+
Håkan Danielsson Foto: WSP
 • WSP tillsätter ny vd

  PUBLICERAD 2019-12-12 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2019-12-13 09:40

  Håkan Danielsson har utsetts till ny vd för WSP Sverige med 4 300 medarbetare och 55 kontor. “Guldet tänker vi abonnera på”, säger han till Fastighetsnytt.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Danielsson har en lång karriär i branschen, både som ingenjör och ledare, och har de senaste sex åren haft flera ledande roller på WSP.

  – Det här känns jättekul och är en fantastisk utmaning. Det ska bli superroligt att ta sig an den här utmaningen med start nästa år. Det ser jag fram emot, säger han till Fastighetsnytt.

  Han kommer att rapportera direkt till Magnus Meyer, som innehaft vd-rollen sedan 2014 och nu fortsätter som vd för Norden och Centraleuropa.

  – Jag fortsätter precis som tidigare att rapportera till Meyer. Skillnaden är väl att hans syfte från nästa år blir att öka tillväxten i Europa. Just nu är den svenska marknaden störst.

  Hur snabb tillväxt pratar vi om? 

  – Ambitionen är att växa starkt på kontinentala Europa fram till 2021.

  Vad blir ditt första drag som vd? 

  – Jag upplever att det har blivit ett gap mellan oss och kundbasen, som inte riktigt pratar samma språk, på den svenska marknaden. Vi vill därför skapa större förståelse för deras affär. Vi är också på väg att bli nummer ett som samhällsutvecklare i Sverige. Guldet tänker vi abonnera på.

  Han säger att WSP redan är inne på “något väldigt bra”.

  – Vi ska förstärka vårt arbete när det gäller elektrifiering och vattenförsörjning i urbana miljöer.

  Vem tar över efter dig? 

  – Gunnar Linder, nuvarande regionansvarig för sydvästra Sverige, baserad i Göteborg.

  Magnus Meyer är mycket nöjd över att Håkan Danielsson har accepterat den nya rollen.

  – Han har spelat en betydelsefull roll i vår tillväxt och utveckling och har med kraft och framgång drivit både affärsområde systems och byggprojektering. Jag är övertygad om att han är rätt i rollen med sitt naturliga driv, närvarande ledarskap och med djup förankring i branschen.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived