+
Sara Eriksdotter Bjurström. Foto: Uppsala kommun
 • Lämnar toppjobb i Uppsala för Centrum för AMP

  PUBLICERAD 2020-01-14 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2020-01-14 15:36

  Det går framåt för Centrum för AMP och den trygghetsmodell som bolaget tagit fram under ledning av Fredrik Reinfeldt. Nu rekryterats Sara Eriksdotter Bjurström till vd.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är Svensk Försäkring, Svensk Handel och fyra fastighetsbolag som gemensamt bildat Centrum för AMP.

  AMP står för Affärs- och Medborgarplats och centrumets uppgift är att samla den kunskap och erfarenhet som finns i fråga om hur man skapar säkra och trygga platser i närmiljön, såväl i Sverige som internationellt.

  Läs även: Reinfeldt: “Jag vill att Sverige ska bli tryggare”

  Fredrik Reinfeldt är centrumets ordförande och uppger för Fastighetstidningen att han är mycket nöjd med att ha rekryterat den tidigare chefen för Uppsala kommuns avdelning för strategisk planering, Sara Eriksson Bjurström, till vd.

  – I Sara Eriksdotter Bjurström har vi funnit den viktiga kombinationen av förståelse för och erfarenhet av kommunalt beslutsfattande tillsammans med mångårigt engagemang för stadsutveckling, som kommer föra Centrum för AMP framåt. Vi kan nu fördjupa vårt arbete med att finna lämpliga piloter för vår modell i kommun-Sverige, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande för Centrum för AMP till tidningen.

  Sara Eriksdotter Burström säger till Fastighetstidningen att det ska bli spännande att få jobba med att skapa levande och attraktiva samhällsmiljö på ett annat sätt än vad hon gjort tidigare.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived