+
Erik Selin, vd och grundare av Balder, har gått in med pengar i den svenskägda kinesiska bostadsutvecklaren White Peak. Foto: White Peak och Balder
 • Erik Selin storsatsar i Kina: “Spännande”

  PUBLICERAD 2020-01-03 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2020-01-03 15:04

  Det är med en långsiktig strategi som fastighetsmiljardären Erik Selin går in med stora pengar i den svenskägda kinesiska bostadsutvecklaren White Peak. “Man får se om man tycker att det är bra eller inte. Men jag har bedömt det som att det är bra”, säger han till Fastighetsnytt om att investera i den kommunistiska enpartistaten.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är Dagens Industri som var först att berätta om Erik Selins investering i den svenskägda kinesiska bostadsutvecklaren White Peak, ett bolag som startats av den tidigare it-profilen Jesper Jos Olssons. Enligt uppgifter rör det sig om en investering på cirka en halv miljard kronor men Erik Selin har inte velat kommentera summan.

  Flera andra svenskar 

  Till Fastighetsnytt säger Erik Selin att investeringen i White Peak görs med ambitionen att ge god avkastning på lite längre sikt.

  – Kanske fem eller tio år. Kanske längre, säger han till Fastighetsnytt.

  White Peak har enligt Veckans Affärer hittills byggt 20 000 bostäder i tjugo olika projekt med Hammarby sjöstad som förebild och rankas som etta i Kina och trea globalt när det gäller hållbar fastighetsutveckling. Finansmännen Gerard de Geer och Peter Leimdörfer är två andra svenskar engagerade i White Peak.

  Erik Selin har kommit kontakt med bolaget via den sistnämnda och var och hälsade på i höstas.

  Hur ser du på att investera i Kina, ett land där det råder en blandning av kommunistisk enpartistat och fri marknadsekonomi?

  – Det är som det är. Man får se om man tycker att det är bra eller inte. Men jag har bedömt det som att det är bra, säger Erik Selin.

  Har du planer på ytterligare investeringar i Kina?

  – Händer det så händer det. Man får se.

  Andreas Jennische
  andreas.jennische@fastighetsnytt.se

  1 kommentarer

  1. Ringer 2020-01-06

   Sure why not. More easy there since the laws are totally diffrent from Europe. For one thing children do not have the same safety net in China.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived