• SBB har 8 procent i Hemfosa

  Bud på Hemfosa Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har knappt 14 miljoner aktier i Hemfosa i spåren av budet som lades i mitten av månaden.

 • Länsförsäkringar: Fler utköp från börsen att vänta

  Bud på Hemfosa Trenden med uppköp i fastighetsbranschen är här för att stanna. Det säger Peter Norhammar, fastighetsfondförvaltare på Länsförsäkringar, efter SBB:s bud på Hemfosa.

 • Batljan: Räknar med att över 90 procent accepterar bud

  Bud på Hemfosa SBB:s bud kommer antagligen nå en acceptansgrad över 90 procent, säger Ilija Batljan efter att ha lagt ett bud som värderar Hemfosa till över 23 miljarder kronor. Det skulle öppna för tvångsinlösen av resterande aktier och avnotering av Hemfosa från Stockholmsbörsen. 

 • LISTA: De tre största miljardaffärerna under 2000-talet

  Bud på Hemfosa Om SBB köper Hemfosa blir det den största fastighetsaffären i Sverige sedan AP-Fastigheter köpte Vasakronan 2008. Fastighetsnytts Mattias Fröjd listar tre andra miljardaffärer under 2000-talet.

 • Sverrir Thór: Rimligt men ambitiöst av SBB

  Bud på Hemfosa Det kommer att ta tid att utvärdera Hemfosa-affären men ingenting med budet skriker galenskap. Sammanslagningen är SBB och Hemfosa är ett ambitiöst men på något sätt rimligt projekt, skriver Sverrir Thór i en kommentar.

 • Hemfosa rusar i börsöppningen

  Bud på Hemfosa Hemfosas aktie rusar på börsen på fredagen som en följd av SBB:s bud på bolaget. Aktien steg initialt med över 17 procent till cirka 120 kronor.

 • SBB lägger bud på Hemfosa

  Bud på Hemfosa Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har lagt ett rekommenderat uppköpsbud om 23,5 miljarder kronor på Hemfosa. Det blir en av de största affärerna någonsin i Sverige och skapar en ny fastighetsjätte av europeiska mått.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived