+
Johanna Skogestig, vd på Vasakronan, välkomnar ett nytt gäng till Sergelhuset. Foto/illustration: Vasakronan
 • Flera tunga aktörer hyr in sig i Sergelhuset

  PUBLICERAD 2020-01-15 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2020-01-15 08:41

  Vasakronan har tecknat tre nya hyresavtal för sin nya fastighet Sergelhuset mitt i Stockholm city. Bland annat ska krögarna bakom Vassa Eggen öppen ett helt nytt ställe i fastigheten.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är det internationella revisionsbolaget EY, advokatbyrån DLA Piper och restauranggruppen bakom Vassa Eggen som hyr in sig i fastighet en Sergelhuset som håller på att växa fram i Stockholm city.

  Sergelhuset är en fastighet och ett stadsutvecklingsprojekt som omfattar tre byggnader om totalt 60 000 kvadratmeter vid Malmskillnadsgatan (M-huset), Hamngatan (H-huset) och Sveavägen (S-huset).

  Nytt krogkoncept

  I hörnet Mäster Samuelsgatan/Malmskillnadsgatan hyr krögarna bakom Vassa Eggen cirka 400 kvadratmeter där man avser att utveckla ett helt nytt restaurangkoncept.

  Bilder: Vasakronan/TMRW

  Med uthyrningarna till EY och DLA Piper uppgår uthyrningsgraden för kontorsytorna i projektet till cirka 75 procent. I gatuplan är närmare hälften av ytorna uthyrda.

  – Med EY, DLA Piper och Vassa Eggen får området ytterligare tre starka aktörer som på olika sätt kommer att bidra till flödet, livet och rörelsen i området, både dagtid och på kvällen. De är ett starkt bidrag till den levande och vakna stadsdel som vi ser att Sergelstan ska bli, säger Johanna Skogestig, vd Vasakronan i ett pressmeddelande.

  Bild: Vasakronan/TMRW

  • Det är sedan tidigare klart att King och Stureplansgruppen etablerar sig i fastigheten.
  • EY hyr cirka 7 500 kvadratmeter fördelat på tre och ett halvt plan i M och H-husen.
  • DLA Piper hyr cirka 3 700 kvadratmeter fördelat på två plan i S-huset med entré från Sveavägen.
  • Med förhyrningen till DLA Piper är samtliga kontorsytor i S-huset uthyrda.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived