå.

 • Regeringen avgör Västra länken i Umeå

  Infrastruktur-norr Miljardprojektet Västra länken i Umeå skulle ha stått klart redan 2013. Men ringledens sträckning har starkt ifrågasatts av såväl berörda Umeåbor som av näringsliv och miljögrupper. Nu ska regeringen avgöra den kontroversiella vägen.

 • ÅF planerar för Norrbotniabanan

  Infrastruktur-norr ÅF anlitas av Trafikverket för planering och projektering av Norrbotniabanan, den del som ska gå i genom Skellefteå kommun. Ordern värderas till cirka 40 miljoner kronor.

 • Infrastruktursatsningar börjar med en vision

  Infrastruktur-norr När den två kilometer långa Sundsvallsbron invigdes för drygt ett år sedan var det inte bara en förbifart som byggts. Bron gav också helt nya möjligheter för stadsutveckling, något som också fanns med redan från början.

 • Pengar från EU till Malmporten

  Infrastruktur-norr EU medfinansierar projekteringen av Malmporten. Det innebär arbetet kan fortsätta med detaljprojekteringen av projektet.

 • Svarar på kritik om nedlagda nattåg

  Infrastruktur-norr Efter att nedläggningen av tre fjärdedelar av nattågstrafiken i Jämtland mött omfattande kritik svarar infrastrukturminister Anna Johansson: ”Det är inte något jag som infrastrukturminister kan, eller med det nuvarande systemet bör, gå in och styra”.

 • Tre av fyra nattåg läggs ned

  Infrastruktur-norr Nattågstrafiken i Jämtland är enligt SJ inte tillräckligt lönsam. Därför läggs en stor del av trafiken ned under nästa år – något som turistnäringen i bland annat Åre reagerar på.

 • Skanska får uppdrag för 620 miljoner

  Infrastruktur-norr Skanska har skrivit kontrakt med det norska vägverket om att renovera en tunnel i Oslo. Kontraktet är värt cirka 620 miljoner kronor.

 • Luleå Hamn ska bli modernast i Europa – men vem ska betala?

  Infrastruktur-norr LKAB behöver öka produktionen för att kompensera de låga järnmalmspriserna. Men då måste också transportkapaciteten via Luleå Hamn höjas betydligt.

 • Norrbotniabanan inte med i planerna

  Infrastruktur-norr Det ser inte ut att bli en byggstart av Norrbotniabanan under denna mandatperiod uppger Norrbottens-Kuriren som talat med infrastrukturminister Anna Johansson.

 • Gränsöverskridande hamnbolag

  Infrastruktur-norr Den 1 januari 2015 gick startskottet för nya Kvarkenhamnar AB – ett gemensamt bolag för hamnarna i Umeå och Vasa. Bolaget kommer att marknadsföras under namnet Kvarken Ports Ltd.

 • Sundsvallsbron – efterlängtad men omstridd

  Infrastruktur-norr Den 18 december inviger kungen landets längsta motorvägsbro, ett år tidigare än planerat. Men för ortsborna har Sundsvallsbron redan blivit lite av en besvikelse.

 • Avtal klart i Kiruna

  Infrastruktur-norr I juni startar bygget av det nya Kiruna och i dag presenterades avtalet som ger kommunen en ersättning från LKAB på 3,7 miljarder kronor. Det skriver Kristina Zakrisson (S), kommunalråd i Kiruna och Lars-Eric Aaro, vd och koncernchef på LKAB, på DN debatt.

 • Jernhusen säljer tre järnvägsstationer

  Infrastruktur-norr Jernhusen uppger att i takt med att resmönster förändras och infrastrukturen utvecklas har användandet av många järnvägsstationer förändrats utifrån ett resenärsperspektiv. Man planerar därför att sälja stationerna i Boden, Söderhamn och Hudiksvall.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived