+
Peabs nya kontor i Helsingborg. Illustration: JKAB
 • Peab bygger nytt kontor – åt sig själva

  PUBLICERAD 2020-01-13 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2020-01-13 14:07

  Byggjätten Peab sätter nu spaden i marken för det som ska bli bolagets nya kontor i Helsingborg.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det nya kontorshuset går under namnet Jupiter, har ritats av JKab arkitekter och ska ta plats på en tomt intill Zoégas och Lakritsfabriken, mellan områdena Stattena och Berga.

  Detaljplaneområdet i Helsingborg där Jupiter ska byggas. Illustration: Helsingborgs stad

  Huset omfattar 2 640 kvadratmeter och ska stå klart under andra kvartalet 2021 då Peab flyttar in i tre av fyra våningar.

  ─  Det finns flera intressenter till det sista våningsplanet. Det man som hyresgäst fastnar för är husets flexibilitet och möjlighet att planera kontoret som man vill ha det. Det kommunikativa läget, precis vid Helsingborgs norra infart är också en bidragande orsak till att detta är en bra plats för kontorsverksamhet, säger Christian Dahlman, regionchef på Peab Fastighetsutveckling.

  Så här är det nya jkontorshuset tänkt att se ut när det är klart 2021. Illustration: JKAB

  Det nya kontorshuset byggs inom Helsingborgs stads planprogram för Norra infarten som syftar till att utveckla det forna industriområdet till en blandad stad som ska fungera som en attraktiv infart till Helsingborg.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived