På den här sidan lyfter vi fram intressanta projekt och aktuella frågor som relaterar till fastighets- och samhällsbyggnadssektorns CSR- och hållbarhetsarbete. Har du information om planerade projekt, pågående arbeten eller andra frågor inom området som kan vara intressanta för oss att ta upp?

Kontakta gärna Mattias Fröjd: mattias.frojd@fastighetsnytt.se

 • Profi på besök i Hand in hand-byn Pakkanadu

  CSR-arbete I februari 2017 åkte Anna Gruneau och Philip Niklasson från fastighetsbolaget Profi Fastigheter till Indien för att besöka företagets Hand in Hand-projekt i byn Pakkanadu. Fastighetsnytt fick tillfälle att ställa några frågor med anledning av resan.

 • Donerar 1,2 miljoner till Syrien

  CSR-arbete Genom en global bidragskampanj bland medarbetarna och Ramböllfonden har Ramböll samlat ihop 1 200 000 kronor till förmån för Röda Korsets arbete i Syrien. Medarbetarnas bidrag dubblades av Ramböllfonden.

 • Hyresgästföreningen inrättar miljonfond för intregration

  CSR-arbete Hyresgästföreningen stöds av en halv miljon medlemmar och cirka 10 000 förtroendevalda. Nu tar föreningen initiativ till att jobba med integration och välkomnande genom att avsätta två miljoner kronor till lokala projekt som tar vara på den nya kraften. Verksamheter som syftar till att öka integrationen kommer att kunna söka ekonomiskt stöd. – Vi vill vara

  Sydafrikas första damfotbollscenter är invigt

  CSR-arbete Den 3 oktober invigdes Sydafrikas första center för tjejer, Football for Life, ett damfotbollscenter på Masibonisane High School. Veidekke har varit med och sponsrat centret. CSR-programmet Football for Life startades av FC Rosengård 2007. Ambitionen var att med fotbollen som verktyg ge unga kvinnor i Sydafrika en chans att öka sin självkänsla och medvetenhet. Visionen

  HSB stödjer insamling till människor på flykt

  CSR-arbete 60 miljoner människor befinner sig på flykt – omkring hälften är barn. Nu skänker HSB 100 000 kronor till Radiohjälpens insamling till människor på flykt. – Bilderna från flyktingkatastrofen är ohyggliga och ofattbara. Det är en fruktansvärd humanitär katastrof som utspelar sig vid Medelhavet. Men alla kan göra något. HSB bidrar därför med 100 000 kronor

  FastPartner sponsrar Fryshuset – ungdomar får tillgång till Friends Arena

  CSR-arbete FastPartner är sponsor till Fryshusets verksamhet, bland annat genom att erbjuda Fryshuset att använda den nyttjanderätt som FastPartner genom sitt avtal med Lagerdère Unlimited har av Friends Arena. Första aktiviteten genomfördes den 24 augusti i år, då 24 ensamkommande pojkar fick möjligheten att träna fotboll på Friends Arenas fotbollsplan.

 • NCC tecknar nytt avtal för elevers rätt till mattehjälp

  CSR-arbete Genom ett nytt treårigt sponsringsavtal med Mattecentrum ska NCC säkra att ännu fler grundskole- och högstadieelever får gratis stöd med matematiken. Sedan huvudsponsoravtalet mellan företagen tecknades 2013 har Mattecentrum kunnat fördubbla sitt stöd från att hjälpa 100 000 svenska grundskole- och gymansielever i månaden till att hjälpa 240 000 elever.

 • HFAB erbjuder 100 jobb till nyanlända med hyreskontrakt

  CSR-arbete Nyanlända som har ett lägenhetsavtal med HFAB och som är inskriva i etableringen kommer från och med 1 januari 2016 att erbjudas ett ”välkomstjobb”. Jobben innebär en möjlighet till sex månaders praktik eller jobb med kombinerad språkundervisning.  – Vi vill som kommunalt ägt bostadsbolag vara med och bidra till de nyanländas integration och etablering på

  Samarbete skapar jobb och bostäder åt unga

  CSR-arbete Robert Dicksons Stiftelse, PEAB, Bygg-Fast och Gårdstensbostäder har inlett ett samarbete för att utbilda, sysselsätta och erbjuda lägenheter till unga i samband med en nybyggnation av 99 nya lägenheter i Gårdsten. I samband med produktionsstarten i augusti 2015 ska PEAB som totalentreprenör anlita 5-10 arbetslösa ungdomar, som kommer att få en utbildning i byggteknik. Efter

  Stena Fastigheter involverar leverantörer för att skapa fler jobb åt unga

  CSR-arbete Stena Fastigheter involverar leverantörer för att skapa fler jobb åt unga

 • Arkitektstudenter auktionerar ut stuga till förmån för Barncancerfonden

  CSR-arbete 85 Chalmersstudenter har byggt en gäststuga som auktioneras ut på BAUHAUS varuhus den 1 maj. Intäkterna går oavkortat till Barncancerfonden.

 • Rikshem samarbetar med Läxhjälpen

  CSR-arbete Rikshem har påbörjat samarbete med Läxhjälpen, en stiftelse som erbjuder kostnadsfri läxhjälp för elever och skola. Den första gruppen för 15 elever är redan igång i Ronnaskolan i Södertälje. Målet är att starta upp grupper för 100 elever inom ett år. Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som med näringslivets stöd kan bedriva kostnadsfri och

  10% fler godkända elever – målet för MKB:s skolprojekt

  CSR-arbete I veckan startar MKB Fastighets AB:s nya projekt ”Biljett till framtiden”. Projektet innebär att alla elever i årskurs 8-9 på en skola i Rosengård erbjuds organiserad läxhjälp, med målet om tio procent fler godkända elever i kärnämnen. Under året kommer en miljon kronor att avsättas projektet.

 • Stockholms nyaste centrumfastighet bidrar till kampen mot HIV

  CSR-arbete Kungsleden, Newsec oc h White Arkitekter invigde på tisdagen välgörenhetsprojektet Houses of Dreams, det handlar om ett elegant pepparkakshus som står i Sturegallerian och auktioneras ut på den webbaserade auktionssajten Tradera. Intäkterna från försäljningen skänkes sedan till Musikhjälpen 2014 vars fokus är HIV.

 • NCC donerar en halv miljon kronor i kampen mot ebola

  CSR-arbete För att stödja kampen mot Ebola i de Västafrikanska staterna Sierra Leone, Guinea och Liberia har NCC beslutat att donera en halv miljon kronor till Läkare utan gränser.

 • Byggmästare och doldis donerar sin förmögenhet

  CSR-arbete Byggmästaren och doldisen Per Arwidsson har sysslat med affärer i 36 år. Nu testamenterar han hundratals miljoner kronor av sin förmögenhet till en stiftelse som ska värna om trivseln i de svenska städerna. För första gången på 24 år ger han en intervju.

 • Skanska erbjuder praktikplatser för att motverka utanförskap

  CSR-arbete I samband med ett bostadsprojekt i Kviberg i Göteborg kommer Skanska, i samarbete med Fryshuset i Kviberg och Arbetsförmedlingen i Gamlestan, att erbjuda praktikplatser till ungdomar i närområdet. Målsättningen med projektet är att stödja sysselsättning och motverka utanförskap.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived