+
KFUM Centrals nya idrotts- och kulturcenter. Illustration: Serneke
 • Viktig milstolpe i Hagastaden

  PUBLICERAD 2019-12-13 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2019-12-13 11:46

  På torsdagen tilldelades Serneke, som vill utveckla ett helt kvarter i Hagastaden, en markanvisning av Stockholms stad som uppges ha stor betydelse för inte minst idrottslivet. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Serneke har därmed exklusivitet att arbeta vidare med utvecklingen av projektet som innefattar en del av fastigheten Vasastaden 1:16 i i Stockholm.

  – Vi ser fram emot att fortsätta utveckla det aktuella kvarteret där idrott, hälsa och kultur finns med som centrala delar, säger Ola Serneke, vd och koncernchef på Serneke Group, i ett pressmeddelande. 

  Kvarteret kommer att innehålla KFUM Centrals nya idrotts- och kulturcenter samt hotell, kontor och skola.

  – Vi är mycket glada för denna viktiga milstolpe i projektet. Staden visar tydligt att man vill vara med och förverkliga detta projekt. Vi får nya ytor för idrott och kultur, samt en trygg mötesplats i Hagastaden, säger Hans von Uthmann, ansvarig för KFUM:s idrotts- och kulturcenter.

  Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad, säger att satsningen är viktig eftersom det råder stor brist på idrottshallar och lokaler för föreningsliv i Stockholm.

  – Samarbetet mellan KFUM och Serneke kommer att betyda mycket för idrotten och kulturen i Hagastaden, Norrmalm och hela Stockholm.

  Nästa steg i projektet blir att ta fram ytterligare förslag på utformning och en detaljplan för området.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived