+
Delar av fastigheten Grillgården 2-19 i centrala Örebro, som kan komma att säljas av regionägda Länsgården. Foto: Länsgården.
 • Kan sälja 300 hyresrätter i Örebro

  PUBLICERAD 2020-01-09 AV Anders SIljevall
  UPPDATERAD: 2020-01-10 10:11

  Region Örebros fastighetsbolag Länsgården har utrett möjligheten att avyttra fastigheter som inte ingår i vård- och omsorgsuppdraget. Nu har 300 hyresrätter med centrala lägen identifierats som möjliga till försäljning.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Länsgården äger allt från vårdlokaler, vård- och omsorgsboenden och seniorboenden till butikslokaler, men även studentboenden och vanliga hyresrätter. Men framöver kan verksamheten komma att renodlas.

  – Örebro län har de sista 20 åren växt befolkningsmässigt med mer än 20 000 invånare, varav Örebro kommun med över 15 000 invånare. Befolkningsprognosen fram till år 2030 visar en ytterligare befolkningsökning med 35 000 invånare. Inom denna period beräknas antalet 80 år och äldre öka med 60 procent från idag 16 000 till 25 000 personer, säger Camilla Petersen, vd för Länsgården, till Fastighetsnytt.

  Ska öka fokusering på grunduppdraget

  Med bakgrund av detta gav regionfullmäktige i region Örebro Länsgården i uppdrag att ta fram ett underlag som omfattar de fastigheter som inte ingår i vård- och omsorgsuppdraget med syfte att öka fokuseringen på grunduppdraget och för att frigöra kapital för kommande investeringar.

  De fastigheter som identifierats är:

  • Gåsen 7
  • Grillgården 2-19
  • Grillgården 3
  • Epidemisjukhuset 4, hus 10

  – Totalt rör det sig om cirka 300 hyresrätter med centrala lägen i Örebro, säger Camilla Petersen.

  Anders Siljevall

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived