+
Till vänster Niklas Andersson vd Sizes Bild: Sizes
 • Sizes växlar upp med offensiv nyemission

  PUBLICERAD 2020-01-13 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2020-01-13 11:28

  Flerbostadshustillverkaren Sizes tar in 56 miljoner i nyemission för fullgöra de ramavtal som tecknats under 2019 och möta rådande efterfrågan. Emissionen innebär även att nya ägare tillkommer.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nyemissionen möjliggör Sizes utveckling av en automatiserad produktionsprocess och därmed ytterligare ökning av produktionskapaciteten, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  – Att vi nu genomför en nyemission för fortsatt expansion och en breddad ägarbas visar att Sizes har en given position på marknaden för industriell byggnation av flerbostadslägenheter, säger Niklas Andersson, vd och styrelseordförande i Sizes.

  – Intresset för nyemissionen har varit stort vilket inte bara pekar på Sizes styrka utan även att vi på allvar utmanar det traditionella byggandet.

  Får flera nya delägare

  Bland de nya ägarna återfinns bland andra storägarna i västkustbaserade Bygg-Fast AB, Keith Olsson och Per-Olof Andersson samt ytterligare ett antal kvalitativa investerare, skriver bolaget. Därtill deltog huvudägaren We Are Tomorrow Holding AB samt ytterligare sex tidigare delägare i nyemissionen.

  – Vi ser med tillförsikt fram emot det nya året och är övertygade om att vi nu flyttar fram våra marknadspositioner ytterligare, säger Niklas Andersson, vd och styrelseordförande i Sizes.

  Arctic Securities agerade finansiell rådgivare i samband med nyemissionen.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived