+
Logicenters planerade bygge i Jönköping är tänkt att se ut så här. Byggnaden anpassas efter en eller flera hyresgäster. Foto: Logicenters
 • Logicenters vill inte vänta – bygger på spekulation

  PUBLICERAD 2020-01-14 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2020-01-14 15:09

  Trots att det inte finns några färdiga avtal om hyresgäster drar Logicenters igång bygget av en stor flexibel logistikfastighet i Jönköping. ”Det är den största spekulativa affären vi gjort”, säger Matthias Kettelhoit till Fastighetsnytt.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är en 32 400 kvadratmeter stor logisitkfastighet som Logicenter inom kort börjar bygga på Möbelvägen i Torsvik i Jönköping.

  Eftersom det är oklart vem som ska hyra in sig, byggnaden beräknas vara klar våren 2021, så anpassas fastigheten för att kunna passa såväl en enda som flera olika hyresgäster.

  – Det blir en så kallad multitenant property där man kan hyra in sig på allt från 3 000-30 000 kvadratmeter, säger Matthias Kettelhoit, affärschef på Logicenters.

  Utökar i Jönköping

  Logicenters har ägt marken en längre tid och vill genom att sätta spaden i marken få saker att börja röra på sig även när det gäller den nya fastigheten, som ska ligga på en tomt i närheten av Ikea och Elgiganten. Logicenters hyr sedan tidigare ut i Jönköping till Babyshop, Bring och Kitron.

  – Vi har fått förfrågningar på lite mindre lokaler, men du bygger inte ett stort hus för någon som vill ha cirka 5 000 kvadrat utan då hellre ett stort hus som man kan dela in i mindre tårtbitar, säger Matthias Kettelhoit.

  Hur stor investering är det här?

  – 30 000 kvadratmeter är stort. Men pengar kommenterar vi inte. Det är den största spekulativa affären vi gjort.

  Fastigheten byggs för att i ett senare läge kunna utrustas med solceller på taket. Antalet anpassas efter hyresgästernas behov.

  Andreas Jennische
  andreas.jennische@fastighetsnytt.se

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived