+
Winn och Skanska har tecknat avtal om driften av ett blivande hotell i Norrköping. Illustration: Reflex Arkitekter.
 • Winn ska driva nytt hotell i Norrköping

  PUBLICERAD 2019-12-03 AV Anders SIljevall
  UPPDATERAD: 2019-12-04 11:13

  Skanska har slutit ett hyresavtal med Winn Hotel Group om driften av ett nytt hotell som ska byggas intill centralstationen i Norrköping. Hyreskontraktet löper över 25 år.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hotellbyggnaden, som är ritad av Reflex Arkitekter, blir åtta våningar hög och ska ha 210 rum, konferensvåning, restaurang med uteservering, sky bar, takterrass, gym samt parkering.

  – Vi tror att detta kan bli den nya mötesplatsen i Norrköping. Vi är glada åt att få Winn Hotel Group som långsiktig operatör av hotellet, säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

  Bygglov inte klart

  Givet att utestående villkor, som till exempel bygglov, är uppfyllda är avsikten att påbörja byggnadsarbetena till våren med planerat färdigställande till sommaren 2022.

  Winn Hotel Group driver idag tretton hotell i tolv städer under olika varumärken. Nyligen tecknade hotellgruppen ett 25-årigt hyresavtal om ett nytt hotell i Södertälje, som ska stå klart 2023.

  – En kärna i vårt sätt att driva hotell är att mötet mellan gäster och lokalbefolkning är det som skapar magi. Flera av våra hotell är cityhotell där den speciella hotellkänsla vi är bra på att skapa bidragit till att hotellen blivit nav i samhället, säger Anders Junger, vd för Winn Hotel Group.

  Anders Siljevall

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived