+
 • NR 3 – 2012

  PUBLICERAD 2012-05-25 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-09-21 12:14

  Varmt välkommen till nummer 3 av Fastighetsnytt!


  Som vanligt i det här numret presenterar vi Rekryteringsbarometern som visar hur studenterna på de ledande fastighetsekonomiska utbildningarna uppfattar företag i branschen, olika yrkesinriktningar och vad de kräver av sin framtida arbetsgivare.
  Barometern ingår i ett tema om utbildning och rekrytering som innehåller mycket annat. Bland annat en intressant artikel om det som med en engelsk term kallas employer branding.

  ”Precis som ett varumärke handlar det om att skapa sig en identitet som arbetsgivare och därigenom se till att potentiella och nuvarande medarbetares bild av företaget stämmer överens med den bild företaget vill förmedla. Att investera i sitt ”employer brand” har idag blivit allt populärare vilket tyder på att företag ser ett värde i investeringen”.

  I sin stadsbyggnadskrönika tar Göran Cars upp frågan om vem som bygger den attraktiva staden bäst, och gör upp med ett stereotypt motsatspar.

  En viktig vinkel på stadsplanering är hur man bygger stad för de som är riktigt unga och som inte riktigt anpassat sig till vuxenvärldens fyrkantiga världsuppfattning, de som Beppe Wolgers och Olle Adolphsson kallade för ”det gåtfulla folket” i sin visa. Missa inte intervjun med arkitekten Suzanne de Laval.

  En annan intervju som erbjuder intressant läsning är den med bostadsminister Stefan Attefall, som talar om ett investeringsunderskott på 1500 miljarder i den svenska bostadssektorn!!!

  Och som vanligt finns Örjan Wikforss, Mats Kinnwall, Hans Lind, Lars Backemar, Bojan Ticic och mycket annat att läsa för dig som vill förstå samhällsbyggnadssektorn ännu bättre.

  Daniel Bergstrand
  Chefredaktör

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived